для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

На війні, як на війні?


На війні, як на війні?
І знову загострилася війна проти українського народу, яке, власне, триває в тій чи іншій формі вже не одну сотню років.
 

Окупаційний режим Януковича, навіть не приховує, що його мета перетворити український народ на покірних рабів, які врешті забудуть, що вони народом є.
 

Лао-Цзи про війну сказав: «Коли немає ворогів, то не буває війни». З ворогами в новітніх окупантів все в порядку – це ми з вами. Але в будь-якій війні потрібні союзники. І вони з’являються. Часом навіть звідти, звідки ніхто не сподівається.
 

Цього разу допомогу антиукраїнському режиму вирішила надати «братня» Польща, яка останні роки вміло прикидалася другом українців. Але виявилося, що ляху, як і москалю, вірити не можна. Недружні (чи навіть ворожі) заяви у бік України в зв'язку із роковинами Волинської трагедії, продемонстрували все «братерство» поляків. При цьому ці заяви не спрямовані проти режиму Януковича, а виключно направлені проти українців, проти їхньої боротьби за незалежність, проти їхньої історичної пам’яті, а споконвічні українські етнічні землі в рішенні польського Сейму називаються Східними Кресами Другої Речі Посполитої.
 

"Наше ставлення до національних меншин таке саме, як до сусідніх із нами народів – повне погорди, зверхності, незнання. Самостійна Україна для нашої майбутності важливіша за наш вступ до НАТО. Бо без України Росія ніколи не зможе стати імперією. Тим часом польське суспільство демонструє світові, де тільки може, антиукраїнську ненависть".

 

Ці слова належать польському мислителю Єжи Ґедройцу (1906-2000), але на жаль в сучасній Польщі домінують зовсім інші настрої. Що звичайно ж на руку антинародному режиму, який захопив владу над українською нацією.
 

Тому ніякого здивування не викликає лист 148-ми парламентських покидьків з України, які написали лист-зверненя до Сейму Польщі, в якому підтримали недружні кроки сусідньої держави проти українського народу.  
 

Єжи Ґедройца запитували, скільки йому заплатили за те, що він закликає до примирення. А скільки (і хто?) заплатив цим 148-ми зрадникам, за те що вони (якщо вже користуватися воєнними термінами) перейшли на бік ворога.
 

Втім, чому перейшли на бік ворога? Вони завжди були на тому ворожому боці. Недарма Гадік Калєснічєнка отримує нагороди, як з Кремля, так і з Варшави.
 

Долучилася до «бойових дій» і представники ізраїльського Кнесету. Тридцять парламентарів (чверть парламенту) накатали донос в Європарламент на ВО «Свобода», обізвавши українську партію неонацистською, тим самим зарахувавши до неонацистів переважну більшість західних українців.
 

Звідки ростуть ноги в цієї заяви і чиї вуха стирчать за спинами ізраїльських парламентарів зрозуміло без зайвих слів. Хоча б тому, що в доносі в неонацизмі звинувачують не лише «Свободу», але й «Батьківщину» та «Удар». Бо як інакше розцінити наступний рядок з доносу: «Вони («Батьківщина» та «Удар» авт.)  не тільки не заперечують проти заяв своїх партнерів-екстремістів, але і самі почали грішити публічним славослів'ям на адресу нацистських злочинців». Як бачимо «антифашизм» ригіанального розливу перетнув державні кордони.
 

До речі, вся ця активізація військових дій почалася саме тоді, коли загострилося протистояння між українським народом та окупаційним режимом Януковича.
 

Мій улюблений письменник Макс Фріш про війну сказав наступне: «По-справжньому війна нікому не потрібна, але багатьом потрібна ненависть». В даному випадку йдеться про ненависть до всього українського.
 

Є таке прислів’я: «All's fair in love and the World Series, or All's fair in love and war and an election year», що в ідіоматичному перекладі означає «Всі засоби добрі - в коханні, на війні і під час виборів».
 
Не знаю, як тут з коханням, але схоже війна й передвиборчі перегони вже почалися, а Отто фон Бісмарк (пробачте вже мені надмір цитат) влучно зауважив: «Ніколи стільки не брешуть, як під час війни, після полювання і до виборів».
© R`n`R [13.07.2013] | Переглядів: 6252

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.8/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook