для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Майдан. Другий чи Перший?


Майдан. Другий чи Перший?
Безсумнівно, сьогодні Україна переживає другу за значимістю, після Помаранчевого Майдану, подію в своїй новітній історії. Причому, є сподівання, що ця подія стане Першою.  Коли народ не просто продемонструє владі, що він не покірне і терпляче бидло, але або змусить її, нарешті, по-справжньому почати працювати на інтереси держави, а не на свої шкурні, або позбудеться цієї влади, як від набридливої болячки. Дай Боже!
 
Не будучи професійним журналістом, не можу запропонувати читачеві більш-менш осмислену картину того, що відбувається сьогодні на вулицях і площах міст України.   Можу запропонувати тільки     репліки на деякі епізоди Події.
 
1
Програми новин центральних телеканалів, що належать олігархам, ще вчора практично «впритул не помічали» політичного життя країни. Дорожньо-транспортні пригоди, недобросовісні лікарі, некваліфіковані педагоги, «сенсаційні» побутові скандали, пустощі дрібних шахраїв і злодюжок - ось що, на   думку хазяїв, в першу чергу повинно було цікавити споживача їх «продукції». Сьогодні, нехай з натяками на підступи усіляких нехороших людей і опозиції, але на екрані глядач бачить реальні картинки народного протесту, обурення  і невдоволення.
 
Забзділи?
 
2
Суди Києва та інших великих міст всупереч Конституції і логіці забороняють проведення протестних акцій. Що таке суд  як третя влада по-українськи, писати - тільки папір ґвалтувати. А судді хто? Чому люди не знають конкретних імен «героїв»? У Києві не дозволив Лізуненко, у Чернігові заборонив Холуюк, у Черкасах - Бздуняк. Один-два порядних мужика не подали такому руку, три-п'ять обурених бабусь плюнули такому наздогін, десять-п'ятнадцять студентів-прикольщиків показали такому дулю... Може ці «заходи виховного впливу» змусили б замислитися «героїв» про жополизтво, холуїзм та боягузтво? Може, наступного разу, виносячи рішення, заглянули б до Конституції?
 
3
Майже прогнозовано мер Харкова Гепа, роздуми і вираз обличчя якого постійно наштовхують на думки про якісь в'ялотекучі хвороби, в ці дні раптом сильно занепокоївся здоров'ям населення. І робить титанічні зусилля по запобіганню поширення ГРЗ. Звичайно ж, для цього треба заборонити скупчення людей... Тут все ясно.
 
Але бідна Одеса! Місто гумору, бузи і креативу... До такого б не додумався самий талановитий місцевий гуморист, що намірився висміяти дебілізм влади! Виявляється, як заявляє ця сама влада, мітинги і пікети - «ніззя!», тому що вони заважають нескінченному потоку туристів (майже на початку зими), що перетікає по історичним місцям міста.
 
4
В поті чола, трохи не до знемоги трудиться передовий пропагандистський загін Партії регіонів і влади, її спікери. Затерті до дірок аргументи і факти, що «все правильно» і Президент не дурень, що ми не готові, що втратимо робочі місця, що краще почекати... Слухати нудно, гидко і сумно.
 
Правда, в «ідеологічній роботі» іноді просклизають і «креативчики». Виявляється, Президент і його партія вітають активну громадянську позицію населення. Ось тільки, відстоювати свою думку треба цивілізовано і дисципліновано.
 
Ага! Зараз народ, доведений до крайності і позпачу, візьметься за руки, підніме портрети свого улюбленого Президента і, весело скандуючи, «Дядьо Вітьо, ми хочемо до Європи!» піде, строго дотримуючись всіх правил  вуличного руху, по вулицями своїх міст, дозволеним місцевою владою.
 
Другий «креативчик» - це відвернути увагу від суті того, що відбувається, розглянути конкретну картинку протистояння народу і ментів і довести, що «вони (не менти) перші почали».
 
Придурки, самим першим почав той, хто своєю обмеженістю, ненаситністю, нехтуванням державних, національних інтересів на догоду своїм шкурним,  спровокував людей вийти на вулиці і площі.
 
І тепер питаннячко до вас, хто обслуговуює своїм язиком   владу.
 
Як ви знайшли такого єдиного в новітній історії і «унікального», який менш ніж за десять років примудрився вдруге змусити вийти на вулицю мільйони?  Щоб ті сказали йому: «Йди геть!»
 
Prokop14
© prokop14 [26.11.2013] | Переглядів: 4112

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.3/50

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook