пароль
пам’ятати
[uk] ru

"Так за що все ж ув'язнена Ю.Тимошенко ?" (Олександр Башта)


Звичайно, що йдеться не "за що", а "задля чого".
 
Що спонукало Януковича зачинити Юлю і надати питанню її утримання в тюрмі найвищого приоритету? Адже з того, що ми бачили, випливає висновок: Янукович ні за які коврижки не звільнить Юлю.
 
Можна навести багато думок на користь загального висновку: "Юля на волі значно ускладнила б панування Януковича". Але Юля не могла поставити це панування під загрозу, адже вона є всього лише жінка-політик.
 
Як на мою думку, то Януковичу найважливіше було перетворити Юлю в заручника, утримання якого гарантує йому (і його капіталам) безпеку. І одночасно перетворити Юлю в товар, яким він планував торгуватися з Заходом. Сьогодні вже багатьом стає зрозумілим, що єдиним місцем, придатним для Януковоча, було і є кубло есенгівських диктаторів.
 
І гра Януковича в трикутнику "Європа+США-Росія-Китай" мала на меті лише одне - підняти свій рейтинг в клубі диктаторів.
 
І Янукович блискуче зіграв свою роль в цьому спектаклі. Він затягнув весь європейський бомонд в свою гру, він зумів навіть пристосувати до своїх потреб тертих-перетертих чайнівців, а потім, за тиждень до підписання, коли навіть Путін повірив в "Європейське майбутнє" Януковича і пішов на значні поступки (піднявши тим самим рейтинг Януковича в клубі диктаторів), коли навіть вороги Януковича всередині країни повірили в підписання, саме тоді Янукович зробив той вирішальний крок - він помахав ручкою наївним європейцям і попрямував в той єдиний клуб, де він реально може бути гравцем.
 
Звичайно, європейський бомонд певний час буде оговтуватись від такого нахабства і надсилати Януковичу "фе". Але невдовзі, коли Янукович виграє собі наступний президентський строк (під мурмотіння європейських спостерігачів про "відкритість і демократичність виборів"), вони знову поведуться на потяг Януковича до європейських цінностей.
 
Отже, Янукович вирішив свої проблеми на зовнішній арені. Але статус Юлі від цього не зміниться. Вона продовжує бути гарантом збереження капіталів і активів Януковича на заході. І вона продувжує виконувати роль товара, якого господарник Янукович дурно не позбавиться.
 
Чому вартість Юлі виявилася такою високою?
 
По-перше, тому що для Європи вона постала єдиним вже європейським  політиком України, який має достатній розум, достатню волю і достатній авторитет всередині країни для того, щоб разом з нею розпочати потужну фінансову і економічну експансію європейських капіталів в Україну. До того ж, Європа була винною Юлі за той договір з Путіним, що врятував європейців від холоду. Отже, Європа не могла переступити через Юлю.
  
По-друге, Юля могла стати тим єдиним лідером, за яким пішли б міліони українців, якщо виникла б дійсно революційна ситуація. Юля є незрозумілим для Януковича супротивником, наміри якого  він не здатен передбачити і адекватно оцінити. При тому одну істину про Юлю він засвоїв, ця істина виглядає так: "Юлю не спинити!". Можливо, він також пам'ятає, що означала Юля для Майдану-04. Можливо він знає, що без Юлі Ющенко не став би Президентом.  
 
Тепер у нього залишається проблема всередині країни.
 
Майдан.
 
У Майдану є одне принципове слабке місце .. Але про це в наступному ІМХО.
 

© Карт [20.12.2013] | Переглядів: 3398

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.6/45

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати