пароль
пам’ятати
[uk] ru

Чим вимірюється ступінь українського дебілізму


Чим вимірюється ступінь українського дебілізму
Ранок. Кухня. Жінка готуючи сніданок, вмикає паскудний китайський пластмасовий ящик. Ящик повідомляє: -Шановні пані, та панове, ви слухаєте радіопередачу "Український вимір."
 
Це десь там наверху державний радіоканал вимірює українців відносно інтелекту, чи ще не весь розтратили. Тож уважно слухаю. В студії, як там ведеться, знаходяться ведучий і якийсь запрошений ним поважний просвітник-знавець.
 
Цікаво, що найбільші нісенітниці це радіо любить подавати зранку, коли вони сприймаються ще не забитою за день справами головою. Наука доктора Гебельса працює,  торжествує і діє ще й тепер.
Відбувається якийсь діалог знавця, та ведучого, а потім народу демократично надається право висловити свої запитання.
 
Дзвонить якась жінка і запитує в гостя: -Скажіть пане, для чого нам потрібна така держава і такі корумповані чиновники, які крадуть і ніякого діла до тих, в ім"я кого вони б мали працювати, у них немає.
-Я, каже, цього ніяк не зрозумію.
 
Гість: - Бачите, держава нам потрібна, а такі чиновники дійсно непотрібні. Українці раніше не мали своєї держави і до державності не звикли. А зараз все залежить від людей. Люди повинні вимагати від чиновників і повинні їх контролювати. Тоді ми станемо жити в демократичній країні. А поки ми тільки вчимося.
 
От я собі й метикую: -Мабуть, це означає, що я, та сотні тисяч таких же людей, повинні біля столу в кабінетах чиновників приставити ще по одному панському м"якому кріслу і сидіти, та контролювати того чиновника. Але, думаю, - ні, м"якого крісла не вийде. І навіть фанерного розхитаного і скрипучого віденськго стільця. В шию випруть.
 
А ще думаю так: - для того, щоб контролювати чиновників держава й існує. З апаратом закону, та примусу його виконання, який втілений в інститутах СБУ, внутрішньої розвідки різних напрямків, міліції, прокуратури, та ще там когось. Можливо, й Президента.
 
А народ державу лише зобов"язує цим займатися. Для того й існує держава. І не треба на той народ вішати всіх собак. Бо кінця його винуватості ніколи не настане.
 
Радіопередача закінчилася, а потім повідомили, що на якесь поле, де комбайни збирають урожай, завітали рейдери. Вони хочуть привласнити той урожай. Не орали, не сіяли, не доглядали, а от, вже й мають. А мати згвалтованої дівчини моколаєвськими ментами, каже, що як є, так і є, то все від Бога. І претензій вона не має. Може ще одну дочку підставить?
 
Непогана демократія у нас. А хто винен? А винен народ. Проконтролювати не зміг і вимагав погано.
А що це за новояз такий - рейдери?
Мабуть, це бандити, розбійники, пірати. От я і думаю, то чого ж їх ні на корабельних реях, ні на електричних стовбах не вішають, як завжди це відносно них вчиняли всі вільні народи, які себе поважали.
 
Мабуть правду той гість казав - не доросли ще українці до державності. Ще й досі за кістку гризуться під столом у всіх інших, тих, хто її має, та цінує.
 
                                                                                  ***
© Uatumbai [06.07.2013] | Переглядів: 1312

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.5/57

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook