для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Кіно й тютюн


Кіно й тютюн
Найближчим часом кількість фільмів і серіалів, країною виробництва яких буде вказана Україна, може збільшитися в сотні разів. Але не тому, що уряд пАкращення так перейнявся українським кінематографом і нарешті прийняв закони, які б стимулювали розвиток вітчизняного кіно. Зовсім ні. Єдиний закон, котрий і стане причиною вищесказаного прийняла російська держдума.
 

 
Ні, російські депутати не прониклися раптовою турботою про українське кіно. Вони про нього навіть не думають. Власне, як і наші депутати та урядовці. Просто дума прийняла новий антитютюновий законопроект, згідно з яким героям фільмів та кіносеріалів російського виробництва заборонено палити у кадрі.
 

 
Зверніть увагу на оце «російського виробництва». Тобто, якщо фільм іноземний (в тому числі й український), то герої можуть собі дозволити попускати дим.
 

 
Тому український кінематограф очікує «процвітання».
 

 
Втім, як ви мабуть помітили, я взяв слово «процвітання» в лапки. І не дарма. Бо всі чудово розумітимуть, що всі ці серіали й фільми, в яких режисер (звичайно ж з творчих міркувань) не захоче позбавляти героїв права на сигарету, до українського кіно не матимуть жодного відношення. Це  й надалі залишатиметься виключно здобутками кіноіндустрії Росії. Як і за набором акторів, так і за мовою, так і (якщо хочете) за стилістикою.
 

 
Так може продовжуватися кілька років, доки українські депутати (цілком імовірно, що з подання ВО «Свобода») приймуть подібний антитютюновий закон стосовно українських фільмів.
 

 
І байка, що фільмів Україна фактично не випускає. Головне, щоб в цих невипущених фільмах не курили. Або, якщо хочете – не палили.
 

 
А ще можна заборонити показувати у фільмах вживання алкогольних і слабоалкогольних напоїв (я вже мовчу про наркотики), жирної їжі, або взагалі м’яса, а також солі, цукру… Словом – всього шкідливого. Ще можна заборонити показувати застосування вогнепальної та холодної зброї, використання автомобільного транспорту (як такого, що забруднює повітря) і т.д.
 

 
Уявіть собі, які будуть чудові фільми та серіали. Ідеальний світ ідеальних героїв, котрі в перервах між заняттями спортом гуляють квітучими садами, годують з рук (виключно вегетаріанською їжею) хижих звірів та насолоджуються ароматом квітів.
 

 
А те, що все це буде звичайнісінька туфта, котра не має відношення до реальності, так це байдуже. Головне вкотре щось заборонити.
 
© R`n`R [28.01.2013] | Переглядів: 1855

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.8/20

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook