для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Навіщо міністр закордонних справ ганьбить Україну?


Навіщо міністр закордонних справ ганьбить Україну?
Як казав славнозвісний Доктор Хаус – брешуть усі. Але ще до нього герой безсмертного шедевру Тетяни Ліознової Мюллер попереджав радянського розвідника, що нікому, окрім нього, не можна вірити, навіть самому собі.
 
Правильно, чесно кажучи, попереджав – на то вони й розвідники, контррозвідники та шпіони, щоб нікому не вірити.
 
Але чому у сучасному світі, проживаючи у формально європейській країні, я повинен читати, як міністр закордонних справ, людина, яка фактично є офіційним обличчям нашої держави для усього світу, ганьбить її, нагло брешучи одним з найповажніших у світі журналістам, та при цьому навіть не червоніє?
 
А, може, коли пан Кожара заявляв в інтерв’ю Associated Press, що Янукович за останні три роки здійснив більший прогрес у демократичному, правовому, соціальному та економічному реформуванні України, ніж усі попередні уряди, він просто знущався?
 
Про який прогрес йде мова? Адже не може міністр закордонних справ не знати, що за рівнем свободи слова України знаходиться між Замбією та Південним Суданом, за рівнем корупції чиновників – на третьому місті в Європі, за рівнем економіки – ми взагалі найбідніша країна Європи.
 
Ну і так далі, цей перелік можна продовжувати безкінечно довго. Це ж суцільний регрес!
Так чому пан Кожара вважає, що журналісти однієї з найбільших інформаційних новосних агенцій світу цього не знають? Чи брехати всім і всюди, на «автопілоті», не зважаючи, хто перед тобою і не дивлячись, де ти знаходишся, вже стало візитною карткою наших політиків? Невже він не розуміє, що брехня, яка звучить з вуст офіційної особи, тим більше міністра закордонних справ у відрядженні, вкриває ганьбою всю державу?
 
Ця ганьба стосується не лише самого Кожари та його чиновників, ця брехня торкається кожного українця. Адже за кордоном він, завдячуючи статусу своєї посади, уособлює всю країну в цілому, всю націю. І призирлеве відношення з боку, наприклад, тих же журналістів Associated Press, буде торкатись не тільки його, але й кожного українця. Адже це ми, всі разом, дозволяємо, щоб наші чиновники брехали, ганьбили державу, руйнували економіку, виставляли себе і нас на посміховисько перед усім світом. І тільки від нас залежить, як довго вони це продовжуватимуть робити.
 
Та, незважаючи неа все, мені цікаво – а самому панові Кожарі не соромно було давати таке інтерв’ю?
© Дмитрий Патриот [10.05.2013] | Переглядів: 3276
Мітки: #Кожара 

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.8/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook