для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Володимир Купчак: Табаловщина


Володимир Купчак: Табаловщина
«Тушкогейт» «верховної зради» вже став звичним явищем. У ВР останнього скликання першими на цю слизьку дорогу стали Табалови. На їхні голови тоді полилося стільки людського гніву, що, здавалася б, у інших бажання пропаде. Однак, спокуса великих грошей має велику силу. Якось одного разу я характеризувала одного політика, як «непідкупний». Тоді мій співбесідник запитав: До якої суми?   Що значить «до якої суми»» - спитала я. А він і каже: Я питаю – до якої суми він непідкупний ? Тоді я зрозуміла, що він має на увазі тих людей, яких важко купити лише невеликими для них сумами, а від «джек-поту» вони не відмовляться.. Відомо, що сьогодні вихід з фракції і робота на користь того, хто купив , або перехід до його фракції оцінюється у  25 тисяч доларів щомісячно, і  півмільйона доларів  за кінцевим результатом проведеної «роботи».  В окремих випадках за голосування принципових для хазяїна законопроетів можуть бути ще і окремі суми.
         Імперативний мандат, звичайно, вважається недемократичним засобом, однак, не у такій корумпованій державі, як наша, де підкуп депутатів став звичним явищем. Не всі «тушки» сьогодні переходять до фракції того, хто їх купив. Вони можуть створювати групу позафракційних, і під виглядом незалежних працювати на свого хазяїна. У ВР минулого скликання  «тушки» на чолі з І.Рибаковим створили філіал ПР, -  фракцію «Реформи заради майбутнього», де слово «заради» народом було замінено на «зради». Не секрет, що багато потенційних «тушок» знають, що не мають такої підтримки в народі, аби самотужки перемогти на виборах, і використовують авторитет певної політичної сили, під крилом якої заходять у парламент.
Оскільки імперативного мандату для продажних депутатів немає, лідери опозиційних політичних сил, які провели у ВР депутатів, знайшли щось на кшталт імперативного мандату, який однак базується не на законі, а на особистій клятві, честі і совісті, і є лише моральним стримуючим фактором, а тому і може порушуватись, якщо у людини немає ні честі, ні совісті. Документ цей називається «Присяга кандидата в депутати …»
Там є дуже важливий пункт:  Кожен, хто складає цю присягу, зобов’язується вступити до фракції «Батьківщина» у ВР, «та ні юридично, ні фактично не виходити з неї протягом дії мандату»… «Перед Господом Богом та перед Українським народом публічно присягаю дотримуватись цих зобов’язань». Отож виходить, що,  якщо депутат не увійшов до цієї фракції, або вийшов з неї, він тим самим порушив свою присягу, яку давав ПЕРЕД ГОСПОДОМ БОГОМ І УКРАЇНСЬКИМ НАРОДОМ. Звичайно, «тушки» ніколи не признаються, що їх купили. Зазвичай свій вихід пояснюють тим, що їхні переконання пішли у розріз з політикою чи певними вчинками їхніх політичних лідерів. Але, якщо є присяга, яка не передбачає виходу за жодних подібних обставин, то будь-яка  відмазка не може їх  виправдати навіть у випадку, коли б вони були і праві в оцінці своїх лідерів. В таких випадках «тушкам» напрошується логічна порада: або ідіть на вибори по мажоритарним округам, або покладіть мандат, який отримали завдяки виборцям, що підтримували ваших лідерів, і вступіть місце іншому кандидатові. У тій присязі передбачено момент, коли переконання депутата можуть піти у розріз з політичною позицією об’єднаної опозиції. В такому випадку кандидат у депутати заявляє, що вважає справою честі скласти повноваження народного депутата. Але якщо депутат не має честі, а являється жадібною продажною шкурою, то відповідно він і не складає мандату, бо його купили не для того, щоб  він звільняв місце іншому опозиціонеру, а для того, аби він відробляв гроші. Тоді такі «тушки» зазвичай  або ідуть у фракцію того, хто їх купив, або, бурмочучи якесь виправдання на кшталт "лідери опозиції зрадили народ, чи Юлю, чи ще там щось", і , далі вдаючи з себе опозиціонерів, створюють свою власну «тушковану» фракцію, або працюють на замовника як позафракційні депутати.
Отож, як вже було сказано, першою ознакою того, що депутата купили, є факт, коли він або не вступає до фракції, або виходить з неї,  не відмовляючись від мандата, незалежно від того, якими він це пояснює причинами. На сьогоднішній день у парламенті вималювалось вісім тушок. Згадаємо усіх поіменно. Країна повинна знати своїх «героїв»:
1. Олександр Табалов
2. Андрій Табалов
 
3. Олег Канівець:
 
4. Віталій Немилостивий:
 
5. Ігор Скосар:
 
6. Роман Стаднійчук:
 
7. В'ячеслаа Кутовий
 
8. Володимир Купчак:
 
Цю статтю я присвятила Володимиру Купчаку, який кілька днів тому разом з В.Кутовим вийшов з фракції, не склавши мандата. Причиною написання статті є той факт, що я випадково натрапила на відео, де він у передвиборній агітації говорив про «тушок». Говорив з таким патріотичним запалом, що люди йому повірили і довірили мандат, не сподіваючись, що всі ті його характеристики про псевдопатріотів у вишиванках, стануть яскравою характеристикою його продажної душі. Ось його слова (неначе на себе в дзеркало дивився):
«Я мушу сказати про ту велику брехню, яку готують Вам усі. Приходять псевдопатріоти, обманюючи Вас з нами. Які також одягаються у вишиванки.. Такі, як Богдан Карлич. Де цей депутат зараз знаходиться? Чому його нема з нами? Тому що він не може подивитися нам в очі. Йому встидно, тому що він ТУШКА ! Він продався на 9 липня, коли він з фракції «Наша Україна» перейшов  у фракцію тушок, фракцію Рибакова, - фракцію, продану регіонам. Сьогодні він має совість брехати нам? То невже у нас нема гідних і немає честі? Люди добрі, велику готують провокацію, великий обман готують… Не вірте! Будьте уважні!.. Тому ми ідемо на ці вибори як на бій і просимо благословення у Вас.

Дуже показове у цьому контексті і інтерв’ю Купчака під пафосною назвою «Тушки» мають скласти мандати»  http://styknews.info/novyny/polityka/2013/04/19/volodymyr-kupchak-tushky-maiut-sklasty-mandaty   :
–Повідомлення про нових «тушок» шокувало громадськість. Яке Ваше ставлення до «тушок», які з’явились у «Батьківщині»?
« ...Про так званих «тушок» навіть говорити не хочу. Моє особисте ставлення до перебіжчиків украй негативне. Пригадую, як у виборних перегонах я боровся проти такої «тушки» і виборов перемогу, бо наші люди не вірять тим, хто їх хоч раз зрадив. І голосують вони не за гречку, не за цемент і шифер, а душею і серцем. Тож ставлення моє з тих пір не змінилося. Можу сказати одне: дуже прикро, що в опозиційних лавах таке стається. Але кожний такий випадок – це великий урок для лідерів-партійців, які мусять бути вкрай обачними, формуючи партійні списки. Крім то¬го, важливо мати відкриті партійні списки, доступні до широких народних мас і контрольовані виборцями.»
– Як, на Вашу думку, треба чинити з такими перебіжчиками?
– Вважаю, що перебіжчики мали би скласти мандати. Адже саме про це вони привселюдно клялись на Біблії. Якщо ж вони цього не зроблять, то, вважаю, ми розпочнемо збір підписів за припинення їх повноважень. А найбільшим покаранням для них буде довічна народна зневага.
.Володимир Купчак. 19.04.2013 р.
http://politrada.com/dossier/persone/id/6212
 
«Тушки» по-різному відпрацьовують свої гроші. Якщо вони відкрито переходять у фракцію хазяїна, то і відкрито починають голосувати так, як потрібно їхньому хазяїну, а якщо ховаються під виглядом позафракційних чи створюють філіал у вигляді іншої фракції, то тут або голосують так як треба хазяїну, або не з’являються на ті засідання, де розглядаються принципові питання. В обох випадках вони зменшують кількість голосів від опозиції. У контексті цього слід зазначити, що Купчак не голосував за принципові законопроекти 4 і 5 червня про позбавлення депутатів та чиновників необгрунтованих пільг та про "деофшоризацію".  
 
Згідно своєї присяги, як ним сказано було, «перед Господом Богом, і Українським народом» В. Купчак (як і інші «тушки») вважав своєю честю скласти мандат.  Але жодна продажна «тушка» про це навіть не обмовилась. Це стосується і Володимира Купчака. Але чи справді, як кажуть в народі, «гівно не тоне» ?
 
http://durdom.in.ua/ru/main/photo/photo_id/40362.phtml
http://durdom.in.ua/ru/main/photo/photo_id/36617/user_id/10530.phtml
http://durdom.in.ua/ru/main/photo/photo_id/36569/user_id/10530.phtml
http://durdom.in.ua/ru/main/photo/photo_id/36526/user_id/10530.phtml
http://durdom.in.ua/ru/main/photo/photo_id/36541/user_id/10530.phtml
http://durdom.in.ua/ru/main/photo/photo_id/29396/user_id/10530.phtml
 
(P.S.) В. Купчак, як і Табалови -  члени "Фронту змін", а  А.Яценюк говорив наступне:  "Я особисто несу відповідальність за формування списків "Батьківщини". Я особисто відповідаю за присутність у них людей на прізвище Табалови, за те, що вони клялися на Біблії своїми дітьми перед Богом, перед народом України увійти до фракції "Батьківщини"
І тут мені хочеться йому сказати наступне:
- Пане Арсенію! Та ми не проти Вашої відповідальності, лиш уточніть будь-ласка, - у якій формі Ви її бажаєте реалізувати?
http://www.basketfood.org/bpic/bigs/1837_img_1260_kopiya.jpg
© Даяна [08.06.2013] | Переглядів: 4905
Мітки: #Табаловы 

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.6/35

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook