для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Пивне «розводілово»


Пивне «розводілово»
Одним з найцинічніших способів добування грошей є використання якоїсь благої ідеї. Бажано, щоб било на жалість.
 
Жебраки часто використовують цей спосіб, тримаючи в руках фотографію збідованої та хворої дитини. Їхні власні діти (якщо вони в них є) в той час абсолютно здорові, а фотографія – це такий маркетинговий хід. Жалісливі люди подають, але ж зрозуміло, що гроші до хворої дитини, котра на фото, не потраплять, а осядуть в кишені «жебрака». Ну, це у випадку якщо жебрак «у вільному польоті». А якщо над ним хтось стоїть, то йому дістануться крихти, а все піде на збагачення головного боса. На новий особняк і на новий мерседес.
 
Ситуація з дев’ятьма внесеними до верховної ради законопроектами (№ 0946, 1078, 1151, 1162, 1245, 2062, 2062-1, 2876, 2876-1) стосовно регулювання та оподаткування пивоварної галузі, які передбачають триразове збільшення ставки акцизного податку на пиво дуже подібна до ситуації з вищеописаним жебраком.
 
В ролі жебрака виступають активісти, в ролі фотографії - лікарня «Охматдит», а хто в ролі головного боса здогадатися не важко.
 
Зрештою, вимагаючи підвищення акцизів на пиво, активісти й не приховують, що на лікарню піде лише частина коштів. От хотілося б знати, куди піде решта.
 
При цьому, згадані активісти не гребують відвертою брехнею. Наприклад, вони стверджують що в Україні літр пива коштує 5 гривень 60 копійок. Вочевидь вони переплутали півлітра з літром. Ну, що ж, буває.
 

А знаєте, хто найбільше галасує за підвищення акцизів на пиво? Ті хто пиво не п’є. Оскільки це не до них в кишеню залізуть, то можна покорчити з себе благородного, побити себе в груди й засудити тих, хто проти такого грабунку. А це грабунок – інакше не назвеш. А ще це цинічне використання ситуації з  хворими дітьми («хай дітки помирають, аби півасік був дешевий» - цинічно цідить Корчинський, засуджуючи тих, хто проти).
 
Але визнайте, що все якось однобоко. Чому любителі пива мають фінансувати лікування хворих дітей, а любителі кефіру ні? Очевидною є дискримінація за смаковою ознакою. Невже любителі пива платять якісь інші податки, ніж всі інші громадяни, які пива не вживають? Може вони досі користувалися якимись особливими пільгами й настав час ці пільги в них відібрати? Але ж – ні! То чому тоді так?
 
Може краще одразу відбирати в усіх громадян половину заробітної плати, а коли якісь несвідомі почнуть обурюватися, гнівно спитати в них: «Ви що, проти лікування хворих дітей?».
 
А знаєте в чому ще, скажімо так – проблема. Та в тому, що ніяких грошей не буде. Принаймні на лікарню «Охматдит» точно. Бо за розрахунками Американської торгової палати потрійне підвищення акцизів на пиво призведе  лише до скорочення пивної галузі на 25% (або навіть і більше), що також негативно позначаться на суміжних галузях промисловості, відбудеться скорочення приблизно 150 000 робочих місць в сфері виробництва, торгівлі, транспорту, сільського господарства, маркетингу і т.д. В результаті підвищення цін зросте споживча інфляція, що призведе до ще більшого зубожіння населення. Зауважте – не лише до зубожіння любителів пива, а до ще більшого зубожіння населення цілої країни. І тут вже точно буде не до хворих дітей.
 
Загалом від такої «оборудки» Україна може втратити 1,3 млрд грн.
 
І ще - через те, що пиво стане менш доступним, попит буде зміщено в бік міцних алкогольних напоїв, сурогатних напоїв та напоїв домашнього виробництва (самогону). Я вже мовчу, що впаде якість самого пива, бо виробники (які виживуть), щоб хоч якось втриматись на плаву, будуть здешевлювати виробництво.
 
Чудова перспектива, чи не так?
 
А насправді ніякого підвищення акцизів не потрібно. Потрібно лише, щоб злодійкувате плем’я на чолі з головним вождем всіх індіанців перестало грабувати країну. А так – підвищуйте акцизи хоч в сто разів, краще не стане. Буде лише гірше.
 
P.S. Звичайно, волонтери, котрі жертовно присвячують своє життя хворим дітям, заслуговують поваги й підтримки. Але ж в історії людства занадто багато прикладів, коли готових до самопожертви людей використовували зовсім не для благих цілей.
 

P.P.S. Одним з тих, хто активно пропихає антипивний закон (інакше не назвеш) є депутат ВР від Івано-Франківщини Юрій Дерев’янко, який позиціонує себе, як опозиційний депутат. А антипивні законопроекти, між іншим, замутила партія регіонів. Так ось – пан Дерев’янко задекларував за минулий рік доходів в сумі 25 мільйонів 537 тисяч 331 гривня. На лікування дітей з цих плакатів потрібно 3 мільйони 296 тисяч гривень, що складає всього лиш 12,9% від доходів Дерев’янка. Але мені скажуть – він заплатив немалі податки, то чому ж він повинен ще й віддавати частину своїх доходів. А чому повинен я, чиї доходи аж ніяк не сумірні з доходами мільйонера?
© R`n`R [29.06.2013] | Переглядів: 4094

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.6/38

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook