для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Дрібниця, але приємно-2...


Дрібниця, але приємно-2...
     Знову мене підвела банківська картка…
 
     Чесне слово ніколи б не подумав, що наші «пакрасчуватєлі» настільки дріб’язкові. Але гасло «курочка по зьорнишку…» справедливе виявляється. Ну здавалось би, де ще можна відкусити гривеньку-другу від бюджету пенсюка і так щоб він не міг відскочити вбік… Виявляється можна.
 
     Я вже колись писав, про покращення в царині безготівкового поповнення рахунку мобільного зв’язку з платіжної картки. http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/12840/user_id/9099.phtml. Ну то таке, подумаєш, два відсотки від суми платежу. Недавно я відкрив для себе ще одну «приємність».
 
     Десь у середині серпня на мою мобілку надійшла СМС-ка, якою мене сповістили, що для мене виготовлена нова банківська картка, яку бажано терміново забрати у відділенні Ощадбанку. Повідомлення дещо здивувало, оскільки термін дії старої картки ще не закінчувався. Тобто необхідності отримання нової не було… Але я людина дисциплінована і знайшов можливим відвідати той Ощадбанк. Виявилось, що у них там проводиться щось на зразок «інвентаризації пенсюків», чи бува не повиздихали… Побачивши мене і з сумом запевнившись, що «живий курилка», мені дійсно видали нову картку «MasterCard», з якимось новим блискучим знаком «Debit». Правда потім всунули в руки папірець у якому мені був призначений новий пенсійний рахунок та запропонували обов’язково занести його у відділення Пенсійного фонду. Неприємність була в тому, що відділення ПФ працює виключно по будням, а мені ж на роботу. Ну то таке, викрутився…
 
     Але саме головне, мене повідомили, що закінчились мої митарства з пошуку банкомату. Судіть самі, банкомати Ощадбанку не самі розповсюджені на Україні. У Вінниці їх, здається всього шість, а так навіть не у кожному райцентрі є. Звичайно можна знімати кошти і у звичайнісінькому відділенні, але для такої операції обов’язково потрібно мати паспорт з кодом. А ми ж не звиклі постійно таскати такі документи з собою, адже не в еРеФії живемо. А знімати кошти у якому-небудь Приватбанку, банкоматів якого скрізь до чортиків, не хочеться. Чому я повинен групі Приват дарувати комісійні? Так от, мне ощасливили, що нова картка, з цією відміткою «Debit», нарешті дозволяє знімати кошти З БУДЬ-ЯКОГО БАНКОМАТУ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ БЕЗ КОМІСІЇ!!!
 
      У-Р-Р-Р-Р-А-А-А-А!!!yahoo
 
     Я ж наївний подумав що це врешті-решт ПАКРАСЧЕННЯ і, головне, ВЖЕ СЬОННЯ!!! Виявляється, не зовсім так. Знайшовся підвох…ac
 
     Зазвичай моя «стипендія» капала мені на картку в період 5-7 числа кожного місяця. Відповідно і свої трати я намагаюсь планувати таким чином, щоб не залазити ні до кого в борги. Але у вересні мене притиснуло, необхідний був терміновий ремонт автівки, тому на початок жовтня я вийшов на повний нуль. В результаті, в понеділок, 7 жовтня, я почав штурмувати банкомати. Рано-раненько, десь біля восьмої я втикнув свій пластик у рідний банкомат. Все як завжди, «Залишок коштів», «На екран»… 11 гривень 10 копійок не могли «спасти отца дємократії»…ac Ну добре, думаю, банк ще не відкрився, напевно ближче до обіду капне. Трохи посумувавши посунувся по місту в інших справах. Десь в районі обіду мені на очі потрапляє банкомат банку «Хрещатик», я його власне і не шукав, він просто начеб то сам вискочив мені перед мордою. Перевіряюсь так само. Залишок показав 10 гривень 10 копійок… Я спочатку не звернув уваги, що кудись поділась гривня. Але бажання поповнити свій гаманець було ще досить сильним. І от біля сімнадцятої я спіткнувся об банкомат «Приватбанку». Знову перевіряюсь «На еран», без квитанції, і виявляю, що у мене щойно нагло с3,14здили ще ТРИ гривні! За який хєр?!The big rage
 
    Залишилось тільки «розслабитись і отримати задоволення»… Довелось стримати свою «алчность». Правда на завтра, восьмого, «стипендія» все ж надійшла.
 
     Ну Бог з ним, у мене все-таки пенсія майже чотири штуки, втрата не велика. А як до такого наї…ва віднесеться той, хто має всього нещасну тисячу? Я б ще зрозумів, що така послуга має щось вартувати, якби я залишок викликав на квитанцію, розхідний матеріал чогось коштує, але все одно не три гривні.
 
     Ну чесслово, залишився дуже неприємний осад, адже «на ходу подмьоткі рвуть»…27967
© инженегр [21.10.2013] | Переглядів: 5591

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.6/39

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook