пароль
пам’ятати
[uk] ru

Огорожа


Огорожа
А тим часом на Майдані ведуться зварювальні роботи. Зварювальники укріплюють барикади металевими частинами якоїсь огорожі. Якщо нам потрібні захисні споруди, то логічніше було б закликати до роботи мулярів та штукатурів, вони звели б міцніші укріплення. З огляду на це, хотів би викласти кілька питань, які не дають мені спокою:
 
Як мітингувальники збираються загрожувати владі з-за тих барикад? Як ті укріплення допоможуть домогтися свого у протистоянні з владою?
 
Чому Майдан, почавши наступальну війну своїми вимогами про євроінтеграцію та покарання винних, повернувся до глухої оборони? Навіщо зводити фортифікаційні споруди довкола  однієї з площ країни, якщо Майдан – це не частина Києва, а стан душі? Невже світ був би вражений менше, якби мільйон українців зібрався не на Майдані Незалежності, а десь на Оболоні? Або й у якійсь Хацапетівці?
 
Якщо ми, відкинувши шлях силового захоплення влади, пішли мирним шляхом, то чому з усіх мирних засобів боротьби обрали, напевно, найменш дієвий – мітинг? Чому не спротив, яким Ганді «попросив» англійців з Індії? Чому не пікетування органів влади, прокуратури, судів? Чому ми не створюємо представникам влади незручностей своїми пікетами чисельністю тисяч так у п’ятдесят?
 
Або, скільки людей погодилися б з’їздити у неділю на прогулянку до лісу під Новими Петрівцями? Уявляєте собі, мирний такий пікнічок, без спиртного, але зі співами гімну України та повстанських пісень? Як думаєте, тисяч двісті зголосилися б? Якби двісті тисяч заспівали неподалік від Межигір’я гімн України, чи потрібно було б співати ще й повстанські пісні?
 
Чому мені згадуються вибори Папи Римського? Може, тому, що кардинали не можуть вийти, доки не приймуть рішення і не пустять білий дим? Цікаво, чи пройшли б «ті, хто приймає рішення» у ПР крізь стотисячний пікет з роботи додому, навіть, якби їм зробили коридор і пообіцяли, що жодного насильства над ними не буде?
 
Якби мітингарі забрали сцену з проїжджої частини і мітингували кількістю пів мільйона виключно на площі, скільки років наша влада, не чухаючись, милувалася б тим «пейзажем» з печерських пагорбів?
 
Ніяк не можу зрозуміти, ми охороняємо сцену на Майдані Незалежності, чи боремося за свої права?
 
Чи є ще хтось, кого мучать ті ж самі питання?
© Коваль [23.12.2013] | Переглядів: 2594

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.2/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати