пароль
пам’ятати
[uk] ru

З політикою чи без неЇ?


З політикою чи без неЇ?
Під впливом http://www.facebook.com/ashnar.lynx/posts/386445031490160
 
Кілька ще більш простих тез. Уявлення про те, що протест на Майдані повинен бути політичним, з прапорами, з політиками, базується на трьох простих, як мичання, логічних нестиковках.
 
1) Питання, куди саме йти Україні - не є питанням головним на СЬОГОДНІ, бо відповідь на нього давно ВЖЕ Є й буде ще довго сидіти в головах мільйонів громадян - до Росії йти. Або, у кращому випадку, нікуди не йти. Чому саме так, а не Європа? А тому, що ті майже 400 років, що пролежала Україна під імперією, не пройшли без наслідків, вони й не могли не залишити по собі наслідків - в МІЗКАХ тих самих мільйонів. Якби це було не так, то в нас не було б апріорі ані тих влад, що володарюють останні 22 роки, включно з ригівською сьогодні, ані самого питання "куди йти?", бо Україна вже давно б була там, де їй належить бути - поруч з поляками, чехами, словаками,... Але це питання чомусь є, й ТАКА влада в нас є, й Україна - не в Європі,.. то це політика, чи це - мізки? Мізки ГЕТЬ УСІХ громадян України, навіть тих, хто вважає себе європейцем (вважати й бути - НЕ синоніми)! Тому першочергове завдання для всіх тих, хто цілком справедливо вважає наявний стан отих мізків таким, що не відповідає потребам України та її народу, знайти шлях до їх очищення від 400-літнього бруду. А один з засобів - якомога далі відірватися від імперії, у ту ж Європу й навіть майже на будь-яких умовах, бо у будь-якому разі Європа - НЕ Росія.
 
Це зрозуміло? Погнали далі.
 
2) Вирішення політичними методами питання задурених МІЗКІВ неявно постулює, що ті мізки й надалі потрібно дурити (політика, така вона політика...). Згідно Конституції... посилаємося на конституцію начебто в інтересах народу, але хіба народ її приймав, ту Конституцію? Хіба не учорашні комуняки її прийняли? Статтю 5 почитати? Гаразд, почитали, але почитали не лише її, а й деякі інші статті, які розкривають СПРАВЖНІЙ зміст "пронародної" статті 5-ї - 38, 69, 72, 92, 106. Що маємо? Так, "дурилку" маємо - якщо не вірите, то почитайте самі, уважно слідкуючи за ЗМІНОЮ трактування права народу на референдум (саме це питання взято лише як приклад, бо УСЯ конституція так само "гарантує" й інші права народу, тобто оголошує на словах, але заперечує на практиці). Політика, туди її...
 
Це зрозуміло? Погнали далі.
 
3) Настирливе небажання прибрати партійні прапори насправді є наслідком давно вже набутої жаги нашої політичної "еліти" до самопіару будь-де й будь-що. Між тим, якщо подивитися на усе це з ХОЛОДНОЮ головою, то що таке політична партія (будь-яка)? Правильно, це - група людей, що об'єдналися навкруг якоїсь ідеології вирішення суспільних питань шляхом ВЛАСНОГО приходу до влади й потім ВЛАСНОРУЧ керування УСІМ суспільством. Ясен перець, така група людей завжди й у першу чергу бачить СВОЇ (групові) інтереси, але ж цей факт апріорі робить практично неможливим вирішення проблем УСЬОГО суспільства! Хіба що проблеми однієї частини суспільства ЗА РАХУНОК іншої частини - отаке "перетягування ковдри", що й відбувається на протязі усієї історії. Відбувається саме ТАКА політика ЗАВДЯКИ кому? Правильно - завдяки політичним партіям, але все це остогидло ВСЬОМУ народові, а тому й не вірить він ані політикам, ані їх прапорам.
 
Це зрозуміло? На цьому я закінчив, більше елементарних речей пояснювати не буду. Ці слова, зрозуміло, особисто до пана Вячеслава Ільченка, автора його власних "логічних стиковок" ( http://www.facebook.com/ashnar.lynx/posts/386445031490160 ).
© Vital_D [26.11.2013] | Переглядів: 916

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.2/20

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook