пароль
пам’ятати
[uk] ru

По вуха в лайні: коли начальство Дніпровського району столиці втратило нюх?!


По вуха в лайні: коли начальство Дніпровського району столиці втратило нюх?!
Ми вже звикли, що правда іноді пахне смаленим. Але вона буває і більш пахучою. Про це розповіли мешканці будинку № 35 на вул. Миропільській у м. Києві Камко Д. М. та інші, благаючи висвітлити у пресі багаторічну бездіяльність ЖРЕО № 404 та районної адміністрації щодо антисанітарного стану підвалу цього будинку. За їх словами, у підвалі внаслідок зношеності каналізаційних труб накопичуються фекальні маси, які смердять та отруюють своїми випарами мешканців будинку, в тому числі дітей.
 

 
У 2012 році мешканці будинку звернулися до Голови Київської міської державної адміністрації О. П. Попова з проханням дати вказівку відповідним службам щодо невідкладного здійснення таких заходів: провести заміну труб холодної та гарячої води; провести ремонт зливної каналізації та припинити скидання фекалій у підвал; провести ретельну дератизацію і дезінфекцію підвального приміщення.
 
Людей запевнили листами з міської та районної адміністрації, що проблему буде вирішено. Мовляв, заплановано виконати часткову заміну ділянки каналізаційної мережі загальною довжиною 24 м/п, питання щодо проведення капітального ремонту інженерних мереж будинку буде розглядатись при формуванні проекту програми по ремонту житлового фонду на наступний рік. Але все це виявилося пустими словами, бо ніяких заходів насправді не здійснювалося, а лайно як смерділо у підвалі житлового будинку, так досі й смердить.
 
8 серпня редакція газети “Правдошукач” звернулася із листом до Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації та до ЖРЕО №404 Дніпровського р-ну: «Ми плануємо опублікувати в газеті «Правдошукач» найближчим часом фейлетон під орієнтовною назвою «По вуха в лайні: коли начальство Дніпровського району втратило нюх?!» або ваш звіт про оперативне вирішення проблеми, підтверджений вдячними відгуками мешканців згаданого будинку. Вибір за вами. Чекаємо на вашу відповідь».
 
Відповідь була такою: «З питань ремонту каналізації житлового будинку № 35 по вул. Миропільській ЖРЕО-404 повідомляє наступне. У вересні місяці 2012 року силами ЖРЕО-404 було проведено часткову заміну каналізаційних труб в підвалі (24 м/п каналізаційного лежака з частковою заміною стояків, переходів та муфт). Крім того, в жовтні 2012 року було прочищено 70 м/п дворової та внутрішньобудинкової каналізаційної мережі. Станом на 12.08.2013р. каналізаційна мережа знаходиться в задовільному стані. Провівши аналіз запису в журналі ОДС з 01.01.13 р. по 01.08.13 року було 18 випадків засору мережі, 50% був засор дворової каналізації. Заявки передавались в «Київводоканал», на балансі якого ця мережа. При засорі каналізації підвального приміщення слюсарями ЖРЕО постійно вилучаються сторонні предмети (памперси, ганчірки, консервні банки та інше). Причиною засору мережі являється халатне відношення мешканців до внутрішньо-будинкового обладнання, про що ЖРЕО-404 неодноразово вивішувало об'яви. З повагою,  начальник ЖРЕО-404 В. Вакуленко».
 

 
Як нам стало відомо, отримавши лист редакції, працівники ЖРЕО одноразово прочистили каналізацію та повісили замок в підвалі, щоб мешканці більше не фотографували цю біду.
 
Тим не менше, з підвалу постійно тхне, бо він весь час залитий фекаліями. Проблема в тому, що каналізацію треба не чистити, а відремонтувати, тож не дивно, що вона постійно закупорюється. І винні в цьому, звісно ж, не мешканці будинку, а чиновники, які втратили нюх від безкарності.
 
Опубліковано у випуску № 11 (61) газети "Правдошукач".
© Юрій Шеляженко [09.12.2013] | Переглядів: 1428
Мітки: #Попов 

2 3 4 5
 Рейтинг: 23.8/20

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook