для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

В гонитві за фантомом


В гонитві за фантомом
Це застереження тим людям, які мають хоч якусь останню клепку в голові, але не розуміють суті тих обставин, в які попали завдяки своїй цікавості, та довірі і не знають, чим все врешті-решт закінчується.
Це не для обговорення, а для уваги. Тому говорунам прохання не хвилюватися.
 

Подібні сайти нейролінгвістичного зомбування добре продумані, та зручно побудовані для свого використання. Вони мають багато функцій, якими зручно користуватися в досягненні, на перший погляд, завжди такої близької мети. Але скільки до неї не посуваєшся, скільки не прикладаєш все нових, та нових зусиль,  мета весь час віддаляється, недосяжна, як лінія горизонту.
 
Інформація про світ перекручується, багаторазово віддзеркалюється, переломлюється в  дописах і набуває інших, викривлюючих свідомість якостей, змінюючи поведінку людини. Це неконтрольована система автоматично налаштовуваного самодостатнього в своїй побудові процесу зомбування. І вирватись з такої пастки непросто, бо людина не відчуває небезпеки і тому захисні механізми не спрацьовують.
 
Відбувається лише перетворення спочатку думаючої, прагнучої допомогти своїми інтелектуальними зусиллями, та використовуючи розум,  знання,  світ на краще, людини в наркозалежного дебіла, перетвореного цифровими технологіями в запрограмованого  біоробота - ідіота.
 
Можна заглянути в "правила" і побачити, що перероджені в зомбі колись нормальні, розумні, незалежні люди, стали залежниим від сайту. Це страшно.
 
Вони самі просять адміна забанити їх, закрити їм доступ до сайту,  не контролюючи, та не керуючи свої бажання, та вчинки самостійно. Вони ще  якось розуміють, що попали в залежність і хочуть виплутатись із критичного становища, в яке попали, але проходить час бану і вони знову повертаються у попередній стан цифрової наркозалежності. А їхні колишні впевненості перетворюються в блеф, в нікому нецікаві і непотрібні тупикові ілюзії, які нікуди не ведуть. Але ці знання приходять вже занадто пізно.
 
-"Додай свій допис, розкажи всім про те, що думаєш, затвердь себе серед інших і доведи висоту свого розуму", ніби закликає сайт і дає для цього можливості.  Але все закінчується депресією, про що ніхто спочатку не здогадується. Вона виникає не зразу, а потім, коли людина міцно вже прив"язується до сайту, коли сидить вже на його "голці" і не в змозі позбавитись цієї хвороби.
З часом людині стає недостатньою глибина обговорення, та ступінь розуміння того, що вона запропонувала до загальної уваги, в якості поданого нею матеріалу і людині стає нецікавим загальноінтелектуальний стан дописувачів-читачів, їй стає скучно і вона розчаровано дивиться навкруги. Казка не збувається. Сподівання не виправдовуються.  
 
І тоді людина починає шукати шляхи підвищення наркотичної дози. Яка полягає в пошуку підвищення ступеню адреналіну через скандал, який часто створюється саме з такою метою.  В підсумку багато інших зомбі-людей починають підтягуватися туди, щоб і собі насмоктатися наркотичною поживністю, щоб і собі не впасти в суцільний депресивний транс безвиході і втрати орієнтирів.
 
Давні користувачі сайту живуть тим, про що пише сайт, тим,  що і хто обговорює на ньому, хто,  як і до кого відноситься, подивиться  в особистих стосунках, які формації виникають, або зникають на сайті. Але людина перестає цікавитись всім іншим навколишнім світом. І вона починає тупіти. Ії життя стає залежним від того, що відбувається на сайті. Всі інші життєві проблеми вторичні. Справжнє життя підмінюється штучним, віртуальним.
 
Але людина все ще думає, що вона своєю присутністю, та дописами щось змінює, чи може змінити в свідомості інших, подібних до неї людей. Та це не так. Бо від цього нічого ніколи не змінюється і нічого фізично не відбувається. Тільки та людина, яка мала колись непересічний інтелект, розтративши його на безкінечні повтори в доводах своїх думок, тупіє від свого наполягання, від безкінечного биття головою в стіну нерозуміння, та байдужості,  небажання серйозно сприймати сказане, очікувано реагувати на нього і від відчуття напрасно витраченого свого життєвого часу.
Але навіть і великі бажання рівним чином не приводять хоч би до яких-небудь помітних фізичних наслідків.
 
Нарешті, подібний стан приводить спочатку до проявів неврозів [1], які вже самі по собі явище небезпечне для здоров"я, а прогресуючи, можуть перейти в потребу психіатричного лікування.
 
Сайт відповідає своїй назві. Він не приховує свою сутність. Він сам попереджає своєю назвою про те, куди людина потрапила, в який інструмент, засіб, або механізм перелаштування свідомості.  Але людина повинна думати. Про те,  чи варто їй добровільно віддавати на поталу свою свідомість, надавати комусь можливість проводити над нею експерименти з  її ерозії, та  деформації. А процес цей підступно-непомітний, але незворотній. Назад відіграти буде неможливо. І це не жарт.
 
[1] http://www.happydoctor.ru/obzor-pressy/neurosis
 
                                                                                    ***
© Uatumbai [24.10.2013] | Переглядів: 1500

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.2/41

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook