для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Censor?.. Yes!


Censor?.. Yes!
Давно було діло: Кармазін з Бахтеєвою запропонували якийсь дурнуватий законопроект про тотальну заборону цигаркосмердіння з каральними санкціями в стилі НКВД. Я то проти цигарок категорично, але оті методи боротьби мені тоді явно не сподобалися. Ну, у мене на це автоматом спрацювала підсвідомість, що і вилилося в пасочку вербалізованим потоком без явної форми і конкретного змісту на сторінках ДД.
 
В принципі, нічого особливого там не було - так, дитячий стьоб на п’ять хвилин для жовтенят. Зникла би та замітка в імхах і вже наступного дня не згадав би ніхто про нашого мальчіка. Але, напевне, чимось вона його трохи дістала, бо таки наїхав Кармазін на ДД. Прислав його помічник (не пам’ятаю – Костенко, чи шо...) таку собі зверхньо-вальяжну маляву  з погрозами розібратися з сайтом аж до закриття. Або – прибрати отой мій... навіть не знаю, як його назвати... карикатуру?
 
Шрайк чесно вивісив листа на лобове скло і без зайвих істерик звернувся до мене: знімаємо чи ні? Бо дійсно, ці наші хворобливо-амбітні слуги можуть і по судам затаскати. Звісно, це нікому не цікаво, і замітку ми спільним рішенням зняли.
 
Що було далі? А далі було статей з десяток і всі присвячені Кармазину. Тому що соціальні структури – специфічна річ. Чисто, як той міфічний дракон. Ти наче тільки відтяв одну голову, а тут ще пара появляється: а чого шумим? Хто у нас тут наступна жертва позубоскалити? І вже в коментах народ дає собі волю, і витягує на світ божий інфу, яку герой і хотів би забути, так хто ж дасть...
 
Щось подібне трапилося з пані Бернацькою. Абсолютно чесна людина ще й суддя. Буває таке. Так от: у пані є джип, „Порш Кайєн”. Взагалі треба зауважити, що джип - досить розповсюджений транспортний засіб серед суддів, прокурорських і міліціянських. На це є дві причини: нестача грошей на дійсно пристойну машину – Бентлі Континенталь, чи КРАЗ, чи Богдан-дьябло, а також необхідність мати під сідлом всюди-їзд, щоби при необхідності (як тільки десь якесь мудило своїми обов’язками порушить наші права) миттю виїхати в неймовірну даль для захисту закону. А оскільки дороги у нас всюди  - один нескінчений і хронічний сюрпрайз від кабміну лінгвіста Азарова, то чотири ведучих – не розкіш, а єдино гарантований засіб швидкої доставки мантієносного тіла до епіцентру протиправної термоядерної реакції.
 
Так от: їхала пані якось, їхала, і накінець приїхала. Не в тому сенсі, а додому. Поставила свій Порш і відлучилася на хвилинку. Кажуть, що той джип якось так удачно став, що ні пройти, ні проїхати. Коли пані повернулася, то люди начебто поцікавилися: а чи не можна застосовуючи евклідову геометрію ставити машину так, щоби всі люди стали браття на землі і почали абсолютно безпричинно і невмотивовано поважати один одного, от як було, к приміру, при помаранчевій революції? Навіть отих сірих, без мантії і міліціянського кашкета на голові, у яких восьмигодинний плюс мінімальна пенсія мінус шанс дожити до неї? У яких Порш навіть уві сні в голову не в`їжджає своїми габаритами і ціною?
 
Знову ж таки – кажуть (себто, не можу підтвердити, але – кажуть), що пані на цю вельми барвисту християнську пропозицію також відповіла в євангельському дусі: побажали всім піти на МИР. Власне, точну адресу я не знаю, але куди ще може пані суддя послати, якщо відомо тільки що адреса складалася з трьох букв? Особисто я другого такого підходящого слова й не знаю – тільки МИР.
 
Звісно, люди щиро зраділи такій пропозиції і стали посміхатися у відповідь, як Прабакер у „Шантарамі”. Ну, і закінчилося все колективним виконанням танцю Бхаратанатьям, після чого розчулена пані суддя відповіла всім, що „ом мані” всім вам „падме хум”, сіла в машину і поїхала. На тому народний мюзикл „Стоїть джипик при дорозі” й закінчився би.
 
Але хтось таки клацнув на свою мобіломильницю того Порша і зі швидкістю 2п (Павліка Морозова) виклав це на Цензор.нет. Звісно, люди почали цю шалену красу коментувати. І звісно, що пані судді ці коменти геть не сподобалися (а кому таке б сподобалося?). Настільки не сподобалися, що вона поступила мудро, як типовий суддя часів початку занепаду і гниття донецької епохи: наказала міліціянтам вдертися в сервери і скрутити там всіх коментаторів по IP. Упс!.. Це таки нове слово в боротьбі з інтернетною стихією – арештовувати за коменти. Боюся, що держава до такого не готова. Не в тому сенсі, що я проти – бронь боже! Я ж тільки за, бо влада - то є від бога, а тому будь-яка дурня у її виконанні мусить бути апріорі освячена як не Папою Римським, то Аделаджою як мінімум.
 
Я в тому сенсі, що треба було би спочатку побудувати нових тюрем на півмільйона койко-місць, не менше, або ж хоч якісь тимчасові концтабори під відкритим небом. Бо коментаторами з Цензор.нет справа не обмежиться.
 
А взагалі вся ця маразматична історія підказала мені цікаву ідею: треба окремих одіозних персоналій брати на олівець і виясняти у керівництва опозиції: що будемо з ними робити після зміни влади? Залишимо, як є? Тоді під три чорти таку фальшиву „опозиційність”. Тому що рано чи пізно, а режим буде змінений. От тоді і перерахуємо кількість отих Порш на кожну душу населення в мантіях.
 
ПС. А взагалі варто було б прислухатися до поради в коментах пана „Эспрессо”
 
Жанна Александровна. Зря вы связались с соц. сетями. Через неделю здесь будут гулять все дела что вы вели , ваша биография , семейный статус, привычки, количество "каенов" в семье , биографии ваших спонсоров , любовников и прочая дребедень. Удачного вам дня и управляемости Каена в заснеженом Киеве.
 
© Тецкатліпока [29.03.2013] | Переглядів: 6942

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.4/125

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook