пароль
пам’ятати
[uk] ru

В НІЧ НА П"ЯТНИЦЮ


В НІЧ НА П
   Простір і час. Час і простір. Ми живемо в своїх повсякденних клопотах майже не звертаючи уваги на навколишній світ. Турбота про кусок хліба є основною. Ми майже нічого і нікого не бачимо. Наша маленька чаруночка – конурочка, що являється квартирою чи будиночком і є наш світ. Ми майже автоматично ходимо на роботу, ми проводимо кожний день по наїждженому сценарію, ми автоматично лаємо владу, керівників, на рівні підсвідомості засвоюємо різну непотрібну інформацію, якою нас регулярно годують ЗМІ. Ми проживаємо життя в надії на світле майбутнє, в молодості для себе, в старості для дітей і так і помираємо не дочекавшись світлого майбутнього.
   Виникає питання: «Чому ми живемо як напівавтомати? Що заважає нам визирнути зі своєї черепашки?» Навіть виноградні равлики і ті визирають зі своєї черепашки на навколишній світ. Причин, я думаю, є вже не так і багато. Мене зараз звинуватять в тому, що я шукаю причини не там де треба, але то дарма.
  Що є людина взагалі і звідки вона взялася? По Дарвіну все ясно. Мавпі набридло бути мавпою і вона вирішила еволюціонірувати в людину. По Біблії теж зрозуміло. Жив собі Бог безмежний час, скучав, і раптом надумав творить. Забелбенив із нічого за шість днів Всесвіт і на останок зляпав зі шматка глини людину. Зразу нормальну і ідеальну «по образу своєму і подобію». Вже з часом людина понабиралась гріхів як Барбоска реп’яхів. Прихильники палеоконтакту рахують, що за допомогою генної інженерії прибульці з інших світів з мавпи зварганили людину. Ще є гіпотеза, що люди - то і є прибульці, які, прилетівши з інших світів і залишились жити на Землі.
  То де ж істина. По Дарвіну ми б мали розвиватись і розширювати свій світогляд всі відразу, бо природний добір мав би всіх неправильних відсіяти. А ми ховаємось в свої черепашки. По Біблії, за стільки віків, вже б мали відмолити всі гріхи, та жити як люди. Як що руку приложили інопланетні генні інженери, то незрозуміло, на фіга їм ці кролики, ми з вами? Як що наші пращури прибульці, то чому вони, зумівши подолати десятки і тисячі світлових років простору, деградували до нас з вами?
   Не буду заморочувати читачів лишніми буквами, а відразу скажу, що я прихильник того, що ми на Землі все таки прибульці. Що життя у Всесвіті швидше не виняток, а закономірність. Що Всесвіт – це живий , розумний організм з квантовим мозком. Що всі живі створіння, і не тільки на Землі, є мислячими крупинками (щось на зразок транзистора в комп’ютерному чіпі) вселенського розуму і ці крупинки повинні розвиватись і вдосконалюватись тим самим розвиваючи і вдосконалюючи розум всесвіту. Для нормального функціонування чого завгодно, завжди потрібно дві протилежності: світло і темрява, сила гравітації та відцентрова сила, тепло і холод, добро і зло і т. п.
   В іскринках розуму є як добрі (світлі), так і злі (темні) сили. Питання, до яких сил належимо ми. Керуючись нашою поведінкою та способом життя ми належимо до світлих сил. Але бажання мати багато, всього і відразу, робить деяких носіїв світлого жорстокими слугами темного. Але чим менший опір ми спричиняємо темному, тим в більше духовне та фізичне рабство попадаємо.

   Що є факторами дії на розум та світогляд людини. По – перше, це всілякі релігійні вчення, по – друге, це всілякі псевдонаукові теорії, по – третє, це обіцянки владних структур ситого світлого майбутнього (незалежно від того, будуть вони виконані чи ні), в четвертих, це всілякі ЗМІ, в п’ятих, це видовища, як відволікаючий засіб від тверезого мислення та оцінки навколишнього і на кінець психотропні речовини – спиртне, цигарки, наркотики і таке інше.
   Зробимо короткий екскурс в релігії. Саме слово релігія має багато версій походження, та особисто мені подобається Римського толку. РЕ – це протилежність і невідворотність дії (наприклад: реверс, реконструкція, реорганізація, революція і т. д.) і ЛІГОС – організація, об’єднання (від слова легіон). То єсть, релігія – це перероблювання чогось, що вже було, на протилежне. Пройдемося по світових релігіях.
1. Почнемо з християнства. Християнство – одна з трьох найчисленніших світових релігій. Виникла на початку першого сторіччя нашої ери. На початку четвертого століття стає офіційною релігією Римської Імперії. До шістнадцятого сторіччя була вже розповсюджена майже по всій європейській території (включаючи і Київську Русь та Московське царство). В основі християнства лежить те, що дві тисячі років тому Бог послав на землю свого сина Боголюдину в образі Іісуса Христа. Іісус жив, проповідував, вчив, страдав і вмер на хресті, як людина, за всі людські гріхи. Головною книгою християн є Біблія. Християни вірять в єдиного Бога, що виступає в трьох лицях: Бог – Батько, Бог – Син і Бог – Дух Святий. Для християн є важливим уявлення про первородний гріх, який все життя треба спокутувати. Характерною особливістю християнства є те, що вони можуть існувати тільки в формі Церкви.  Священний символ християнства, це -  ХРЕСТ. Існує десять Священних Заповідей, Сім Таїнств і Сім Смертних Гріхів. Всі християни вірять в кінець світу, Друге «пришестя» Христа та Божий Суд над всіма живими і мертвими. Християнство в процесі своєї історії розділилось на декілька течій та направлень.
2. Візьмемо спочатку  РПЦ – Російська Православна Церква. Входить в склад Церквів вселенського православ’я. Заснована в 988 р. при князю Володимиру як метрополія Константинопольської церкви з центром у Києві. В 1589 р. при метрополиті Іові центр РПЦ був переведений в Москву. Мова богослужіння – церковнослов’янська.
3. Православ’я – одно із трьох основних течій християнства. Стало самостійним в 1054 р., коли церква розділилась на Західну та Східну. Нема строгої організаційної єдності. Святе Письмо розглядається як частина «Священного Прєдания». Мають місце сім таїнств. Богослужіння ведеться національною мовою держави за місцем знаходження.
4. Лютеранство – протестантський рух. Початком вважається 31 жовтня 1517 р. В цей день монах Мартін Лютер приніс в Віттенбергський собор список з 95 тезисів. Лютеранство заперечує у духовенства наявності божої благодаті бути посередниками між людьми і Богом. Лютеранство запевняє, що людину врятує тільки особиста віра в Хреста, а не заслуги священнослужителів чи добрі діла на благо церкви. Лютеранство не допускає таїнства сповідування та отпущення гріхів. Рахується, що покаяння включає в себе тільки віру та милостиню.
5. Протестанство – одне з головних гілок християнства. Виникло в зв’язку з потужними реформаціями проти католиків. Датою виникнення вважається 1529 р. коли шість германських князів виступили з протестом проти рішення Шпеєрського рейхстагу виражати нетерпимість лютеранству. Основні три принципи протестантства:
- Тільки святе письмо є істина. Біблія – єдине джерело Божого одкровення.
- Спасіння – це Божий дар втілений в спокутну смерть Христа і його воскресіння, воно досягається тільки особистою вірою.
- Кожний віруючий вважається священиком. Протестанти не визнають влади Папи Римського, посередництва Діви Марії, заступництва святих, індульгенцій і таїнств, які не проводив Христос.
6. Католицизм – одне з трьох основних напрямків християнства, що оформилось після розділення церкви в 1054 р. Католична церква строго централізована, має єдиний центр в Ватікані, має єдиного правителя Папу Римського (існує догма про його непогрішність і істинність його висловів). Святе Письмо порівнюється з «Свящєннимі Прєданіями». Прийняті сім таїнств. Поклоняються іконам та святим. Має місце догма про непорочність Діви Марії. Католики вірять в чистилище (дев’ять кругів АДА, чи пекла). Богослужіння проходить на національних мовах держав присутності , чи на латині.
   Решту релігійних течій, вірувань, сект та інших збочень людства в наступних опусах, бо для одного разу це може бути забагато. Навіщо я це все ваяю? Та щоб в кінці кінців хоч один із тисячі, чи з міліонна зрозумів, що ми не повинні бут рабами. Ми повинні бути вільними (не свобідними, свободу отримують  засуджені). І як що хоч один із міліонна, дякуючи мені, стане вільним, я буду щасливим. ВОЛЯ – це бути вільним в своєму виборі, в своїх рішеннях, в своїх діях, в своїй поведінці, в своїх судженнях та висловах і в кінці кінців, в виборі свого життєвого шляху.
   До наступних творчих зустрічей. З п’ятницею Вас, шановні. Наступне продовження, в наступну п’ятницю.
© TVOREC [01.11.2013] | Переглядів: 1336

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.3/9

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook