пароль
пам’ятати
[uk] ru

ЩО ЦЕ БУЛО? МАБУТЬ НЛО!!!


ЩО ЦЕ БУЛО? МАБУТЬ НЛО!!!
     У 2013 році великі астероїди будуть уникати зіткнення з Землею
Таку заяву розповсюдили російські змі на початку цього року.
 
«МНС Росії не прогнозує в 2013 році прольоту великих астероїдів на небезпечній відстані від Землі.»
 
     На початку року, за повідомленнями ЗМІ, 300-метровий астероїд Апофіс, якого називають «головною космічною загрозою сторіччя», пролетів на відстані 14,46 мільйона кілометрів від Землі.
Наступного разу він повернеться через 16 років, скоротивши небезпечну дистанцію до 36 тисяч кілометрів, що приблизно дорівнює висоті геостаціонарної орбіти.
     Вчені, проте, налаштовані оптимістично, оскільки астероїди такого розміру падають на Землю всього лише раз у тисячоліття, а шанс зіткнення Апофіса з Землею, за оцінками НАСА, становить чотири до мільйона.
     «У 2013 році жоден з відомих астероїдів не пройде в небезпечній близькості від Землі», - йдеться в прогнозі Центру «Антистихія». Крім того, за даними експертів, в 2012 році небезпечного зближення із Землею астероїдів діаметром понад 100 метрів не зафіксовано, повідомляє РІА «Новини».
 
     99942 Апофіс (лат. Apophis) - астероїд, який зближуються з Землею, відкритий в 2004 році в обсерваторії Кітт-Пік в Арізоні. Попередня назва 2004 MN4, власне  ім'я отримав 19 липня 2005.
 
     Названий на честь давньоєгипетського бога Апопа (в давньогрецькому вимові - Άποφις, Апофіг) - величезного змія, руйнівника, який живе в темряві підземного світу і намагається знищити Сонце (Ра) протягом його нічного переходу.
Первісна оцінка НАСА для тротилового еквівалента вибуху при падінні астероїда становила 666 мегатонн (Мт), пізніше, після уточнення розмірів, її знизили до 506 Мт.
 
Для порівняння –
- енерговиділення при падінні Тунгуського метеорита оцінюється в 3-10 Мт;
- вибух вулкана Кракатау в 1883 р. був еквівалентний приблизно 4000 Мт;
- енергія вибуху термоядерної авіаційної бомби АН602 (вона ж «Цар-бомба») на ядерному полігоні «Сухий Ніс» (73 ° 51 'з. ш. 54 ° 30' в. д.) 30 жовтня 1961 р. по разним даним складає від 57 до 58,6 мегатонн тротилового еквівалента;
- енергія вибуху ядерної бомби «Малюк» над Хіросімою 6 серпня 1945 за різними оцінками складає від 13 до 18 кілотонн
 

 
Що ж відбувається сьогодні?
 
     У п'ятницю, 15 лютого 2013 р. астероїд 2012 DA14 розміром майже з футбольне поле - діаметром 45 метрів, відкритий всього лише рік тому іспанськими астрономами, пролетить на мінімальній відстані від Землі.
Мінімальна відстань астероїда від Землі складе 27,7 тисячі кілометрів, в той час як орбіта геостаціонарних супутників становить 35,8 тисячі кілометрів.
     Зауважте!!! Це – не чотирнадцять з половиною мільйонів кілометрів,
а навіть майже вдвічі ближче, ніж передбачається за 16 років, сумнозвісним сонячним кілером «Апофіс».
Відстань, вдвічі меньша за траекторію штучних, рукотворних супутників,
як би не заспокоювала влада населення – критично небезпечна.

 
     «Ні для землі, ні для штучних супутників ніякої небезпеки немає. Неозброєним оком побачити його теж буде не можна - лише в хороший бінокль або в телескоп. Астероїд стане видний в 23:30 по Москві. Він пройде через сузір'я дракона, потім через Велику Ведмедицю. Потім об'єкт почне підніматися на північному небі і різко померкне. До ранку суботи його можна буде побачити тільки за допомогою великого телескопа. Куди він попрямує далі - вчені сказати важко: невідомо, як подіє на траєкторію сила гравітації, додає "Ехо Москви".»
 
     От саме це  я і хочу зауважити для Всіх Вас – траекторію астероїда, вже на підлеті, буде корегувати сила тяжіння землі. І Ви самі розумієте у який бік… І ніхто не береться її вирахувати.
Або вирахували, і ... Вирішили - кращє не оприлюднювати...
Де він може впасти?    
Я одразу загадав про межигір'я, але невідомо чи "мічений" вже на місці, чи ще тиняється по Індіям, а мирних жертв може бути багато, тож краще якщо комета впаде в пустелі Сахара…  
В будь якому разі, вплинути ні ми, ніхто інший на це не може, хіба що бути психологічно готовими до різних варіантів розвитку.
 
     Якщо Ви вважаєте, що все, від Вас залежне для своїх близьких вже зроблено, сідайте за компа, і насолоджуйтесь, спостерігаючі за епічною драмою:
«Національне управління з повітроплавання і дослідження космічного простору США (NASA) у прямому ефірі буде вести репортаж про рекордние зближення з Землею астероїда 2012 DA14.»
 
http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html
 
     Вчені будуть коментувати знімки астероїда, отримані в режимі реального часу. Раніше фахівці підрахували, що зіткнення 2012 DA14 з Землею було б в 1000 разів сильніше ефекту бомби, скинутої на Хіросіму.
Втім, «ймовірність такого розвитку ситуації дорівнює нулю», заспокоїли землян астрономи.
     Спостерігати за "космічним гастролером" будуть обсерваторії в Австралії і телескоп в космічному центрі ім. Маршалла в Алабамі. Блогери вже охрестили майбутню астрономічну зустріч "репетицією кінця світу".
 
- За статистикою астероїди схожого розміру наближаються на аналогічну відстань до Землі в середньому раз на 40 років.
- Часом космічні тіла стикаються з планетою, це відбувається кожні 1200 років.
- В даний час на орбіті знаходиться близько 1,3 тис. потенційно небезпечних астероїдів, які можуть в майбутньому близько підійти до Землі.
 
     Чи є події в Челябінській, Свердловській, Курганській, Тюменській областях Росії, і півночі Казахстану - передвісником приближення астероїду 2012DA14 , чи це збіг, як запевнюють деякі вчені?
Особисто я, знаючи правдивість влади, і особливо після коментаря Жириновського, про руку Вашингтона, довіряю більше інтуіції.
А вона підказує протилежне.
     Якщо враховувати, що географія подій протягнулася на велику відстань, то розумно припустити, що це один з метеоритів шлейфу 2012DA14, і теоретично можуть бути інші його «послідовники», хоча в рівній мірі це може бути і один, але розколовшийся в атмосфері землі. Але припустити гірший варіант, думаю варто.
     Звісно, це не армагеддон, а лише його передвісник, і поки що впливає він на невелику частину нашої спільної планети,
але тенденція розвитку невтішна.
- За даними МВС РФ, в Челябінській області постраждали понад 400 людей.
За останніми даними Вести.ру, в результаті метеоритної атаки постраждали близько 500 осіб.
- В результаті ударної хвилі сталося обрушення покрівлі складу «цинковий завод»,
впала частина даху в «Парк-Сіті готелі».
- Ударною хвилею вибило вітрини магазинів, на будівлі храму Олександра Невського покосилися купола з хрестами.
- У місті помічено велику кількість автомобілів швидкої допомоги. На дорогах - величезні пробки.
- За даними очевидців, у Еманжелінські зруйновано дах на м'ясокомбінаті.
- У селищі Потанін, поблизу Копейська зруйнований дитячий садочок.
- У Челябінську городянам рекомендували не виходити з будинків і забрати дітей зі школи.
- Співробітники Челябінського трубопрокатного заводу евакуйовані.
- За даними працівників, найбільші руйнування сталися у відділі кадрів.
- У заводоуправлінні також вибиті шибки, знесені двері ».
- У правоохоронні органи надходять повідомлення від жителів Свердловської і Челябінської областей, про падіння палаючих об'єктів з неба.
«Місцеві жителі також звернули увагу на падіння палаючих об'єктів. Деякі сприйняли їх за повітряні судна. Однак ні одне повітряне судно не зазнало аварії на Уралі, всі летять за розкладом і в штатному режимі.
Між тим, у жителів деяких населених пунктів челябінської області, через падіння осколків метеорита, вибито скло житлових будинків ».
В Челябінську вибиті шибки і є часткові пошкодження у:
- 10 шкіл,
- 3 дитсадків
- десятки поранених (в основному віконним склом)
- 2 людини в реанімації
Вибух розцінюється біля 40-50 мегатон
 
Метеорити, цікаві факти:
 
- Метеороіди летять дуже швидко. Деякі з них входять в атмосферу Землі на швидкості 50-55 кілометрів на секунду.
- До 4 мільярдів метеоритів падають на Землю кожен день. Але більшість з них дуже малі, щоб завдати якої-небудь помітний збиток.
- У 2004 році 10-метровий метеороіт врізався в атмосфери Землі над Антарктидою і вибухнув, внаслідок чого утворилася хмара пилу, загальною масою близько 907 тонн. Цього було достатньо, щоб вплинути на клімат, по шляху руху цієї хмари на іншу сторону планети.
- Відомо, що за всю історію пошуків метеоритів, їх було виявлено на Землі понад 24 тисяч,
- Хоча кора плавлення може бути тепла або гаряча, відразу після удару, всередині метеорита зберігається температура глибокої заморозки холодного космосу.
- Протягом багатьох років стандартна ціна для метеоритного речовини становила $ 1 за грам. Зараз вартість багатьох метеоритів наближається до вартості золота.
- Метеорити часто містять мінерали, які не зустрічаються на Землі.
- Падіння метеоритів може впливати на роботу електричних приладів в даному районі. Це може бути пов'язано з електромагнітним імпульсом, який виникає внаслідок високої швидкості польоту метеорів.
- Метеорити, які знаходять після того, як спостерігали, як виявили їх у момент падіння на Землю, найбільш цінні. Інші метеорити називають знахідками.
- Відомо близько 1050 метеоритів, які мають свідків падіння. Ці метеорити розійшлися по світовим колекціям. На відміну від цих метеоритів, відомо значно більше метеоритних знахідок.
 
МІСЦЕ ПАДІННЯ МЕТЕОРИТУ В ЧЕЛЯБІНСЬКУ:
 

 

 
© ЗЕЛЕНЯР [15.02.2013] | Переглядів: 3124

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.7/26

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook