для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Відкритий лист народному депутату Ар'єву


Відкритий лист народному депутату Ар'єву

Шановний (?) пане Ар'єв!
 
2 червня на своїй сторінці у Фейсбуці ви (пишу це слово з маленької букви цілком свідомо) дозволили собі образити велику кількість людей, назвавши їх рабами та апатичною і безхребетною масою.
 
Оскільки ваш допис був доволі лаконічним, наведу його цілком.
 
Усе що роблять з Україною, стійке враження, хвилює лише кілька тисяч Громадян. Акція проти знищення Біличанського лісу в інтересах наближених до сім'ї структур два місяці тому зібрала чоловік 50. Ні, боронь Боже, я навіть не порівнюю з Гезі-парком, куди там! А право обирати собі владу в столиці зацікавило 500 людей, частина яких - не кияни. Мутний союз на порозі? Теж кілька потенційних тисяч під ВР - наше все... Тож, у інших все гаразд? Я ж і забув - є "каменти" і ФБ-пости про те що всі кАзли. Така позиція самозаспокоює, але Януковичу вкрай вигідна, щоб тримати всіх під контролем. Тому, може, апатична і безхребетна маса заслуговує такої влади? Бо справді вільних та сміливих людей - оці кілька тисяч... А рабам все одно потрібен господар, навіть войовничим та агресивним!
 
Заради правди слід сказати, що у цій "благородній" справі обпльовування своїх громадян ви не поодинокі. Гідним конкурентом вам може стати Анатолій Гриценко, який назвав нас "покірним населенням з рабською психологією".
 
До справжніх Громадян ви віднесли тих кілька тисяч, які виходять на протести під ВР, а справжніми Киянами вважаєте тих 500 людей, які 2 червня прийшли під Київраду. Отже, згідно з вашою класифікацією, з 46 мільйонів (чи скільки там нас залишилось) жителів України маємо кілька тисяч справжніх Громадян, а з понад 3 мільйонів мешканців Києва 500 справжніх Киян. Решта – "раби" та "апатична і безхребетна маса"".
 
А чи не скажете ви нам, куди поділися ті мільйони українських громадян і ті сотні тисяч киян, яким у 2004-му аплодував буквально весь цивілізований світ? Вимерли, емігрували чи деградували?
 
Ніде правди діти, серед нас є чимало таких, хто цілком справедливо підпадає під категорію "покірного населення з рабською психологією" та "апатичної і безхребетної маси". Та не вони є критичною масою, як ви запевняєте. Не було в Україні пандемії, яка б вибірково косила виключно свідомих громадян. І в Києві не було. Не було й такої масової еміграції, що в країні залишились лише дебіли. То може не там шукаєте причину? Може варто сісти перед дзеркалом разом з паном Гриценком та іншими любителями поплювати у власний колодязь та поспілкуватись зі своїми дзеркальними візаві? Може там, у дзеркалі побачите відповідь?
 
Та повернімося до наших баранів.
 
На минулих виборах за опозицію ("Батьківщина" + УДАР + "Свобода") проголосували 960775 киян. У Києві не пройшов ЖОДЕН кандидат від влади. Тоді всі опозиціонери наввипередки співали дифірамби киянам. І от сюрприз, на "масові" акції ці кияни чомусь масово не виходять. Розумний політик подумав би, у чому причина. чому вони, проголосувавши за опозицію, не виходять на протестні акції? Мабуть ми щось не те чи не так робимо, втрачаємо величезний потенціал. Та ви, як і решта мітингових горлопанів, знайшли інше пояснення. Ті п'ять сотень. що прийшли під Київраду, це Громадяни, а решта 960275 людей - то "раби", "апатична і безхребетна маса".
 
Одразу зазначу, що я беру участь у протестних акціях, а 2 червня був під Київрадою. Тож згідно з вашою класифікацією можу вважати себе справжнім Громадянином і справжнім Киянином. Відтак не сприймайте це звернення як реакцію ображеної людини. Ви образили не мене, а тих 960275 киян та мільйони інших громадян України, яких так по-хамськи обізвали рабами та якоюсь там масою.
 
Ви вже не перший рік у Верховній Раді, а деякі з ваших колег - понад двадцять років. Ми платимо вам чималеньку зарплату, ви користуєтесь нечуваними пільгами та привілеями, словом, маєте найкомфортніші умови для роботи. І за весь цей довгий час ви не спромоглися скласти притомний план чи проект перезавантаження країни, докорінної реконструкції наскрізь корумпованої системи державного управління. Не донесли цей план до найширшого загалу. Ви не спромоглися навіть чітко й виразно сформулювати нагальні завдання та визначити шляхи їх вирішення. Вершина ваших інтелектуальних напрацювань – це мантри на кшталт "Ганьба!" та "Банду геть!". А тепер, намагаючись приховати свою неспроможність, перекладаєте відповідальність на людей, називаючи їх рабами та апатичною і безхребетною масою.
 
Скажете, що ви у меншості, а тому не можете провести через ВР пакет законів, який передбачав би докорінну зміну усієї гнилої системи державного управління. Але ж ви й не подавали такого пакету, у вас його просто немає. Та замало подати такий пакет до Верховної Ради, там його неодмінно "завалять". Оприлюдніть його у ЗМІ, Інтернеті, донесіть до якнайширшого загалу від двірника до академіка. Зберіть та опрацюйте відгуки та пропозиції, а вже потім апелюйте до суспільства. І лише тоді, залежно від підтримки/не підтримки з боку суспільства, можете робити підрахунок "рабів" та "громадян".
 
Та щоб робити такий підрахунок, треба мати на це моральне право, треба самому мати власні здобутки у цій царині. Які ж ваші особисті здобутки, пане Ар’єв?
 
О, тут вам немає рівних! Ще понад два роки тому, ви запропонували воістину радикальний спосіб усунення Януковича від влади. Свою статтю на "Укрправді" ви так і назвали: "Що знищить владу Януковича". Виявляється, спосіб не лише радикальний, а й дуже простий. Щоб знищити владу Януковича, треба не так вже й багато –  прибрати у власній квартирі, привести до ладу власний під’їзд та двір, не смітити на вулиці, давати відсіч хамовитим консьєржкам та працівникам ЖЕКів. А щоб поставити остаточну крапку – купити металевий смітничок і прикрутити його біля під’їзду, що ви й зробили, подаючи нам приклад. І буде нам щастя. Присоромлений Янукович одразу ж поверне Межигір’я і подасть у відставку. Згораючи від сорому, мародери-олігархи повернуть з офшорів награбовані мільярди, земельні барони – тисячі гектарів угідь і т.д.
 
Мабуть після такого революційного вчинку ви й вирішили, що маєте право ділити нас на "рабів" та "громадян".
 
Був колись талановитий журналіст Володимир Ар’єв. З великим задоволенням дивився його цікаву, гостру програму "Закрита зона". Щиро радів, коли він став депутатом, бо сподівався, що він внесе свіжий струмінь у це затхле болото, у цей гадючник дармоїдів і демагогів.
 
Виходить, даремно радів. Поїздив Володя по Європах та Америках (за наш кошт!), певно звідти привіз нам рецепт, який "знищить владу Януковича", а тепер влаштовує громадянську люстрацію.
 
Чи не здається вам, пане Ар’єв, що краще б вам було залишатися журналістом? У цій іпостасі від вас було значно більше користі.
 
З неповагою, Дмитро Ремиженко
 

© Дмитро Ремиженко [04.06.2013] | Переглядів: 1932

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.8/63

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook