пароль
пам’ятати
[uk] ru

Гуано Акт


Гуано Акт
http://en.wikipedia.org/wiki/Guano_Islands_Act
тут так сказать первоисточнік, щоб нєгри мене не заклювали за покльоп.
а тут вже на панятном вам оркам - мордорському.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD
И так поїхали
 
В начале XIX столетия гуано начало высоко цениться в качестве сельскохозяйственного удобрения. В 1855 году в Соединённых Штатах стало известно о наличии богатых залежей гуано на островах Тихого океана. Конгресс принял данный закон для ускорения захвата и облегчения контроля над источниками ценного ресурса.

А тут скєптікі в гамівних сорочках утвєрждают що в Афганістані та Югословії - нефті не було, но дімакратія все одно їх знайшла. Для того щоб к вам прийшла дімократія (тов. Вєдмєдєв і прочі вєдмедчуки не дадуть збрехати) нєфть зовсім не обов'язкова.
 

 
но саме любопитне починається далі.
закон явным образом разрешал считать гуановые острова владением США, однако также предусматривал, что США не обязаны сохранять за собой эти владения после истощения залежей гуано.
отак ребята закончілось гуно - всі ПНХ, бєсплатна дємократія кончілась далі .ться як хочете. На щастя більшість островів була нєобітаєма, але були такі дє мєсним такі "повєзло"...
Хоча заради справедливості треба додати, що самі жосткі пріколи, відбувались в зоні отвєствєнності іншого дємократізатора - Кайзерівської Німеччині - на добре відомому кожному укр. політику острівку - Науру. На відміну від теперешньої Німеччини - тоді реб'ята не заморачувались казочками про асоциації а просто рубили правду матку - "нам нужні ваші ресурси - всі хто проти заборт".  Счас фрау стала значно галантнішою, ну простом містрєсс в реалі. Но суть не змінилась: Ресурси - а нахлєбнікі за борт.
Що, натомість? Нічого. Технології - нуль, кредитні ресурсі - нуль, ні гірше мінус. Підтримка чогось путнього - навродє реальних суспільних інститутів, типу профсоюзів та інших подібних формацій - які виходять за рамки - "бєшених пісьок і великих цицьок за крєстоповал бо прикольно" нуль.
Єдиний гіпотетичний плюс це можливе спрощення, візового режиму. Реальне - виражене хочаб в згортанні посольського бєзпредєлу, коли на українців в країнах старої європи дивляться як на бидло значно нижчого сорту, ніж на приміром тих же росіян. Але все це лише примарні сподівання, котрі не обов'язково стануть реальністю
 
P.S. і не подумайте не дай бог, що це скромне імхо якось викликане бажанням елегантно обісрати, сурові будні Європи - як це зробила недавно наприклад пані Марічка. Нє у них дійсно все добре, в порівнянні з нами так взагалі сказка ( і це враження зовсім не туриста). Але добре там не значить ТУТ. в колоніє не може бути такий же рівень життя як і в метрополії. Тим більше, що навіть статусу колонії нам ніхто не гарантує. колонії завойобують і захищають в них підтримують бодай якійсь порядок. Нам же гаранутують НІЧОГО. Росія та фіг з неї на що вам те наше НАТО - ведмедь зараз танцює з драконом і головна його трівога не стати головним блюдом на свадьбі, йому не до вас - розлабтесь. НУ а якщо урве хвилинку і залізе в свинарник - це завжди можна буде обговорити в ОБСЄ і прочіх інстітах... А ми так пограбім помаленьку, може даже щось і получиться ну а не получиться так і не велика потярє не своє ні жалко...
P.S. вибачаюсь за довгу післямову
© dikiybober [21.09.2013] | Переглядів: 1234

2 3 4 5
 Рейтинг: 27.2/21

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати