для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Причорноморський зерновий пул, або - як припиндюрити п'яте колесо до воза


Причорноморський зерновий пул, або - як припиндюрити п'яте колесо до воза
Їй-бо! Не хотів заважати після-новорічному процесу перетравлення і устаканення шановних колег по ДД, але наткнувся на таку собі невеличку новину на сайті:
http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2014/01/02/316112#b-usercomments_xc
 
Дозволю собі привести її повністю:
 
"Україна розробила проект концепції створення "зернового пулу"
Міністерство аграрної політики та продовольства України вже розробило проект концепції створення Причорноморського зернового комітету і направило його дипломатичними каналами в РФ і Казахстан, а також до Румунії та Болгарії. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.
Ідея “зернового пулу” України, Росії і Казахстану, вперше висунута ще в 2009 році на Всесвітньому зерновому форумі в Санкт-Петербурзі, отримала новий імпульс у жовтні нинішнього року в Калузі на 10-му засіданні комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії. За підсумками цього засідання прем’єр-міністр України Микола Азаров висловив упевненість у тому, що всі процедури зі створення “зернового пулу” будуть завершені протягом півроку. Він створюється у вигляді Причорноморського зернового комітету – об’єднання, відкритого для вступу та інших держав.
Створення “зернового пулу” за участю України та Росії дозволить зміцнити глобальну продовольчу безпеку, оскільки ця ініціатива відповідає інтересам усіх сторін, вважає Присяжнюк.
“Україна вважає перспективним створення Комітету країн причорноморської ініціативи, оскільки він базується на взаємній зацікавленості та відповідальності сторін, – додав він. – Це буде повністю відповідати сучасній архітектурі світового продовольчого ринку, а також принципам міждержавних відносин, які лежать в основі світової геополітики з питання продовольства”."
 
Як я не вчитувався у цей набір слів, так і не спромігся зрозуміти, а чим же ця  ініціатива корисна для України? Те, що пан Присяжнюк - просто холуй ПР влади, це ще не все. Як то кажуть: дурень із ініціативою... Проте, таку ініціативу навіть крайній дурень без санкціі генерального дурня  (тут тимчасово про овоча не йдеться) - пана Азірова- не зможе висунути. Отже, кому вигідно, щоб Україна прив'язувала свої потужності експорту зерна до "пулу" тайожних учасників?
Україна,  маючи третину найродючих чорноземів у світі, може ( і має!) стати найвагомішим гравцем на ринку продуктів харчування. (Колись душу тішила така цифра: тонна зерна і тонна сталі вироблялися  в Україні на душу населення, і це за населення у 52 млн! - колега Добрий поправить, якщо я помиляюсь). І сьогодні хотілося б вірити, що цифра у 60 млн тонн зерна врожаю 2013 таки досягнена. Але тоді постає питаннячко: а нахолеру тоді якийсь пул?
 
Ну от, наприклад, я, Павло Козолупенко, зібрав свої, скажімо, 20 тонн зерна (Карлсон знає). Як їх продати найвигідніше? Я питаю навкруги, і знаючі люди кажуть: вступай у пул, де усі фермери як ти об'єднуються для продажу зерна! "А у чому моя вигода?" - питаю.  А, кажуть, за тебе все зроблять, тількі віддаси якійсь відсоток за посередництво...
Ага, мерекую, от тут-таки собака заритий! Посередництво! Але ж я зібрав більше всіх зерна! У світі, де вартість продуктів харчування тільки зростатиме, тільки посередників мені і не вистачало! Сам продам: і покупцеві дешевше буде і я своє отримаю повністю.  Але мені кажуть,... ви ж зрозумійте, ви хоч і українець, але тут же у посередників калузька прописка і взагалі братерські інтереси..., так що зголошуйтесь на пул, а то підете на х...
 
Знаєте, що мене найбільше турбує, це те що ці "ініціативи" аж ніяк не спрямовані на користь України і її землеробів, а тхнуть затхлим сморідом оборудок типу "Росукренерго"... Як не тайожним союзом, то зерновим пулом здають, сцуки, країну!
Але цій бандократії слід пам'ятати: кожній падлі, що підпише якісь тайожно-пулівські угоди  руки таки повідбивають. А починати будуть із підписанта харківських угод. Чи він ( а от тут якраз про овоча) думав, що у міжнародному праві немає такого поняття як "денонсація"? Взагалі, хтось проаналізував психологічний портрет нашого пацієнта, який ще до пуття не всівся у президентське крісло, а вже здав Україну її заклятому другу харківськими угодами? Так само як плідна робота маркшейдера азірова на чолі Уряду України, спрямована на здачу її суверенітету, вже чекає на дослідження незаангажованою прокуратурою нової України.
Вибачаюсь за такий не новорічний сюжет, але як то кажуть: пишеш коли не можеш не писати.
 
І наостаннє - з Новим роком усіх ддешників!
Щиро,
Ітар
© Ukrop [02.01.2014] | Переглядів: 3294
Мітки: #Азаров 

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.5/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook