для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Осінь настала


Осінь настала
Осіннє. Роздратоване.
Осінь настала, холодно стало.  Ні не кури, ото перестали клювать, а чоловіки наділи в’язані шапочки – залупки. І стали залуп..цями. А може просто куями.
А з 1.10.2013 рок Мінбздох став офіційно адміністратором єдиного соціального внеску (ЄСВ). І надівали там оті шапочки, чи ні, а може вони були вже  залу…, але зразу ж покращили життя фізичним особам – підприємцям (ФОП), що на єдиному податку. Кажуть, нас «неєб…», як там було у вас з ПФ, але заплатіть отой ЄСВ починаючи з середини 2011 р.
Міндох створив собі Інструкцію про порядок нарахування і сплати ЄСВ, переписавши її з інструкції ПФ, що діяла до сих пір. Є там пунктик 2.5.: Особи, зазначені у підпункті 3 пункту 2.1 цього розділу, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.
Так от, термін «пенсіонер за віком» в законодавстві не визначений. О є пенсія за віком. Вона встановлюється з досягненням певного віку та одночасною наявністю необхідного стажу роботи.  Відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачені такі види пенсійних виплат: пенсія за віком, пенсія у зв'язку з втратою годувальника та пенсія по інвалідності.
Пенсії за віком є і в інших законах. Наприклад ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» статтею 55 встановлює умови надання пенсій за віком особам, які  працювали або проживали на територіях радіоактивного забруднення. Є пільги по віку виходу на пенсію, тобто зменшується пенсійний вік, відповідно до категорії осіб, які постраждали.
Після введення в дію ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» у 2011 році, ФОП віднесли у свої місцеві відділення ПФ свої документи, що посвідчують їх право на пенсію за віком, або інвалідність, і взаємоузгоджено не платили цього ЄСВ.
Але ось наступила осінь. І оті шапочки. Чи вони не винні?
У мене сусідка торгує на базарі тремпелями (вішалками для одягу). Вчора каса була аж 6 гривень. Відселена з 10 км зони ЧАЕС. Пенсія за віком, але із зниженням віку виходу на цю пенсію. Виховує одна сина. (Чоловік, ментяра, загинув на початку 90-х). Тягнеться із усих сил. Син на другому курсі Київського залізничного коледжу. І кругом треба гроші, гроші, гроші. І тут покращувачі оголошують, ти ще винна біля 12 тис. гривників. Квартиру продавати, або, як вона сказала представнику покращувачів, «повісте мене».
Отака у папи срака.
© Meritus [20.10.2013] | Переглядів: 2745

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.0/28

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook