для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Спільний Проект - що і як в нього влючити?


Спільний Проект  - що і як в нього влючити?
Все живе розвивається із зародка в 1-2 клітини по закладеним в ДНК законам, адаптивно взаємодіючи з навколишнім середовищем (з якої беруться необхідні речовини, енергія та інформація).
 
Держави відрізняються в цьому відношенні тим, що при їх загибелі в результаті неадекватного використання внутрішніх ресурсів і неправильного взаємодії з навколишнім середовищем їх територія і населення дістаються сусідам або перетворюються в більш дрібні держави (СРСР тому прикладом).
 
Причому якщо в державі нерозумна система законів (або розумні закони не виконуються - в обох випадках це еквівалентно «поламаній» ДНК), окремі його органи або частини починають жити за рахунок інших і на шкоду організму в цілому (пухлина, яка може перетворитися і в злоякісну ), що цілком може призвести до смерті держави як організму.
 
Взагалі розумні люди переймають хороші закони (і спосіб життя, який виправдав себе) у більш щасливих народів (див., наприклад, фон Хайєк, «Згубна самовпевненість»), постійно удосконалюючи свою «ДНК» та адаптуючи її до світу, що змінюється. Таким чином до початку 20го століття, наприклад, виділилася група («Захід») країн, об'єднаних в основному поширенням протестантських гілок християнства які давали максимальну свободу економіці та підприємництву. Свобода і відкритість, наявність великих перепадів в розподілі параметрів, інтенсивних потоків енергії, речовини та/або інформації - необхідні умови розвитку і появи нових структур (див. напр. - Пригожин, «Порядок з хаосу»). У замкнутій же системі у повній відповідності з другим Началом термодинаміки ентропія (безлад) зростає і ніякого розвитку спостерігатися не може. Подібні міркування дозволили згадаому фон Хайєку ще в 1939-1940рр, у пік могутності СРСР, передбачити неминучий крах як СРСР, так і комунізму (як штучно вигаданої системи) взагалі.
 
ІМХО, Спільний Проект, здатний об'єднати Україну і перевести її на якісно новий рівень розвитку (з нинішнього пост-совєтського «догнивання-докрадання» під керівництвом ПР і особисто Віктора Хведрича :-) визріє в процесі краху нинішнього режиму і боротьби з ним і його наслідками, а зараз ми можемо тільки зоготовляти «напівфабрикати». Звідси, ІМХО, і "регламент" роботи бажаючих взяти участь:
 
Кожен, кому є що запропонувати, дає відповіді на найважливіші, на його думку, питання, які вже постали або неминуче постануть перед Україною після Януковича, наприклад:
 
1. Як подолати утриманство/люмпенську психологію/віру в «доброго царя» і чим зацікавити та спонукати широкі верстви народу до об'єднання і до дій - хоча б в Мережі?
2. Як зменшити майнове розшарування, усунути монополізм в ЗМІ та економіці, розвинути малий та середній бізнес, створити сприятливий інвестиційний клімат?
3. Як і за рахунок яких коштів підняти освіту, культуру та науку?
4. Як забезпечити чесні вибори, зворотній зв'язок та підзвітність влади народу?
5. Припустимо, Україна потрапила таки в «золотий мільярд» - що вона там запропонує, чим виділиться, як зможе обмежити споживання в межах РОЗУМНОГО (в ідеалі - без подальшого використання невідновлюваних ресурсів)?
6. У чому може полягати наша національна Ідея або Місія? Українська «еліта», схоже, вважає, що для народу вистачить просто Виживання під ЇЇ керівництвом ... А хіба не в гідних та повних відповідях на (хоча б!) вище перелічені питання можна побачити обриси Місії - хоча б на найближчі роки?
7. Як зупинити вимирання народу, руйнування сіл, малих міст і ЖКГ взагалі?
ІМХО, 1-3 питання багато в чому можна вирішити переоблік, 4й і 1й - виборами через Мережу за системою, аналогічною банківським (з повним контролем виборцем свого голосу протягом усіх каденцій). 5й, ймовірно, багато в чому можна вирішити нелінійним оподаткуванням спадщини за формулами, структурно подібним тим, що пропонуються для переобліку (або застосовуються у США).
 
Список питань та зібрані відповіді необхідно максимально широко обговорити, рейтинговим голосуванням обмежить кількісно найважливіші, вибрати кращі відповіді, потім/або у процесі «відшліфувати» і уточнити.
 
Утвориться масив уточнених формулювань - навіщо, що, як і хто буде робити - він послужить базою для об'єднання партій і організацій, джерелом натхнення для політиків і публіцистів, які зможуть наділити його максимально ефективною для просування в маси формою. Фахівці в конкретних областях конкретизують та пов"яжуть окремі пункти (відповіді) в єдине ціле. Головним критерієм, ІМХО, поки що повинно бути одне - зібрати все розумне, що може об'єднати максимальну кількість людей в боротьбі проти диктатури пахана, ПР та КПУ.
 
Близькі до граничних для прийняття відповіді/пункти утворять «другий ешелон», поле для дискусій і можливого розвитку. Таким чином можна отримати щось, ІМХО, живе і з шансами на розвиток і удосконалення.
 
© LAzart [01.02.2013] | Переглядів: 2046

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.7/11

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook