пароль
пам’ятати
[uk] ru

Параноя


Параноя
Напередодні торішніх парламентських виборів, 19 вересня, Господарський суд м. Києва частково задовольнив позов міністерства оборони РФ до уряду України та Держказначейства щодо боргу ЄЕСУ, зобов’язавши Кабінет Міністрів виплатити російській стороні 3 млрд. 113 млн. 53 тыс. 506 грн., що становить десь  390 млн. $. Корпорація ЄЕСУ в справі фігурувала в якості третьої особи.
 
Не вдаючись у юридичні нюанси, з правової точки зору такий вердикт виглядав більш ніж абсурдним, оскільки жодних даних відносно державних гарантій та заборгованості по відношенню до МО РФ в обліках Міністерства юстиції та Держказначейства ніколи й ніхто і в очі не бачив. А якщо простіше, то держава Україна жодних зобов’язань на себе по заборгованості ЄЕСУ не брала, а самої корпорації вже не існує у зв’язку з її повною ліквідацією.
 
Однак зважаючи на паталогічне бажання хоч чимось заплямувати Тимошенко, що колись очолювала  ЄЕСУ, як лідера ВО «Батьківщина» напередодні виборів у парламент, з точки зору «регіоналів», для котрих закон завжди існував виключно як «дишло», таке рішення підконтрольного суду мало хоч і бандючу, але логіку будь що обгидити опонента.
 
Цілком логічним було б, якщо вже застосовувати судові «технології», після закінчення виборів у апеляційній чи касаційній інстанції це рішення скасувати, чим вбити двох зайців – і імідж опозиційної сили спробували підірвати, і безпідставно гроші росіянам не повертати.
 
Однак, як колись вже писав, логіка ідіотів незбагненна.
В понеділок 21 січня головуюча в справі суддя Вищого господарського суду Галина Прокопаніч оголосила резолютивну частину рішення, котрим в задоволенні касаційних скарг Держказначейства та Кабінету Міністрів України відмовлено повністю й залишено в силі рішення суду першої інстанції про стягнення 3 113 053 506 грн. на користь МО РФ.
Повний текст рішення буде оголошено завтра 24 січня 2013 року.
Вердикт оскарженню не підлягає.
 
Тим не менш в цих ніяк не пов’язаних з правом діях можна спробувати відшукати хоч і збочені, але резони.
 
Перший.
Опосередковано негативно вплинути на імідж Тимошенко, та під виглядом виконання рішення суду вивести з України зазначену суму та при наявності домовленості з російською стороною по «братськи» її роздеребанити.
 
Другий.
Патологічний страх т.з. «гаранта» перед Юлією Тимошенко примушує його абсолютно безпідставно, вже не кажучи що незаконно,  віддати росіянам  390 млн. $ тільки заради того, щоб в зв’язку з вступившим у законну силу рішенням, заборгованість  корпорації ЄЕСУ, яку колись очолювала Тимошенко, стала встановленим у судовому порядку … фактом.
Варто тільки зауважати – які «суди» такі і встановлені ними «факти»
 
Але параноя, це вже абсолютно не правова проблема, а виключно медицинська, от тільки до чого тут ціла країна?
© Блик [23.01.2013] | Переглядів: 3167

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.0/39

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати