пароль
пам’ятати
[uk] ru

РУЛОНИ


РУЛОНИ
Звісно, існують великі, величезні, супервеличезні проблеми й питання, ціна яким мільярди.
 
Але існують і мєлочі, з яких складається велике.
 
Тут майже не будемо про мільярди. З ними і так все ясно. Тим більше, що уявити, як він той мільярд, виглядає, не дуже просто. Це ж вагони бабла, якщо п’ятірками та десятками, які найбільш знайомі більшості з нас.
 
Отже – трохи про мільярди, а більше – про тисячі.
 
В цьому році Верховна Рада обійдеться бюджету в 1,5 млрд.грн., з них -  333,9 млн. грн. – зарплатня депутатів та їх помічників, матеріально-технічне та організаційне забезпечення (що воно таке?) -  296,9 млн грн.
 
Але! Альо! Маловато будєт!
 
Валентин Зайчук (гугліть, хто воно таке…)  просить нардепів  збільшити  бюджет ВР на 95,1 млн грн. На що вони мають піти?  Це - святі справи - страхування життя нардепів, будівництво житлових будинків для бомжуючих нардепів, інші витрати.
 
Я про інші витрати.
 
Пане Юрій Луценко! За що ти сидів? Здається, зокрема, й за святкування Дня Міліції в палаці «Україна»,  де було занадто багато квітів. Так ось – у Раді порахували, що їм на квіти в цьому році потрібно 318 тис. грн., тобто на кожного депутата десь по 700 грн. на квіти. Юра! Кажу тобі як старший товариш, занотуй цю цифру (318 тис.), може згодиться у майбутньому.
 
Заплющую очі та уявляю  депутата, що з трагічним або, навпаки, щасливим обличчям, під ТВ-камерами возлагаєт казьонні квіти (до Шевченка, Ватутіна, Лєніна, Грушевського...) на якомусь «міроприємстві». А я, як тупий лох із трьома гвоздічками по 10 грн. тулюсь десь збоку. Одне заспокоює, що не до всіх постаментів хожу.
 
А уявіть депутата, який заточує точілкою напівтвердий олівець, потім цим олівцем робить 345-ту правку в 756-проекті закону, потім, витираючи спітнілого від напруги лоба салфеткою для монітора, скріпляючи формати А4 кольоровими (сині, білі, червоні.., іншого кольору – в залежності від фракції) скрєпками, все це з останніх сил дірявить  діроколом – і у папку-скоросшиватєль!..  Щоправда, йому іноді допомагають професіонали-помічники.
 
…на скрепки, дыроколы, точилки — 94 тыс. грн в год, на салфетки для мониторов — 10 тыс. грн…

Конєчно, єто мєлочі на фонє мільярдов і на фонє ранньої редіскі по 100 грн. за кіло для АП.
 
Але дістали мене саме ці 10 000 грн. на серветки для моніторів.
 
У мене комп’ютери вже з 20 років. Жодної спецсерветки ще не купував. Бо існуть вироби багатофункціональні, хоча би ті ж обуховські рулончики…
 
Цікаво, а чи є в депутатському кошторисі рулончики, що мають використовуватись за прямим призначенням? І за якою методикою розраховані метри на одну, як каже класик, жопу?  
 
А може вони рулончики з дому приносять? Або навпаки?
© Аргум [20.04.2013] | Переглядів: 3055

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.7/55

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати