для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Що ж чекає УКРАЇНУ?


Що ж чекає УКРАЇНУ?
Під впливом http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/16932.phtml
та http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/16931.phtml
 

        Що єсть наша так звана "еліта"? Давйте попорядку.
        До влади дорвались (саме дорвались) в основному вихідці із совка, з всіма причандалами комуняцької психології. І комуністи в 1917 році і ригіонали, заявляли, що їх влада надовго і всерьйоз. Комуняки продержались сім десятків років. Звичайно грабили і насилували державу, але там було трохи інтелектуалів (старі революціонери майже всі були освідчені люди) і вони не нагліли як нинішні. В них не було триповерхових мазанок десь на Канарах чи мільярдних рахунків в Кіпрських та Швейцарських банках. Їхня рідня їздила міським транспортом (згадайте дружину Сталіна). Їм було достатньо шикарного хавчика, шикарної випивка та трохи еротично - мисливських розваг і майже безмежну владу над своїми холопами. Також комуняцькі керманичі спускались з владного Олімпу в народні маси. Це було ну як пришестія богів. Холопи мали право прийти в найвищі інстанції зі своїми бідами, хоч до Леніна.
       Що ж влада нинішня? Вони інстинктивно відчувають, що не надовго і тому грабують з потрійною силою. Подивимось, хто на вершині владної піраміди? Особисто мені вони нагадують джентельменів удачі. Вони бачать себе тільки на вершині владного Олімпу і посвітиться перед бидлом можуть хіба що для піару.«Еліта» Партії регіонів – це вчорашній люмпен, із низьким рівнем IQ, мало хто серед неї вміє грамотно розмовляти російською, але вони однозначно за її державний статус. Люди, які несподівано потрапили з грязі в князі, насправді князями не стали. Вочевидь, саме тому наказом Нацагентства з питань держслужби внесено зміни до Загальних правил поведінки державного службовця: він має «додержуватися загальновизнаних етичних норм поведінки, культури спілкування (уникати нецензурної лексики, не допускати використання підвищеної інтонації під час спілкування)». Про що ще можна говорити, коли пишуться такі інструкції. Я не здивуюся, якщо в високопоставленому туалеті прочитаю інструкцію, що жопу пальцем і об стінку витирать нізьзя.
      Доречі, нещодавно в Ю-тюбі дивився ролик (жаль не зміг відшукати), як держслужбовець Кернес дуже мило балакав із відомим олігархом. Матюки сипалися щедро й дуже природно, видно було, що це їхній звичний стиль спілкування. Дивуватися тут нема чого, бо ж мат не раз зафіксований камерами з вуст і Кучми, і Януковича.
     Люди, які нині дорвались до влади, це тупі кримінальні бики. Більшість з них попала на верхівку влади з самих низів. Вони позбавлені будь-яких національних традицій, віри, культури, етики спілкування та поведінки. Вбравши дорогі костюми й начепивши дорогі годинники, вони не набули вигляду інтелігентів. Декому з них бракує кутніх зубів, і коли вони усміхаються на повен рот перед телекамерами, ті чорні провалля в кутках рота промовисто свідчать про їхню недорозвинутість. Коштовна оболонка не свідчить про коштовний вміст.
     І ще, комуняк і регіоналів єднає одна характерна риса: уміння брехати, не зморгнувши оком. До того ж складається враження, що вони самі вже вірять у свою брехню. Та й не дивно, бо ця влада вийшла із совєтської епохи, яка від початку й до кінця була зіткана з брехні та окозамилювань.
     Нахапавши міліарди американських зелених грошей, наша "еліта" залишається такою ж обмеженою і не далекою як і на початку своєї кар*ри шапкокрадів.  Вони не розуміють процесів, що йдуть у світі. Не розуміють, що таке влада. Це не мислителі і не воїни. Як сказав Олег БАХТІЯРОВ - психоаналітик з надвичайних ситуацій:  "Говорячи мовою індійської соціальної структури – не брахмани і не кшатрії. Це навіть не торговці, не вайшії, яким вхід до влади повинен бути заборонений. Це – люди з психологією офіціантів, тобто шудри. Вони шукають сильного хазяїна. Зараз для них це Європа, але теоретично може бути хто завгодно. ­Умова одна – сильніший за них".  
     І це дійсно так. Що ми на сьогодні спостерігаємо. Наші бандо-керманичі, як го.но в ополнці, ніяк не визначаться до якого берега пристати. Чи в "Європейську інтеграцію", чи до "Миттого союзу", чи хоть до Еміратів, лише б до сильнішого. Це є хвора психологія повернутих на бакир мізків, і від неї нікуди не подітись. Це не лічиться (хіба що кулею).
     По великому рахунку є два типи влади. Перший - це найманий менеджер, якого найняв (обрав) народ, що обслуговує потреби держави, і завойовник, який покорив державу і силою змусив підкорятись. Перший варіант відпадає, бо нинішня "елiта" успадкувала владу завойовникiв. Але в неї немає сили духу, що дозволяє утримувати її силою. Чому? Бо політичне насильство може закінчитися кривавими неприємностями і для самих насильникiв. Насильство потребує мужності, якої в "елiти" зараз нема. Тому в Україні особливий різновид влади – влада шахраїв. Але це не може тягнутися безкінечно. ­Хижаки сильніші за шахраїв, і вони рано чи пізно прийдуть. Питання в тому, звідки? Тому важливо, щоб це були наші хижаки, наші ­кшатрії.
    Чи є в нас такі свої хижаки? Чи є відповідний високий інтелект? Бо тільки синтез хижака і інтелекту в змозі повалити цю владу шахраїв. Інтелект, я думаю все таки в Україні є. Не буду далеко ходити, це тільки в Києвi – від 10 до 20 iнтелектуальних клубiв, де iнтенсивно обговорюють полiтичні й метафiзичні проблеми. Це i Київ­ський дискусійний клуб дилетантів Валерія Вакарюка, i "Український цивiлiзацiйний проект" Ігоря Харченка, i FFF – Foundation for Future – Володимира Нiкiтiна. Додамо ще Сергія Дацюка, Володимира Єшкiлєва, Ігоря Каганця. Але стати дієвою еліта з інтелектуалів зможе тільки тоді, коли до неї приєднаються люди дії. Для цього повинні виникнути доктрини, що поєднують креативні ідеї інтелектуалів і потребу влади воїнів. Сила плюс креативний інтелект – ось це і є формула майбутнього синтезу, коли влада стане креативною, а інтелект – сильний. Основою такого синтезу повинні стати амбітні проекти.
    Тепер повернемось до виборів. Вибори навряд чи що вирішать. До них ще два роки, а вже говорено-переговорено. Це називається товкти воду в ступі (хотя від такої дії вода, кажуть, міняє структуру). Можливість зміни влади безкровними діями навряд чи можливий, але це був би, звичайно, ідеальний варіант. Передбачаю можливість зміни влади десь приблизно за такими варіантами:
    1.Тривалий процес (5, 10, 15 чи більше років) Конституційних зборів. Створення органів управління (знову ж для цього повинні сформуватись відповідні структури, бо сам по собі цей процес не відбудеться), що відображають збалансовані інтереси держави, нації та еліти.
    2. Поширення нових принципів організації життя (це відповідні клуби, сайти, громадські організації і т. п.) поза існуючих владних інститутів.
    3. Масовий бойкот виборів (це як що буде достатньо буйних в союзі з високим інтелектом) із подальшим скликанням Конституційних зборів.
    4. Масові заворушення (теж при умові достатньої кількості буйних та розумних, а ще національної ідеї), що ведуть до Конституційних зборів як механізму подолання кризи.  
     Як буде насправді, не знаю. Я не пророк, щоб бачити майбутньє, і не циган, щоб вгадати.
    
© TVOREC [02.02.2013] | Переглядів: 5254

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.8/27

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook