пароль
пам’ятати
[uk] ru

Проблеми, які такими не є


Проблеми, які такими не є
Отут днями один з опозиційних поводирів сильно бідкався, а що ж робить, коли зарубіжні … «Дипломати стверджували, що він (Янукович) є демократично обраним президентом, і якщо ми хочемо проти нього боротися – то лише демократичними методами».
 
Хлопці, ну хіба можна бути настільки не в темі тонкощів дипломатичних ритуалів, ви що дійсно вважали, що вам відкритим текстом  порадять … мочить його в гальюні?!
 
Просто варто ретельніше вивчати матчастину демократичних країн, і все що стосується суті демократичних методів, зразу ж стане на свої місця.
 
Так в преамбулі Декларації незалежності США 1776 року йдеться про те, що …
«коли довга низка зловживань й насильства … виявляє прагнення підпорядкувати народ абсолютному деспотизму, то право і обов'язок народу повалити такий уряд і створити нові гарантії забезпечення своєї майбутньої безпеки

А діюча стаття 20 Конституції ФРН передбачає …
  
(2) Вся державна влада виходить від народу. Вона здійснюється народом шляхом виборів і голосувань, а також через спеціальні органи законодавчої, виконавчої та судової влади.
(3) Законодавча влада пов'язана конституційним ладом, виконавча і судова влада - законом і правом.
(4) Будь кому, хто спробує усунути цей лад, всі німці мають право вчиняти опір, якщо не можуть бути використані інші засоби.

Не менш вичерпні формулювання містить і стаття 35 Декларації прав і свобод людини та громадянина 1793 року Франції …
   Коли уряд порушує права народу, то повстання для народу і для кожної його частини є його найсвятішим правом й невідкладнішим  обов’язком.

З вище наведеного з усією очевидністю видно, що наголошуючи на «демократичних методах» боротьби, закордонні дипломати намагаються пояснити нашим опозиційним політикам, що коли народ намагаються підкорити абсолютному деспотизму грубо порушуючи його права, то – вчиняти опір шляхом повстання та повалення такого уряду і створення нових гарантій забезпечення своєї майбутньої безпеки є найсвятішим правом й невідкладнішим  обов’язком для народу!
 
Вмотивованість таких дій підтверджується також тим, що вже не тільки українські громадяни, а й закордонні політики цілком розуміють сутність нинішньої української «влади».
 
Так президент міжнародної громадської організації «Європейська медіа-платформа», колишня співдоповідачка Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України Ганне Северінсен досить вичерпно цю сутність сформулювала
 
З моменту президентських перегонів 2010 року, по суті, почався державний переворот. Спочатку – неконституційним методом, без дотримання належних процедур, коли створювали парламентську більшість способом підкупу або залякування депутатів, аби ті перебігли до іншого табору. Відтак уряд Тимошенко було відправлено у вимушену відставку й почалося агресивне захоплення влади в обхід Верховного та Конституційного Судів. Якщо нинішня абсолютна влада Януковича вважається законною, то Третій Рейх можна трактувати так само.

Та ще й досить прозоро визначила реалістичний шлях вирішення цієї «проблеми» …
 
Сподіватися сьогодні на проведення чесних президентських виборів у 2015 році наївно. Тогорічні парламентські перегони й перевибори у п’яти проблемних округах 15 грудня показали, наскільки нинішня влада в Україні недемократична. Натомість її  народ знає, в чому суть демократії. Сподіваймося, що він зможе позбутися цього нелегітимного режиму.

Таким чином для громадян України та їх Майдану, який для створення ефективних організаційних форм боротьби з корумпованою «владою» в Україні, та з метою поглиблення, розширення та подальшої координації цієї боротьби, організувався у позапартійну громадську організацію Всеукраїнське об'єднання «Майдан», є цілком практичні напрямки діяльності.
 
А саме :
 
1. Створити в правовому сенсі вмотивоване обґрунтування статусу існуючої в Україні корумпованої «влади», як такої що цілковито знаходиться поза Законом, а її очільників (АП, уряд, МВД, СБУ, прокуратура, суди) визначити такими, що посягнули на  охоронювані законом права та інтереси громадян України, а також на суспільні інтереси та інтереси української держави, та є підозрюваними у скоєнні державних злочинів.
 
2. Наголосити, що у відповідності з діючим законодавством України, дії по захисту охоронюваних законом прав та інтересів громадян України, а також суспільних інтересів та інтересів української держави від суспільно небезпечних посягань, направлені на негайне затримання осіб зазначених в п.1, а при необхідності й заподіяння останнім шкоди, необхідної і достатньої в даній обстановці для негайного відвернення чи припинення їх посягань, є законним правом громадянина на необхідну оборону.
 
А застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб, не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність.
 
3. Для здійснення захисту охоронюваних законом прав та інтересів громадян України, суспільних інтересів та інтересів української держави від суспільно небезпечних посягань, оголосити про перехід всієї повноти влади в Україні до тимчасових, спеціально створених для управління державою структур, а попередні - уряд, Президента та ВР вважати такими що втратили свої повноваження.  
 
4. Негайно звільнити всіх політв’язнів, в тому числі найпомітнішу жертву корумпованої незаконної системи – Юлію Тимошенко.
 
5. На загальному Вічі (зборах) Всеукраїнського об'єднання «Майдан», терміново змінити склад ЦВК, вивівши з нього представників КПУ та ПР, та доукомплектувати його склад проголосованими на Вічі новими членами. Прийняти опозиційний закон «Про вибори» та уповноважити новий склад ЦВК призначити дострокові президентські та парламентські вибори.
 
6. У разі необхідності звернутись до міжнародної спільноти про допомогу в недопущенні розпалювання нелегітимною «владою» кривавого конфлікту, та беззаперечно заявити клопотання про негайний арешт, всіх, що знаходяться за межами України активів, осіб зазначених у п.1.  
 
7. Господь нам у поміч в діях, здоровий глузд орієнтиром, а українська громада джерелом сили та влади, бо це все тільки початок ...
 
P.S. Тим паче що побудова нової України виявляється є не тільки реалізацією наших прагнень, але й сподівань міжнародних інтелектуалів, прихильників плану Маршалла для України, які …
сьогодні звертаються до політиків і громадян: допоможімо українцям збудувати нову Україну – тоді як вони точно допоможуть нам збудувати нову Європу і новий справедливий світ!

© Блик [06.01.2014] | Переглядів: 3889

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.4/64

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати