для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Пиво і кефір


Пиво і кефір
Напевно багато хто з вас бачив сюжет в тв-новинах, коли кілька ідіотів зібралися чи то перед кабінетом міністрів, чи то ще під якоюсь урядовою установою та били пляшки з пивом, таким чином протестуючи проти (з їхньої точки зору) надто дешевого пива в Україні.
 
«Пляшка кефіру дорожча за пляшку пива!» - обурювався один з протестувальників, поправляючи запітнілі від кефірного гніву окуляри. Так і хотілося взяти його за худенький ліктик, відвести набік і… тихо сказати: «Хлопче, вимагай здешевлення кефіру, а не подорожчання пива».
 
Тим більше, що теза про начебто дешеве пиво в нашій державі – це не більше ніж міф, який поширює влада для довірливих лохів (які не люблять, до того ж, пива) з однією метою – знову й знову підвищувати акциз на цей напій, мовляв виручені гроші підуть на лікування хворих дітей і на медицину в цілому.
 
Під цю ж категорію підпадає деза про перше місце по пивному алкоголізму серед молоді, та взагалі про якісь «призові» місця України на царині споживання алкоголю.
 
Наслухавшись дешевої пропаганди заподатливі ідіоти влаштовують різноманітні акції протесту, а влада вдоволено потирає руки, підраховуючи можливі прибутки від здороження акцизів, ліцензій і т.д.
 
А завзяті ідіоти продовжують протестувати, бо в нас, мовляв, забагато різноманітних закладів, де можна споживати алкоголь (в тому числі й пиво). Заспокойтеся, ідіоти. Ось вам десятка найпопулярніших міст для тих, хто любить випити і де найбільше закладів пристосованих для цього:
 
10-те місце: Дублін (Ірландія);
 
9-ме місце:  Токіо (Японія);
 
8-ме місце: Амстердам (Нідерланди);
 
7-ме місце: Сідней (Австралія);
 
6-те місце: Мадрид (Іспанія);
 
5-те місце: Сан-Паулу (Бразилія);
 
4-те місце: Прага (Чехія);
 
3-тє місце: Канкуну (Мексика);
 
2-ге місце: Стамбул (Туреччина);
 
1-ше місце: Мюнхен (Німеччина).
 

Як бачимо не найвідсталіші країни і серед цих міст немає жодного українського.
 
До речі, Мюнхен займає 1-ше місце якраз завдяки великій кількості закладів, де можна випити пива. Що ж до дешевого пива, то в Німеччині найдешевше пиво коштує 30 євроцентів. В Україні настільки дешевого пива немає.
 
Щодо мого міста, то в нас найдешевше пиво коштує 4 гривні 50 копійок, а найдорожче (яке мені вдалося надибати) – це бельгійське пиво Corsendonk– 0,75л за 54 гривні 55 копійок, що складає приблизно п’ять євро.
 
І якщо ми вже заговорили про Бельгію, то ось вам ціни на пиво в цій країні. Пляшка в магазині обійдеться десь близько 1 євро (+ / - 15-20 центів). Келих в барі - від 1,5 до ... (залежно від категорії бару і сорту пива). Середня ціна - 2-3 євро за келих. Буває й дорожче - пиво на терасі в центрі міста може коштувати 6 євро.
 
Німеччина: Півлітрова пляшка пшеничного в магазині коштує 1 євро. Келих (0,5) в барі і в знаменитих біргартене коштує близько 3-3,5 євро. Пляшка (0,3) на дискотеці коштує всього 1 євро.
 
Чехія: Цінник приблизно однаковий і в ресторані і в пивбарі  - близько 30 - 35 крон (7,5 - 9 гривень за півлітра). В наших ресторанах і барах пиво дорожче.
 
Так що, як бачите – всі розмови про дешеве пиво в Україні, не більше (і не менше), ніж дешеве «розводілово», для українських лохів, які не мають змоги (внаслідок нужденного стану) з’їздити в європейські країни й порівняти. Зате вони готові виходити на акції протесту й вимагати подорожчання пива, замість здешевлення того ж кефіру.
 
До того ж вони просто не знають, що є таке пиво l’Activelle, яке якраз і виробляється з кефіру й називається «кефірне пиво». Якби знали, то вимагали б і підвищення цін на кефір.
© R`n`R [31.05.2013] | Переглядів: 4231

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.7/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook