пароль
пам’ятати
[uk] ru

Міф


Міф
Міф (від грец. Μύθος — казка, переказ, оповідання) — оповідання про минуле, навколишній світ, яке описує події за участю богів, демонів і героїв та історії про походження світу, богів і людства.

Міфи, це те, без чого не може відбутися жодна успішна держава. Міфи то є складова історії, становий хребет кожної нації. Тому що саме вони виховують її характер, гідність та  честь, спрагу до волі.
 
Але міфи треба вміти створювати.
Візьмемо до прикладу ті ж Американські сполучені штати. Порівняно з Україною, історичне коріння якої сягає глибин появи Київської Руси, це зовсім молода держава, віком якихось там 237 років. Та ще й заселена бозна ким, ну чисто тобі вінегрет,  збіговисько з усього світу. Однак достатньо подивитись як ця різношерста та різнокольорова маса підхоплюється на ноги з сльозами на очах, коли під звуки  «The Star-Spangled Banner» починають піднімати зірково-смугастий.
 
А ми нажаль створювати добрячі міфи ще не навчились, хоча деякі нам просто дарує саме життя. Наше життя.
 
22 листопада – День Свободи.
День початку Помаранчевої революції.
Як на мене, то це свято, навіть більш значущий міф ніж проголошення Незалежності, бо остання творилась під куполом Ради, в процесі нічного пріння депутатів. А от День Свободи творили мільйони громадян на багатьох Майданах України. Й на тому, самому головному Майдані, на якому хоч і не надовго, але українська громада відчула себе єдиним організмом, для якого не існує нездоланних проблем. А над єдиним людським морем розкинувши крила ширяла неймовірна впевненість – все буде добре!
 
Дивно, але ті хто невдовзі як сполохана зграя тарганів з переляку чкурнули з України по всьому світу, зараз при владі. Й навіть намагаються вирішувати не тільки коли у нас буде свято Свободи (в грудні 2011 було перенесено на 22 січня), а й чи будемо ми жити вільними людьми в демократичній європейській країні.
 
Дуже дивно, невже це дійсно той, хто здатен вирішувати долю української громади …

Гротеск, але винити крім самих себе, в цьому нікого.
Бо ніхто не примушує роками терпіти те, що можна змести за декілька днів.
Та й крім нас самих творити міфи для самих себе нікому.
 
З святом Свободи!
© Блик [21.11.2013] | Переглядів: 2818

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.3/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати