для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

На що слабуємо?


На що слабуємо?
Паніка, сягнувши свого апогею, потроху почала спадати. І не тому, що далася взнаки героїчна боротьба уряду з підступними вірусами, а тому, що людський мозок влаштований так, щоб адаптувати людину до обставин, виводячи її з-під загрози постійного стресу й тим самим зберігаючи здоровий глузд.
 
Я думаю, що навіть якби зараз на вулицях  панувала нещадна моровиця й місто було завалене мертвими тілами, городяни б і до цього призвичаїлися, переступали б через тіла та поспішали по своїм справам. Така людська природа.
 
Воно звичайно – за цей час, доки ми перебували в шоці, від раптово вилитої на нас інформації про епідемію, доки відсіювали чутки від правди, доки напихалися – хто ліками, хто часником і цибулею, хтось таки непогано нагрів руки.
 
Тотальна вакцинація України, незважаючи на настійливу телевізійну агітацію різних «спеціалістів» та заклики чиновників провалилася. Викинуті на закупку сумнівної вакцини гроші відбити не вдалося, тож нас вграли з іншого боку. Тепер нам настійливо рекомендують вживати «Таміфлю» за офіційною ціною 348 гривень за упаковку. Неофіційно ж ціна, кажуть, складає сотню доларів. Копійчані пов’язки, котрі б уряд мав роздавати безкоштовно, теж продають по-спекулятивним цінам.
 
А наші політики тим часом не упускають моменту покрасуватися перед телекамерами й проявити показну занепокоєність здоров’ям українських громадян.
 
Тимошенко з помпою зустрічає літак з гуманітарною допомогою. Янукович, демонструючи, що в нього проблеми не лише з прізвищами й правописом, а ще й з літочисленням, гнівно звинувачує владу в тому, що за рік, який пройшов від початку епідемії в Мексиці вона (влада) нічого не зробила, щоб підготувати країну до неї (епідемії).  Як відомо в Мексиці все почалося в травні, так що рік, як не крути, пройти не міг, але Янукович видно має свій власний календар, в якому місяць за два.
 
Арсеній Петрович же, не менш гнівно, ніж Віктор Федорович, звинувачує владу в тому, що влада сіє паніку, нічого страшного не відбувається, ситуація рядова, характерна для сезонних спалахів грипу, але при цьому чомусь ходить в марлевій пов’язці. Якщо це штучна паніка, як стверджує Яценюк, то чого він у «наморднику», а якщо ситуація дійсно серйозна, то для чого говорити протилежне.
 
І взагалі, ніякої чіткої інформації ми з вами не отримуємо й навряд чи зможемо отримувати. Ця генетична звичка чиновників говорити протиріччя, напускати туману, ухилятися від прямих відповідей така ж незнищена, як поганий почерк медиків. До сих пір ніхто не дав чіткої відповіді: на що ж слабують люди.
 
То ж зберігаємо здоровий глузд, їмо цитрину (як закликає Олег Тягнибок), а також цибулю, часник (як велять нам народні профілактичні методи) і не забуваємо, що політика брудна штука і політики не гребують нічим заради влади.
© R`n`R [02.11.2009] | Переглядів: 3969

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.2/25

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook