для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Новий масовий рух вже формується: без вождів і апарату


Новий масовий рух вже формується: без вождів і апарату
Організувати та очолити процес оновлення України може масова позапартійна платформа (рух) - модерна організація сучасного концепту. Він передбачає відмову від традиційної ієрархічної структури минулих століть, і навзамін пропонує гнучкий організаційний ПРОЦЕС, що відповідає викликам надзвичайного прискорення суспільних змін. Це динамічна мережа, до якої будуть вільно входити та/чи виходити, відповідно до власних потреб та інтересів місцеві та «галузеві» громадські осередки.
 
Багато з них морально готові до об’єднання (принаймні, тимчасового) зусиль заради спільної перспективної Мети. Їх активісти, що беруть участь у протестних та захисних акціях, останніми роками на власному досвіді переконалися в неефективності таких форм активізму за чинної антинародної Системи.
 
Зараз енергія громадянського протесту витрачається на безперервний захист законних прав від порушень переважно органами влади, які утримує суспільство якраз для захисту своїх інтересів. Прийшла пора все поставити на свої місця: владні органи мають виконувати волю народу і відробляти гроші, які ми платимо за їх утримання: забезпечувати наші права, що зафіксовані в трьох перших розділах чинної Конституції.
 
Тоді активістам не треба буде витрачати ресурси, аби БОРОТИСЯ проти влади та її проплачених наймитів: вони отримають можливість займатися природною для людини соціальною ТВОРЧІСТЮ – творити нові форми майбутнього.
Організаційним «цементом» подібних автономних структур виступає не традиційний керівний орган, а спільна Програма: Мета, принципи і засоби її досягнення. Кожен громадянин, як і кожна спільнота, може приєднатися до спільних дій, якщо його влаштовує Програма і тактика дій, яка випливає з Програми на поточному етапі.
 
Таке приєднання до спільної справи жодним чином не припиняє і не заважає будь-якій іншій громадській діяльності. Суттєвим обмеженням виступає моральний фактор: якщо особа та/чи спільнота поза межами Спільного проекту чинить всупереч Програмі, вона втрачає право користуватися його «брендом».
 
Аби зробити Україну дійсно правовою державою, потрібно поставити під контроль владу на всіх щабелях управління і передати громадянам частину управлінських функцій. Таке завдання може виконати рух мережевого типу. Подібний рух ВЖЕ росте знизу (за Ортега-і-Гассета) на демократичних принципах прозорості, відповідальності та колективної координації роботи. Активісти спільно виробляють Спільний проект, як напрям і засіб консолідації/об’єднання нації:
https://www.facebook.com/groups/241490045976896/doc/292208027571764/
© tertychnyi [04.07.2013] | Переглядів: 1424

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.1/22

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook