для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Стук-стук-стук


Стук-стук-стук
Часи змінюються. Але є речі, котрі залишаються незмінними. Постійним залишається очікування кращих часів, та кількість тих, хто за власною ініціативою, готовий працювати на систему.
 

 
Їх називали сексотами (секретными сотрудниками), їх прозивають стукачами, донощиками, в школі – ябедами.
 

 
Серед них завжди є певний відсоток тих, кого система примушує до співпраці. Шантажем, залякуванням… Але є й ті, хто з полум’яним серцем добровільно стає в неславні ряди стукачів.
 

 
Останнім часом в соцмережах почали формуватися ініціативні групи молодих людей з полум’яним серцем. Вони займаються тим, що проводять рейди по барам та ресторанам, щоб виявити порушників антитютюнового закону й повідомляють про порушення відповідні органи. Зауважте – добровільно.
 

 
Такі самі ініціативні групи вислідковують торгові точки, які продають алкоголь після якогось певного часу. Є в Україні міста, де заборонено продавати алкоголь після певної години. Зокрема у Львові це 22.00.
 

 
Я, наприклад, не можу зрозуміти подібних обмежень. Чому я можу купити пляшку горілки за п’ять десята і не можу зробити того самого вже через десять хвилин. Для чого такі обмеження. Щоб я, випивши пляшку горілки, вже не міг догнатися? Так, враховуючи таке обмеження, я за п’ять десята куплю дві пляшки. А то й три – так про всяк випадок.
 

 
Але повернімося до наших стукачів.
 

 
Вони прикривають свої дії патріотичними фразами про здоров’я нації. Втім, стукачі в усі часи знаходили виправдання для своїх дій. Вони завжди діяли в ім’я "високих ідеалів". Їм завжди хотілося виглядати у власних очах героями, але вони завжди лишалися лише донощиками, які завжди потрібні системі. А де донощики винагороджуються, там ніколи не буде бракувати винуватих.
 

 
Це зараз вони нишпорять по барах, ресторанах, магазинах. А коли система покличе їх на нові подвиги (наприклад виявляти незгодних з режимом) вони з радістю відгукнуться. Бути стукачем – це їх призначення, їх радість, їх блаженство.
 
undefined
 
Стережіться надто правильних. Вони здадуть вас при першій нагоді. Хоча і їм треба пам’ятати – донощику перший батіг.
© R`n`R [04.02.2013] | Переглядів: 1792

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.4/38

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook