для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Сором'язливе мовчання опозиціонерів


Сором'язливе мовчання опозиціонерів
  
Звітую, як обіцяв. Пару місяців тому я виступив на декількох сайтах (в т.ч. і ДД) з пропозиціями - чим опозиція могла б підняти народ - з чотирьох пунктів (нагадаю):
1. Амністія невеликих капіталів з реприватизацією величезних («Переоблік») на основі нелінійної сплати за внесення в прозорі реєстри власності.
2. Запровадити систему мережевого голосування з можливістю відкликання голосу виборцем (з ідентифікацією виборця і захистом за прикладом банківської -  як у Приватбанку, наприклад).
3. Переформатувати суди і силові відомства з люстрацією як мінімум людей, причетних до "шиття" справ, оскаржених ЄСПЛ (ідея Луценка) і по грузинському зразкам.
4. Створити агенцію з розшуку та повернення награбованого і покаранню винних у 20-річному грабежі і розвалі держави, які спробують сховатися за кордоном або мухлюватимуть з вищевказаною амністією і декларуванням (за образом і подобою Центру Симона Візенталя, який полює на нацистських злочинців).
Хіба не очевидно, що без п. 1 в Україну не прийдуть інвестиції, вкрадене за 20-25 років залишиться в офшорках і працюватиме виключно на цементування системи? Хіба ще не зрозуміло, що братва і далі продовжить грабіж, розпил та вивезення? Скупаючи й надалі за дешево партії, депутатів, землю та інше в конкуренції тільки з собою, під прикриттям своїх ЗМІ і куплених за наші гроші суддів, ментів та прокурорів? Ви сміялися над анекдотами про тупих «нових росіян»? Тепер прийшов їхній час сміятися над нами - за наші ж грошики, розводячи нас «проблемами» мови, неофашизму та іншими, такої ж "актуальності".
Виконання п. 1 дозволить переформатувати систему і, нарешті, спробувати зажити чесно і прозоро, звівши кількість податків (зате вже невідворотніх!) до мінімуму, як у нормальних країнах. Перестануть, нарешті, нізвідки з'являтися мультимільйонери, зітцпредседателі та свежеіспченние фірмочки, які потім на рівних ділять надра країни з Шелл"ами та іншими Тексаками.
Без виконання п. 2  нам не здихатися від «тушок», масажисток, шоферів та охоронців у Раді і на інших виборних посадах, наші нічого не змінюючі по суті «вибори» ніколи не перетворяться на справжні Вибори.
Про п. 3 і так ясно, що це - мінімум мініморум, і його треба поглиблювати і розширювати, а не просто шматочками відбирати пільги і недоторканність у тих, хто може стояти на шляху окостеніння і бронзовіння Системи «Сім'я і Ко».
П. 4 - (самий неопрацьований) повинен щось протиставити «розумникам», які спробують розбігтися по теплих країнах та Підмосков'ю у розрахунку на те, що «мені і дітям вистачить, і пішла та Україна зі своїми реформами і революціями...»
Так от, у відповідь на пропозицію взяти ці (або їм еквівалентні) зобов'язання наша ОО в повному складі соромливо (чи таки гордо?) мовчить.
Електронні листи були відправлені на парламентські адреси і на адреси сайтів «Батьківщини», «Фронту змін», «Удару», «Свободи», «Громадянської позиції» Гриценка і продубльовані через ФБ. Крім цього, паперові роздруківки були передані «трійці» на мітингу в Харкові, а також відправлені рекомендованими листами з повідомленням в колонії Тимошенко і Луценка. Сповіщення прийшли - отримано «за дорученням» (і прізвища відповідних тюремних клерків). У всіх зверненнях (і для спам-фільтрів в темі Е-мейлів) підкреслювалося, що питання задаються від імені виборців і міжнародного журналу (ну то й що, як не дуже поки відомого?) Exrus.eu. Відповідей по суті - практично немає. Луценко через ФБ - «Дякую, Анатолій» (за побажання одужання чи таки за пропозиції - не ясно smile3. Гриценко - «Дивіться програму Громадянської Позиції» - там, звичайно, є подібні натяки, але аж надто розпливчасті.
Так що не чекайте від ОО рішучих заходів і радикальних реформ, навіть якщо вона й добереться до влади, знову будуть «слова, слова, слова»... Багато хто сподівається на «Свободу» - так там теж знайдуть, чим зайнятися в стилі юща мерзенного, та ще і аборти забороняти почнуть - от народу буде про що поговорити і на чому «за палітурки хапати» одне одного! Хто не знає, чому в дев'яностих в Америці раптом у рази впала злочинність і при чому тут аборти - почитайте бестселер нетривіального економіста Левіта.
Отже, народу пора об'єднуватися і думати, як жити далі, не розраховуючи на ОО. Але її - підтримувати, одночасно намагаючись напоумити та змусити нас слухати!
 
© LAzart [28.05.2013] | Переглядів: 5382

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.9/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook