для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Заборона на акції протесту, мітинги, збори?


Заборона на акції протесту, мітинги, збори?
Що робити, коли влада вислизає з рук? Що робити, коли народ вже майже готовий знов вийти на вулиці та влаштувати черговий Майдан? Коли слово «покращення» перетворилось на лайку, важелі впливу губляться з неймовірною швидкістю, а про твою відставку відкрито говорять не тільки пересічні громадяни, а замислюються навіть нещодавні соратники?
 
Може, припинити розглядати крісло Президента країни лише як способ заробітку для Сім’ї та зробити щось для всіх людей? Спробувати досягнути покращення не для горстки олігархів, а для держави в цілому?
 
Ні! Набагато простіше узурпувати владу, попередивши будь-які можливості протесту з боку як киян, так і жителів всієї країни.
 
Але як це зробити? Все ж таки, як не верти, ми хоча б територіально знаходимось в Європі, а тому треба принаймні робити вигляд додержання законності в своїх діях. Саме тому влада вирішила законодавчо дозволити собі розганяти будь-які мітинги, протести, демонстрації, збори і т.д. за власним бажанням.
 
Для цього 7 березня 2013 року Кабінетом міністрів України у Верховній Раді був зареєстрований дуже цікавий законопроект, яким планується внести зміни до законів з питань національної безпеки країни.
 
Цей законопроект виписан доволі грамотно та так хитро, що на нього майже не звернули уваги більшість ЗМІ та аналітиків. Замаскований під необхідність вдосконалення обороноздатності держави (і ці пункти виписані, слід зазначити, вельме непогано та дійсно спрямовані на забезпечення незалежності держави), в другому розділі законопроект пропонує внести лише три незначних, на перший погляд, зміни, в Закон України «Про правовий режим надзвичайного стану».
 
Але ці три зміни, у разі прийняття Закону, дозволять Президенту не просто вводити надзвичайний стан, коли йому заманеться, але й повністю узурпувати владу.
 
Адже що таке надзвичайний стан?
 
Це можливість на законних підставах вивести на вулиці воєнізовані підрозділи СБУ, внутрішніх військ МВС та регулярні збройні сили. Це право вводити комендантську годину. Це передбачена в Законі можливість конфісковувати будь-яке майно фізичних та юридичних осіб. А, головне, це право розгоняти демонстрації.
 
Дуже привабливо, чи не так? А нові правила передбачають ще й заборону знаходитись на території, де введено надзвичайний стан, іноземцям, особам без громадянства та особам, які не зареєстровані в даній місцевості.
 
Тобто, при введенні надзвичайного стану в Києві, влада, за новим Законом, буде мати можливість на законних підставах видворити з міста ВСІХ іноземців, включаючи міжнародних спостерігачів, репортерів, дипломатів і т.д., а також заборонити в’їзд в столицю протестувальників з інших регіонів держави.
 
Хто-небудь має сумніви, що Янукович зробить це в першу чергу?
 
Звичайно, Законом регулюються ситуації, коли Президент має право ввести надзвичайний стан. Для цього він і надзвичайний, щоб застосовуватись у виключних ситуаціях.
 
Але тепер, за цим законопроектом, приводом для введення надзвичайного стану може стати  «порушення функціонування державних об’єктів (адміністративних об*єктів, об*єктів життєзабезпечення і т.д.) за переліком, що затверджуються Кабміном», а також «винекнення таких дій… не передбачених законом… як блокування або захоплення особливо важливих об’єктів чи місцевостей».
 
Таким чином, коли Кабмін зробить перелік таких важливих будівель, місцевостей, та внесе в нього всі адмінбудівлі столиці та обласних центрів, будь-які збори у кількості 5-7 осіб перед будівлею, наприклад, райдержадміністрації, не кажучи вже про Майдан, Кабмін, Адміністрацію Президента і т. ін., стане законним поводом для введення надзвичайного стану.
 
Законом передбачений максимальний термін такого стану – 90 діб. Я впевнений, що цей строк буде використаний у повному обсязі. А потім, при необхідності, скасований на один день та запроваджений заново, адже кількість разів введення надзвичайного стану не обмежена.
 
І не треба забувати, що при цьому країна не тільки перетворюється на поліцейсько-воєнізовану територію, де править Президент, але й те, що у цей період заборонено проводити будь-які вибори, до воєнних підрозділів переходить право контролювати та обмежувати рух транспорту, контролювати телеефір та інтернет, право вилучення будь-якої агітаційної літератури, в країні заборонено проводити будь-які масові заходи і т.д.
 
А тепер, як зазначалось вище, влада хоче ще й мати можливість позбавитись всіх іноземних репортерів, дипломатів та мешканців інших регіонів.
 
І таку можливість Президент бажає заполучити при наявності навіть декількох протестувальників.
 
Я більш ніж впевнений, що якщо Верховна Рада України дозволить регіоналам прийняти цей Закон, то всі інші її дії не принесуть жодного результату. Не буде виборів мера Київа та інших міст, не буде виборів Президента, візьмуться під повний контроль всі ЗМІ, а майно фізичних та юридичних осіб буде вилучатись за бажанням влади.
 
Тому опозиційним партіям зараз треба відстоювати і інші інтереси, окрім виборів голови столиці, відстоювати справжню Свободу, яку влада намагається придушити будь-яким способом та не допустити прийняття цього фашистського антинародного законопроекту.
 
Р.S. Для бажаючих ознайомитись: (зручно подивитись «порівняльну таблицю»)
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=46015
© Дмитрий Патриот [23.03.2013] | Переглядів: 2768
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.4/25

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook