для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Про бабло і владу


Про бабло і владу
Значить так: пишу про політику і економіку. Як всі.
Економіка, ясен пень, мусить бути економною. Це не я сказав, це – Льоня Брежнєв. А вже він сам до цього допетрив, чи Адама Сміта начитався – невідомо. Брежнєв був класний пацан і начисто відморожений пофігіст. Причому його пофігізм стосувався якраз економіки. Бо якшо розпочати війну в Афганістані, то це він вмів. Тут затримок не було. А економіка?.. То таке, - абстракція. Головне – влада. Потрібні бабки? Поліграфія зробить скільки треба. Є люди, лопати, станки, земля, нафта, ліс – шо ще треба?
Правда, дивним чином війна в Афганістані якимись таємними пружинами радикально вплинула на економіку; та зблідла лицем, лягла горизонтально, потім перехрестила Льоню і слабіючим голосом наказала йому довго жити. Льоню відверто здивувала така реакція економіки на війну, але прохання  „довго жити” він проігнорував.  
Вобщем, врешті наш бобік таки здох (це я про економіку). Бо Адам Сміт казав, що треба випускати ті товари, які потрібні людям, а не партії. Тим більше, партії перманентної революції і політичного терору.
Ну, а після так званої планової економіки ми познайомилися з неплановою.
Працює вона так: Шотландія, к примєру, стругає шерсть з овець. Та шерсть спочатку на собачих упряжках, потім – караванами доставляється в Монголію. Монголи контрабандою перекидають її в Китай. Китайці роблять валянки і караванами це все везуть до себе додому – на Черкізовський ринок. З залишків тої шерсті китайці знову ж роблять пледи і везуть в Шотландію, аби не гнати порожняком. Там недорого впарюють ті пледи шотландцям. З маленьких пледів шиють кілте і знову ж впарюють шотландцям.
З Черкізовського валянки розвозяться кавказцями по всій Росії. Частина впарюється циганам. Ті розрізають свою частину валянок в районі підошви і дістають звідти наркоту, яку впарюють всім підряд. Наркота попадає на Черкізон з Таджикістану, куди її по старій дружбі народів закидають з сонячного Афганістана, де вона рясно проростає під дбайливим доглядом військ демократичної коаліції. Афганські пуштуни трохи піднімаються на наркоті і мають достатньо бабла, щоби через пакистанських пуштунів закупляти зброю. Торгівля зброєю, як і вирощування наркоти, ретельно контролюється демократичною коаліцією; остання періодично фіксує це все на якісне відео HD з музичним супроводом в стилі совіцького агітпропа (ну, ви знаєте – щось таке тяжке, аля Бородін чи Мусоргський). Потім це відео демонструє своїм працелюбним і законослухняним але дуже довірливим і обмеженим громадянам. Громадяни лякаються до такої степені, що перестають жувати попкорн своїми відвислими щелепами. Вони нервово розсипають той попкорн по синтетичному ковроліну, хапають чорними масними пальцями з нанизаними на них перстнями мобілу і прориваються в прямий ефір на місцеве телебачення, вимагаючи обмеження власних свобод взамін за безпеку, а також термінової побудови ще парочки авіаносців, аби негайно розхерачити той загадковий і невідомо де розташований Афганістан.
Ух!.. Бюджет прийнятий, можна розслабитися...
 
Упс! – відповідають на це пацани в Кремлі. - У нас також авіаносець є. А давай покажемо тим піндосам рідну матусю вєлікороса Кузьки?..
І кажуть своєму воєнному капітану: піди, поплавай туди-сюди на своєму страшному авіаносцю, постріляй з двостволки в повітря, полякай Америку. Тільки не дуже там!..
Та не питання! – відповів воєнний капітан-генерал. Потім вихопив кортика і каже команді: за мно-о-ой! І неквапливо поплив до Венесуели лякати Америку.
Кремлівські пацани дістали носові хустинки, помахали тому пароплаву вслід, потім повернулися до своїх перманентно тверезіючих, не дуже працьовитих і зовсім не законослухняних громадян і кажуть: бачите, яка фігня? Яка жара пішла в міжнародних відносинах? А у нас тіки один авіа не сучий пароплав. А хтось умний питає: а як візьмуть на абордаж?.. І тут самий главний каже: малчать! Я корюшку на нерест водив, я всю морську науку знаю! Будемо – каже – будувати підводні човни, їх не візьмеш на абордаж.
А ВПК, в принципі, пофіг що будувати – розпил і відкат той самий.
 
Ну, ось так, в загальних рисах, влаштовані економіка і політика.
Шо неясно?
 
  
  
                
© Тецкатліпока [24.09.2013] | Переглядів: 2538

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.8/41

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook