пароль
пам’ятати
[uk] ru

Язичество


Язичество
      У будь-якого народу у фольклорі просліджується спадковість культури, релігійної зокрема. І це нормально, якщо нитка розвитку культури етносу починається з давніх давен і не переривається протягом всієї історії, не зважаючи на чинники, що виникають знову.
 
      Візьмемо, наприклад, язичество. У всіх європейських народів, не зважаючи на 1500-700 років від хрещення, збереглися в пам’яті їх духи, Боги та божки, що свідчить про давнє коріння етносів. Для нащадків кельтів та германців нормально згадувати у казках (а тепер і у мультиках) всіляких гномів, тролів, гоблінів, фей, русалок і т.п. Нам також притаманні лісовики, домовики, мавки, русалки і т.п. образи яких іноді згадуються не тільки у казках, а й переспівувались неодноразово і визначними літераторами (Л.Українка, М.Гоголь…). Навіть офіційна церква якось призвичаїлась і спокійно відноситься до напівязичницьких колядок, щедрівок, веснянок, всіляких крашанок і писанок і т.п., які народом використовуються під час величних релігійних свят.
 
      Народні повір’я, можливо і неявно, але зовсім не заважали нам жити і рости, а може і допомагали. Наприклад, я змалечку знав, що не можна самостійно йти купатись на водойму, «щоб русалки не залоскотали», хоча цим забобоном близькі просто берегли малечу від безглуздого втоплення. Адже якщо дітей, чи підлітків гурт, то в разі необхідності інші можуть покликати старших на допомогу, або й навіть самостійно допомогти товаришу, що потрапив у біду.
 
     Я розумію, що моє ІМХО можна розглядати як таке, де доводи логіки притягнуті за вуха, але…smile3
 
      Всі релігійні правила і забобони, які не шкодили в житті вашим предкам,  не повинні приносити негативних наслідків і вам. Думаю, що звертатись до потойбічних сил, які ніколи не існували на даній землі і з якими не було у ваших пращурів ніяких намагань увійти у взаємозв’язок, безперспективне і не може принести ніякого результату. Хоч лоба собі в Україні розбий і спали будь-яку жертву Маніту (верховний бог північноамериканських індіанців) тобі не допоможе, оскільки наша територія і нація не входять до його юрисдикції. А от якщо поставиш на ніч у кухні на підлогу блюдце з молоком і висловиш прохання до Домовика, щоб він прослідкував і не дав коту пішки ходити по столу, домашній божок може допомогти…Attention
 
      Так от, у світі останніх подій у мене виникла підозра, що наші північно-східні сусіди або етнічно не ті, за кого себе видають, або взагалі новостворений етнос, який не може мати власних прадавніх язичеських божеств. І тому їх «ізначальний» Бог тільки Христос у канонічному трактуванні Московського патріархату.
 
      Судіть самі
http://www.pravda.com.ua/news/2013/10/6/6999401/
ну ні в кого, хто веде свою історію неперервно від язичеських часів, не виникало подібної проблеми з олімпійським вогнем. Та й взагалі, здається, запальничка охоронця не канає. Потрібно організовувати нову доставку вогню з Олімпу. «Олимпиада то – подмётная!!!» виходить.

 
     Повєткін також проколовся з рунами і Сварогом. Виходить не відносяться ці речі до росіян, хоч і є незаперечно слов’янськими.  Та власне і РПЦ про це вказало однозначно.
http://zn.ua/SPORT/russkie-svyaschenniki-rekomendovali-povetkinu-ne-runy-nakalyvat-a-trenirovatsya-130451_.html
 
© инженегр [06.10.2013] | Переглядів: 5419
Мітки: #Путін  #Гундяєв 

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.8/52

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook