пароль
пам’ятати
[uk] ru

Чому Мазох народився на Україні?


Чому Мазох народився на Україні?
Чому Мазох народився на Україні?
 
Чи випадковим було народження Захер-Мазоха саме на Україні?
Сьогодні впевнено можна сказати: "Ні. Це було природньо".
Свої перші 12 років Мазох провів у невеликому містечку на Україні, переймаючи, навмисне та ненавмисне, спосіб життя та, головне, світогляд українців. І хоча це було більше ніж півтори сотні літ у минулому, а у своїх творах він відобразив саме сьогодняшній психологічний стан українців - мазохізм, насолоду від знущання над собою, від приниження.
З якого часу почалось переродження українців з нащадків козаків та повстанців, нащадків, які забули Сагайдачного, Хмельницького, Мазепу, Сірка, Гонту та Залізняка, Кармелюка, у сьогодняшніх мовчазних напіврабів, важко сказати, але факт є.  Чи може хто сумнівається і почне верещати: "Ні, ми не такі. Ми нащадки славних козаків і ми ще постоїмо за себе...".
Згоджусь у цій фразі виключно з одним: ще, можливо, "постоїмо", а от "поборимось" - не для нас.
Ось вона реальність: вибираємо Ющенків та Януковичів, потім з задоволенням стогнемо від їх влади.
У повсякденному житті йдемо вклонятись та проситись до чиновників та "старших", починаючи з продавця у магазині чи мастера ЖЕКу, інспектора ДАІ або контролера Облгазу чи Обленерго і до безпосереднього начальника та вище.
Нам, українцям, приносить майже сексуальне задоволення скиглення про важке життя, про свавілля влади. І все це за пляшкою пива або стаканом самогону.
Справжній сьогоденний  українець може постояти за себе хіба що у магазинній черзі, та й то тільки у тому випадку, коли нахаба, що преться поза чергою, миршавий та поруч не видно його друзів.
Все починається з побуту.
Українець місяцями терпить (та оплачує) холодну гарячу воду, тупо стоїть у безкінечних чергах на отримання довідок, на обмін документів (наприклад, нещодавній придуманий та потім відмінений ПРидурками обмін водійських посвідчень радянського зразка), маневрує між авто, що нахабно поставлені поперек тротуару...
 

....
Приводом написати це невеличке ІМХО стало наступне:
Регулярно отримував телефонні повідомлення про неіснуючі борги від обленерго. Це мені набридло і я зателефонував до їх дирекції. Пропущу пояснення, залишу суть відповіді (попередньої, бо я почав боротьбу з ними і не зупинюся): "Заспокойтесь. Раніше до нас телефонували багато незадоволених такими нагадуваннями, а тепер звикли й телефонувати припинили".
Ось вона, суть нашого народу: "Если вас натянут раз, вы невольно вскрикните. Раз натянут, два натянут - а потом привыкните".
 
Борітеся - поборимо.
© Leonty Mayevsky [17.11.2013] | Переглядів: 1939

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.5/31

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook