для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Українська скринька Пандори


Українська скринька Пандори
Про це знають всі, але я нагадаю. Згідно давньогрецького міфу, дружина молодшого брата Прометея, Пандора, дізнавшись, що в будинку є скринька, яку ні в якому разі не можна відкривати, піддалася цікавості й порушила заборону. І на весь світ і його мешканців звалилися незліченні біди.
За наших часів, фраза «Відкрити ящик Пандори» стала крилатою і означає зробити дію з незворотніми наслідками, які вже ніколи не можна скасувати.

 
... Звичайно, це дуже важливо, скільки людей з доброї волі завтра прийде на (заключну?) акцію «Повстань, Україно!» Про те, інше, паралельне, ганебно-примусове збіговисько, я, навіть, говорити не хочу. Тому що не можливо змусити любити і поважати владу за гарні очі, атлетичне тіло і високий зріст. Правда, це все ще можливо за жалюгідний одноразовий стольник і/або через загрозу втратити безкоштовне місце в університеті або державну пайку з бюджету. Але, при цьому, де гарантія, що це «стадо овець» взагалі піде в 2015-му на вибори? Якщо вони, звичайно, відбудуться. Або на той же референдум? Частина з цих людей, причому не мала, однією рукою бере державну подачку, а іншою – крутить дулю в кишені, ну і гуде-гуде, як незадоволений рій, все більше по кухнях. Поки що!
Я розмовляла з багатьма студентами, вчителями, лікарями і, навіть, податківцями середньої ланки. Ненавидять вони цю владу, а багато з них вже, не соромлячись, прямо говорить, що вщент розчарувалися.
 
Янич і Ко це розуміють. Тому, під час Години запитань до уряду у ВР, він привселюдно заборонив звозити педагогів, студентів та інших бюджетників на мітинг у Київ. Але ректори-директори – давно вже всі свої і розуміють, що вказівка, навіть, з «високої трибуни» не дає їм морального права не дослухатися до загальної політики забезпечення «поголів'я» будь-якою ціною. Ну, якщо, навіть, вже бомжі «запрошуються», як стверджують «свободівці», то, вочевидь, зовсім погані справи у ПР! Правда, бомжі, чомусь, тільки донецькі. Мені не зрозуміло, що це за регіональна дискримінація така? Ну чим ось, скажімо, жмеринський бомж гірше за донбаського? Або полтавський?
Хоча, чому дивуватися? ПР впевнена, навіть бомж для масовки повинен бути донецьким. І це, з їхньої точки зору, - правильно. Адже Партія Регіонів з 2010-го демонстративно доводить Україні і всьому світові, що вона партія ОДНОГО регіону. Так що донецький бомж – найщасливіший і найшановний бомж в країні. А тепер ще й самий високооплачуваний. Як же інакше?
 
Ну а якщо серйозно, «здає» правляча партія, слабшає ... Скотитися до організації бомжів? Це ж як треба налаштувати проти себе основне «завжди слухняне стадо»? Лавка, навіть запасних «овець», стає все коротшою? Далі – тільки «громадяни з місць не таких вже й віддалених» і, бажано, теж з донецького ж регіону.
... Ба! Коло замкнулося?
 
Ну, загалом, масовка буде ще та! Так що антимітинг буде не справжній. Це буде мітинг ряджених і боягузів. І «сила» цього мітингу – тільки в адмінресурсі. А ще, у прикритті таких же боягузів у душі – озброєних до зубів здороветних молодих «бугаїв», ряджених у захисно-плямистий камуфляж з чавунцем на безмозкій довбешці. До речі, який дурень придумав їм дати ім'я «Беркут»? Та ще й з великої літери? Навіщо птахів цих так ображати? Вони в чому винні?
 
До слова, шестирічний син однієї моєї знайомої дав просту пораду, як швидко змусити цих чолов'ягів повідкривати свої забрала. Потрібно пшикати балончиком з фарбою в «його віконечко». І, щоб хоч що-небудь бачити, він «сам підніме скло», сказала дитина. Молодець, пацан! Сподіваюся, хоч він ніколи не стане «рекрутом», тьху ти - «беркутом».
 
Загалом, дозрівають всі. І сміливішають.
Досить розігріте українське суспільство, взагалі, починає закипати ...
І Захід, схоже, вже теж визначився. Я не пам'ятаю, щоб, навіть, за часів акції «Україна без Кучми», президента відверто ігнорували практично всі вищі керівники переважної більшості країн світу, тим більш Росії. Так, сидів там у них Кучма десь з краю, подалі від шанованих світових політиків, згідно, здається, французькому алфавіту. Але був прийнятий!
Директор Інституту країн СНД, екс-депутат від «Єдиної Росії» Костянтин Затулін взагалі заявив, що українська влада боїться Росії.
І, навіть, всередині влади, я не пам'ятаю, щоб на засіданні ВР опозиційні депутати коли-небудь проводжали членів Кабінету Міністрів під свист і кричали навздогін «Банда!»
 
А ящик Пандори, між іншим, ПЕРШИМ особисто відкрив Янукович. Що дає моральне і просто людське право, навіть, колишньому прем'єр-міністру на весь світ, відкрито, звинувачувати сьогоднішнього президента, (а заодно і колишнього) ... у вбивствах.
А скринька, здається, глибока! І це тільки початок!
Або кінець?
Для кого як. Все відносно у цьому світі ...
 
Так! .. Скринька - це вам не жарт. Навіть, ця:
 

 
P.S. Згідно давньогрецького міфу, коли Пандора відкрила скриньку, то на дні, з волі Зевса, залишилася тільки Надія.
© Oless [17.05.2013] | Переглядів: 6851

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.9/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook