пароль
пам’ятати
[uk] ru

Наскрізний канал


Наскрізний канал
Хе-хе-хе, Мостова в ZN, Найєм в УП, там же Портніков, та інші дуже всі трублять в дудку про те, що відбувається з ТВі. Хто там має бути справжнім власником і як канал хоче незалежно і єдино вірно освітлювати події. Ось він - Справжній Опозиційно-Демократичний Канал, який говорить правду, одну тільки правду і нічого, крім правди. Несучи в народ зерно просвіти, та істини. Тільки незрозуміло - а їм то що з того?
 
Незрозуміло, від чого той колектив журналістів підняв таку бурю в склянці води. Канал у будь-якому випадку є власністю не їхньою, а вони не є його закритим акціонерним товариством. Канал має досить конткретного, або буде мати іншого подібного конкретного, якщо його хтось перекупить, фізичного власника. Який буде не просто фінансувати його, а перш за все буде визначати напрямок його політики, саме те, яким чином і про що саме потрібно розказувати телеглядачу.
 
Бо власник керується не провладними, чи опозиційними мотивами, а єдиним бажанням - заробити. Тому, що являється бізнесменом, а канал, як і інші засоби виробництва, приносять йому додаткову вартість, яка визначається у відсотку виграшу від вкладеного. Звичайно, як і в інших бізнесах, в ЗМІ існують свої правила. І вони можуть мати свій вплив на деякі рішення власника такого бізнесу, десь, можливо, навіть більш керованим владою, ніж будь-де. Або - залежним від неї. Так як ЗМІ грають на політичному полі, на якому зачіпаються інтереси великого олігархічного бізнесу, капіталу, та не менш високопоставлених політичних чиновників, та їхніх партій.
 
На каналі ТВі в швидкому порядку сподобились створити профспілку. Перед цим відстрайкувавши. І відбулися  ці події не раніше, а саме зараз, тоді, коли  перед колективом каналу постала загроза втратити роботу. І нічого близько тут з демократією, та політичною опозиційністю немає. В данному випадку це лише боротьба за свої робочі місця, припудрена просторікуваннями про захист демократичних цінностей, які попираються. Дивно те, що ставиться про це питання в середовищі дикунських капіталістичних відносин, про які всі знають і розуміють, як все облаштовано.
 
Але ж Україна живе саме в епоху вже цих нових капіталістичних відносин. Де існують капіталістичні сенси, ризики, та стратегії, якими керуються комерсанти-бізнесмени. Вони купують і продають товар, заробляючи на цьому капітал. У випадку з каналом, продається товар інтелектуально-політичний.
 
Незрозуміло, чому колектив журналістів так завзято роздуває цю тему. Адже вони живуть не при соціалізмі і не при комунізмі. Але поводять себе саме так, ніби живуть при такому ладі.
 
Політику ТВі завжди буде визначати той, хто буде ним володіти. А не ті, кими керують із-за лаштунків, смикаючи за мотузочки.
 

                                                                                              ***

 

© Uatumbai [27.04.2013] | Переглядів: 2317

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.0/45

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook