для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Є питання до опозиції.


Є питання до опозиції.
   Пройшла акція, зі своїми плюсами і мінусами. От зараз по ТВ Яценюк каже: "Прийшла пора піднімати людей на боротьбу". Впевнено так каже, бадьорінько, ну, як лідер.
    Але є питання. Від яких нікуди дітися.
 
    Всяка дія повинна мати чітку мету і давати певний очікуваний результат, будь-яка дія: чи саджаємо картоплю, чи збираємося послухати лідерів опозиції. Отже, акція «Україна, вставай!» теж повинна мати мету і результат. Були слова про безстроковість акції з 18 травня. Цікаво, що це мало означати, і що далі? Вона закінчилася через кілька годин, і Данилюк з однодумцями зостався сам-на-сам з ригобидлом із «Беркуту». Натомість – зустрінемося 24 серпня.
     Страшенно цікаво, чим займалися ви, лідери, після того, як розійшлися, і як і де збираєтеся боротися з режимом ціле літо? На пляжах Цук і Герцель?
    Яценюк сказав, що будуть працювати на місцях. Слава богу, хоч через три роки вони почнуть працювати "на місцях".
І у більшості людей залишилося, як завжди після подібних акцій, приховане чи явне почуття глибокого невдоволення, а у багатьох – і роздратування, бо люди приїжджають до Києва не подивитися на самозадоволену мармизу Яценюка чи послухати косноязичного Кличка, а почути нарешті замість завчених спічів чітку програму дій.
    Ми хочемо дій, ми готові до них, ми хочемо бачити підготовку до реальних справ, а натомість нам вкотре показують клоунаду із деклараціями та узгодженнями між лідерами… . Та засуньте ви ті папірці собі глибоко в дупу, ціна їм невелика. Якщо ви не здатні виділити спроміж себе найдостойнішого, а замість непорушного слова вам треба "меморандуми", то на що ви взагалі можете бути здатні? На безкінечну ганебну і ницу торгівлю, і це  – на очах усієї країни.
    Уже зрозуміло, що ви здатні на включення до виборчих списків всякої непевної мерзоти. Ви здатні покинути протестуючих на холоді, а самі піти спатки у теплі постельки. Ви щезаєте через секунду після закінчення мітингів, ви не йдете в народ, ви не спілкуєтеся з ним безпосередньо, а тільки з трибун. Ви не здатні розкошелитися на підтримку тих, хто готовий до тривалих акцій спротиву. Ви не здатні постояти за цілісність наметів «Спільної справи» (а уявіть на хвилину, яку колосальну і щиру повагу одержав би, наприклад, Кличко, відправивши у нокаут пару-трійку ригівських "бойовичків", що били журналістку!!!, тим паче, що йому за це нічогісінько б не було). Ви ж, ситі і зарозумілі «гетьмани», поводите себе так, ніби суспільство повинне бути щасливим через сам факт вашого існування.
    Затямте, що люди приходять на зустрічі з вами зовсім не тому, що за вами скучили чи дійсно визнають вас лідерами: на 99,9% вони цим показують ненависть до бандитської влади, а не довір’я і повагу до вас особисто. Звання лідера не самоприсвоюється, воно досягається безкомпромісною боротьбою, рішучістю, єдністю з народом, безоглядністю і жертовністю, здатністю поставити на кон усе, що маєш. А у вас явно «яйця розкладені по різних корзинках» – на всяк випадок. Ніхто не може позбавитися враження, що ви демонструєте народу одне, а за його спинами робите щось інше. Звідси – недобре враження оперетковості, постановочності і нещирості.
    Де у ваших списках відомі, перевірені і шановані люди – Стецьків, Безсмертний, Філенко та інші лідери Майдану-2004? Замість них тушки, невідомі і мутні особи. Ну, хай люди не знають тих, за кого голосують тільки за те, що вони нібито не з Партії Районів,.. а ви ж знаєте, хто чим дихає! Знаєте! І підсовуєте народу гівно.
    До вас дуже багато питань. Вас довго не критикували тільки тому, що риги в тисячу разів і очевидно гірші за вас, просто вороги народу і крапка. До тих падлюк питань нема.
    Де чіткий, ясний і короткий виклад, якою ви бачите державу після того, як народ приведе вас до влади? Ви збираєтеся докорінно міняти Систему чи просто мрієте вмонтуватися в неї?
    Ви хочете повторити іудин шлях Дрища Скотопадлючого чи хочете ввійти в історію як творці нової України? Вам потрібне визнання і заслужена слава у народі чи доступ до корита?
 
    Якщо ви хочете прийти на зміну ригам, залишивши все, як є, вас будуть товкти, як скоро ригів. Якщо ви (уже при владі) не пересаджаєте всю сволоту, вас проклянуть. Якщо ви не збираєтеся творити дійсно нову Україну, йдіть до дідька і дайте дорогу данилюкам і запорожцям.
    Чому не розгорнуто широку кампанію об’єднання усіх прогресивних рухів, партій і громадських об’єднань в одну силу? Чому б вам не скинутися (не бідуєте ж) для створення дійсно опозиційних ЗМІ? Чому ви займаєтеся мишачою метушнею на кшталт ламання пам’ятників та блокування трибуни замість спроб вирішення дійсно важливих питань? Що ви зробили для завоювання симпатій на Сході, замість тинятися по областях, де вас і без того люблять,.. тільки за те, що не риги. І т.д. і т.п. … .
    Ще раз наголошую: ви не маєте і сотої долі того авторитету, який повинні б мати, щоб називати себе лідерами. Вам авансом народ виказує підтримку, а ви її поки що не оправдовуєте. До вас приглядаються пильно і вимогливо. Ви уже несете величезну моральну відповідальність тільки за те, що вам хочуть і майже готові повірити мільйони. Не витратіть дарма чи шкурно цей великий капітал апріорної людської довіри, що важливіший за ригівські мільярди.
    Вам довго не задавали неприємних питань, щоб не відштовхнути людей, зневірених або непевних. Настала пора критичних питань і час чесних відповідей. Настав час засунути амбіції у дальній куток і наблизитися до людей.
 
    Можливо, передав куті меду із "запитаннями"? Та краще зараз, ніж потім, коли акції перестануть бути мирними. Буду щасливий, якщо життя розвіє мої непевні підозри і сумніви. Бо хочеться бачити попереду командира, а не політрука, бо голосуватиму за вас.
Зауважу ще, що велику прихильність викликають Тягнибок і, особливо, - Ільєнко. "Свободі" б трохи гнучкості – ціни б не було.
 
© PiligrimK [19.05.2013] | Переглядів: 3010

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.8/77

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook