для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чому працюють за мізерні гроші


Чому працюють за мізерні гроші
Zweifler
А ЧТО хотят люди, которые соглашаются работать за копейки?!
Не понимаю… Объясните, пожалуйста.
Давно хотел спросить.  На ДД ведь все всё знают...
Отакоє от
(с) (Л. Янукович)
Спитав в нас колега Zweifler.
Що сказати. На мою думку є два БАЗОВИХ  моменти:
Інерція мислення і безальтернативність, тобто БЕЗВИХІДЬ ситуації. Але головне також  СОВКОВІСТЬ населення
 
Основна суть СОВКА, на мою думку це ВНУТРІШНЯ  НЕСВОБОДА людини.
Адже Радянська влада під гаслами Свободи цю саму свободу в людей відібрала на корню. 80% населення були кріпаки-колгоспники без паспорту, Ще до 5% ЗЕКІ взагалі за колючим дротом, ще пару процентів АРМІЯ і МІЛІЦІЯ і різний служивий люд що жив за принципом накази не оговорюють,  і решта різного роду робочий та чиновницький люд котрий за межі СРСР випускали після надретельного відбору.
 
Несвобода віднімає в людей ініціативу, самостійне мислення і бажання самостійно мислити та відповідати самому за свою долю.
 
А що змінилось з тих пір???
От наприклад типу "дуже віруючий" Янукович після молебню з аналогічним "дуже віруючим" попом Гундяєм, закінчує молитву звертаючись до Бога словами: ДА  БУДЕ  ВОЛЯ  ТВОЯ
 
І?? І вийшовши з храму починає найактивнішим способом нав'язувати лише і тільки СВОЮ волю. Всі оті закони котрі ВР проопхнула останнім часом (від відміни політреформи до тупорилих мовного закону та закону про референдум це саме воля ЙОГО).
Те саме роблять і підконтрольні йому чиновники і силові структури. ВСІ  ВОНИ  ЗАЙМАЮТЬСЯ лише одним НАВ'ЯЗУЮТЬ  СВОЮ  ВОЛЮ.
Так само вчиняють і директора і начальники різних підприємств. Інколи доходить до абсурдів, коли регламентується навіть кількість часу котрий ти можеш провести у вбиральні впродовж робочого дня.
 
Це все ще той СОВКОВИЙ менталітет.
Адже чим відрізняються наприклад ТРУД  АРМІЇ  Троцького від багатьох підприємств в Україні коли робітникам НІЧОГО  не платять місяцями або платять лише щоб з голоду не здохли????
Ну чим??? Ідеологічно в трударміях Троцького мали працювати ЗА  ІДЕЮ  ПЕРЕМОГИ  КОМУНІЗМУ. А в більшості сучасних підприємств людей зомбують різними технологіям психо-трененгів типу КОМАНДА. МИ  КОМАНДА гордо говорить їм начальник.
А яка ж МИ  КОМАНДА, коли будь який начальник дивиться на своїх працівників не як на  СПІЛЬНИКІВ  ПО  БІЗНЕСУ, а на як ВИТРАТНУ  ЧАСТИНУ  свого бюджету.
Не варто далеко ходити, ось самі ДДшники і пишуть:
Karl Mаrкs 09.07.2013 20:41:24

А попробуйте посмотреть на это с другой стороны. Что бы заплатить человеку 2 тыс. грн. надо что бы он создал прибавочную стоимость как минимум на 3500.

ланецкий 10.07.2013 06:51:14

Поэтому я правдами и неправдами снизил число работников с трех сотен до шестидесяти, т.н. "системообразующих". Остальных - аутсорсинг или разовые договора.
Снимаю 10% за " управление проектом ", остальное - их.

Отака от КОМАНДА виходить:

 
Найкращій руйнівник такого менталітету це КОНКУРЕНЦІЯ. Тоді самодурство керівництва починає чуттєво бити йому по кишені. І тоді керівник МЕНЕДЖЕР УПРАВЛІНЕЦЬ, починає не вигадувати пізд дурнуваті законотворчі ініціативи тупу КАМЕР  СПОСТЕРЕЖЕННЯ НАД  КОЖНИМ  СТОЛОМ, встановлення програмного забезпечення що дає можливість дистанційно отримувати скріншети екранів співробітників, хорове виконання гімну компанії та регламентовані кількості походів до сортиру, а тоді керівництво починає  думати про   РОБОТУ, адже конкуренція народжує РИНОК, ринок руйнує МОНОПОЛІЮ.
А роль держави і чиновників полягає лише в тому щоб НЕ ДОПУСКАТИ створення монополії та згортання конкуренції.
 

Це така моя приватна думка.
Тепер починайте мене бить за неї...................
 

І на останок з власного досвіду. Моя минула робота.
2008 рік, до кризи, я такий щойно прийшов на роботу. Отримував премію, премію квартальну, і БІЛУ  ЗП котра була трошки вище чим середньоринкова в галузі.
Робочий день починавсь о 9:00, але вже о 8:30 процентів 80 співробітників була вже на робочих місцях.
Робочий день закінчувавсь о 18:00, але процентів 70 лишалось добровільно ще десь на пів-години - годину.............
КРИЗА.
Скоротили процентів 30 персоналу.
Зарплату стали плати в чорну, премії прибрали взагалі, плюс в ЗП ще й з курсом долара нагріли. І впродовж 2009 ще ЗП платили з запізненням на місяць......... Ну підприємство мало значний кредит на собі от і МИ  Ж  КОМАНДА. biggrin
Правда власники не цурались в цей час сперечатись з виданням котре в рейтингу найбагатших людей України "недорахувало" кілька вагомих активів і тому власники були трошки нижче в рейтингу. Цю прикру помилку помітили і повідомили у видання. Про що гордо сповіщено було на внутрішньому сайті компанії.
 
І знаєте що, цікава штука відбулась.
Приходжу в 9:00, а на роботі лише процентів 10............. Решта підтягується до 10:00. А о 18:00 народ припиняє роботу і евакуюється швидше чим при  пожежі.............
І альтернативи втекти не було десь пару років. Пропонували або таке саме або гірше. Та за три роки таки  перейшов.
Та відчуваю нові зміни. Тепер керівництво в нас донецьке призначили...........................
© Слово [10.07.2013] | Переглядів: 3771

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.1/38

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook