для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Покладіть край злочинності!


Покладіть край злочинності!

 
Президенту України В.Ф. Януковичу.
Копія: Генеральному прокурору України Пшонці В.П.
Копія: Міністру внутрішніх справ України Захарченку В.Ю.
Копія: Голові Служби безпеки України Якименку О.Г.
 
Відкритий лист
 
Шановний Вікторе Федоровичу!
Ми, мешканці смт. Великий Березний Закарпатської області,  вимушені звернутися до вас, як до гаранта Конституції, в зв’язку із тою криміногенною ситуацією, яка склалася в нашому районному центрі. Вона в останні роки все більше сповзає до Врадієвських подій, але наслідки можуть бути ще більш трагічними, адже в нашому районні ми маємо суцільне злиття усіх, без винятку,  правоохоронних органів, суду, влади з кримінальною бандою, яка контролює наш район.
Наш терпець на усі вибрики влади та бандитів з правоохоронними органами урвався 19 листопада 2011 року, коли на день Святого Миколая в нашому селищі бандою під  керівництвом В.Копчі – поганяло «Копчений» - було зухвало розстріляно та вбито з вогнепальної зброї шановану в селищі людину, вчителя фізкультури Павла Опаленика.
Вбивши людину, банда «Копченого» розстріляла та побила його машину. Потім ними ж було побито машину Івана Опаленика. В цей же час інші члени банди на чолі з Ю.Копчею – сином «Копченого», заздалегідь підготувавши «коктейль Молотова», виконуючи наказ батька, підпалили машину Василя Симочко.
Все це: пересування по смт. В.Березний бандитів із зброєю, підготовка «коктейлю Молотова» відбувалося при повній бездіяльності працівників міліції.
Після скоєння бандою «Копченого» чисельних злочинів, працівники міліції не затримували злочинців, а, навпаки, усіляко допомагали їм, знищуючи докази, про що згодом було повідомлено прокуратуру області.
Цієї жахливої ночі мали місце навіть зустрічі В.Копчі з працівниками міліції та керівниками окремих підрозділів. Про це свідчать вхідні та вихідні дзвінки з телефону В.Копчі, який спілкувався з окремими представниками суду, прокуратури, міліції та СБУ, яких він тримає на зарплатні, а потім навіть зустрічався з окремими, на що є свідки.
Майже два роки ватажок банди В.Копча та його посіпаки Сірохман та Прислупський у бігах. В.Копча увесь цей час знаходився та знаходиться на території Закарпатської області.  Зокрема, минулого тижня він уночі відвідував свій ресторан «Святий Георгій» в смт. В.Березний. Однак правоохоронним органам в особі міліції до нього немає діла, бо в черговий раз зняли з «Копченого» за власну бездіяльність гроші.
Багато разів нами, мешканцями смт. В.Березний, передавалася інформація про місце переховування В.Копчі. Однак підкуплені правоохоронці зробили все можливе, щоб він утік, повідомивши його та надавши час для втечі.
Не менш дивною є останнє затримання В.Копчі, коли його чекали не під тим вікном, тому він і втік. Невже плануючи таку операцію, важко отримати від БТІ інформацію про планування кімнат?! Чи знову ж за це було комусь заплачено?!
На рахунку банди В.Копчі десятки злочинів, які понині покривають правоохоронні органи. Це незаконні вирубки лісу, незаконний видобуток гравію з річки Уж, крадіжки нафти з нафтогону під дахом міліції, який проходить територією району, торгівля наркотичною сировиною, людьми, переправа «чорних» за кордон. Це і зґвалтування дівчат в його нічному клубі, побиття хлопців, які посміли заступитися за них. П’яні погроми квартир мешканців смт. В.Березний посіпаками «Копченого», які переплутали адреси. І все це роками відбувається на очах влади, окремі представники якої в минулому самі займалися контрабандою «чорних», передавши справу «Копченому».
Нам відомо, що завдяки діям керівництва Закарпатської міліції, злочини, скоєні бандою В.Копчі, не були кваліфіковані, як злочини,  скоєні ОЗУ – організованим злочинним угрупованням, а розпорошені на різні кримінальні справи. При цьому дивує позиція керівництва УСБУ в Закарпатській області, яке, отримавши у 2010 році від Генеральної прокуратури України санкцію на арешт В.Копчі, його розшуками займатися не збирається. Не затримує вона його навіть тоді, коли В.Копча за торгівлю людьми був у розшуку і приїхав до Ужгорода отримувати в УМВС в Закарпатській області документи на ґумову травматичну зброю.
Нині тривають суди. На захист злочинців чомусь стали окремі представники Закарпатської обласної прокуратури, які під час слідства не вживали заходів для повного та всебічного дослідження всіх обставин вбивства людини, та відповідної кваліфікації злочину.
В суді по обвинуваченню Е.Каганця, члена банди В.Копчі, в хуліганських діях, представник державного обвинувачення В.Ісак,  набравши води в рота, мовчить, коли треба допитувати підсудного  або експерта, чим нагадує додаткового захисника, і тисне разом із представниками захисту на свідків та залякує їх кримінальною відповідальністю, коли вони починають говорити правду. Не можна зрозуміти і причини його зухвалого сміху над показами свідків, коли вони розповідають про обставини вбивства людини 19 грудня 2011 року.
Нині, коли кримінальна справа в Закарпатському апеляційному суді, Закарпатська обласна прокуратура двічі зриває судове засідання, приходячи в суд без відповідних повноважень, наголошуючи, що представник прокуратури В.Ісак у відпустці і бажає взяти участь у розгляді кримінальної справи.
У змові з прокуратурою зривають судове засіданні і захисники підсудного, вигадуючи різні обставини не явки, та навіть відпустки на декілька днів, але не забуваючи при цьому взяти участь в інших судових засіданнях, які відбувалися як того дня, так і в наступні.
З цього приводу було подано заяву на ім’я обласного прокурора з проханням замінити представника державного обвинувачення В.Ісака на іншого, адже він зацікавлений у розгляді зазначеної кримінальної справи. Обласна прокуратура проігнорувала відвід прокурору В.Ісаку.
Не менші дива відбуваються по іншій кримінальній справі – Юрія Копчі – сина В.Копчі, який двічі був у бігах, а нині представ перед судом за підпал тієї жахливої ночі 19 грудня 2011 року, за вказівкою батька, чужого майна – машини В.Симочко.
Головуючий по справі голова В.Березнянського суду пан І.Цибік, не розпочинаючи судового засідання, пішов у нарадчу кімнату та виніс ухвалу про повернення обвинувального акту в прокуратуру на усунення недоліків. Мовляв, матеріальна шкода мала і дії Ю.Копчі не можуть кваліфікуватися за п. 2 ст. 194 КК.
Що це? Елементарне не знання суддею І.Цибік роз’яснень з цього приводу Генеральної прокуратури України та сумісного судового засідання Вищого спеціалізованого суду, чи, може,  зацікавленість у розгляді зазначеної справи? А, може, В.Копча його попередив, що йому, як судді, за сина спалять машину, як недавно було спалено машину судді Животова, працівника цього ж суду?
Нині на ухвалу, винесену суддею І.Цибік, подано апеляційну скаргу.
Сам Ю.Копча веде себе зухвало та провокуюче. В очі говорить людям, що батько в судах все порішав. І це не дивує - наслідки виховання В.Копчі, який наголосив, що зробить зі свого сина справжнього бандита.
З 12 років Ю.Копча їздив на машині по району без водійських прав, регулярно скоюючи ШТП, і тільки в цьому році, коли його було затримано та відпущено під заставу, він тільки з другої спроби отримав водійські права.
Знаходячись під заставою, він дозволяє собі покидати смт. В. Березний, подорожуючи до смт. Перечин та м. Ужгород. І все це завдячуючи правоохоронним органам. Адже при кожному порушенні Ю.Копчею умов застави ми повідомляємо правоохоронні органи. Заходи від них прості – Ю.Копчі дзвонять і радять повернутися до смт. В. Березний.
Шановний Вікторе Федоровичу!
У зв’язку з тим, що криміногенна ситуація, яка склалася в нашому районі, пов’язаність її з органами влади, правоохоронними органами, судом підриває основи державності України, дискредитує владу, правоохоронні органи та президента, просимо вас, як гаранта Конституції:
1. Заслухати Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, Голову Служби безпеки України з приводу їхньої бездіяльності по затриманню ватажка бандитського угрупування В.Копчі та його посіпак, з’ясувати, що і хто заважає їм це зробити.
2. Призначити службову перевірку по факту покривання правоохоронними органами злочинної діяльності В.Копчі та його посіпак, службової зради.
3. Змінити підсудність розгляду кримінальної справи по Ю. Копчі з Великоберезнянського районного суду на Ужгородський міськрайонний суд, де на суддів не зможуть тиснути та залякувати підпалами їхніх автівок.
4. У зв’язку з тим, що по справі Е.Каганця, в якій державне обвинувачення приймає В.І.Ісак, якому, як вбачається із повідомлень ЗМІ, є всі підстави не довіряти, доручити Генеральній прокуратурі перевірити доводи скаржників на прокуратуру, замінити представника державного обвинувачення на іншого.
5. Допомогти керівництву УСБУ в Закарпатській області зрозуміти, що надана санкція Генеральною прокуратурою України по розшуку та затриманню В.Копчі є обов’язковою для виконання.
 
З повагою та надією мешканці
смт. В.Березний Закарпатської області .
Усього 259 підписів.
 
© temnov1950 [30.07.2013] | Переглядів: 2200

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.0/13

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook