для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Потік свідомості


Потік свідомості
Дурдом это когда открыл окошко во внутренний дворик и разговариваешь с птичками.
Впрочем, другие из других окон в этот же дворик дудят в пионерские горны, а то и просто сжигают чучело папы Межигорского ..
И это никому не мешает. Потому что Дурдом  это способ жизни бывших совьетикус, дорвавшихся до свободы слов.
 
********
 
Юля оголосила непокору. Звичайно, що це багатьох дратує .. Думаю - навіть дуже багатьох .. Хоча от пан Yarmann в своєму віконці задумливо промовив з цього приводу тіпа "добра і зла як таких не існує, а є лише порядок речей". Пан може заперечити зазначений тут привід, адже у нього йшлося про те, що папа Межигірський всіх влаштовує. Інакше хтось би вже давно замовив папу чи  навіть особисто усунув цю проблему .. і, до речі, несанкціоновано заїхав би на траку у двір Качанівського саноторію, постріляв би з вікна собаків, всадовив би Юлю поряд і повіз на екскурсію по Харкову. Згадування Yarmann'ом Юлі вказує на те, що саме проголошення Юлею непокори змусило пана Yarmann'а відписатися. От так от Юліна непересічна активність щось зрушує в душах пересічних. І пересічні відчиняють вікна і промовляють до пташок.
 
*************
 
Устраивает ли всех Янукович? Я думаю, что нет. Даже больше - даже из донбасов и придонбасов он не устраивает уже многих. Но все сидят и не рыпаются. Как пел ВСВ, "чего стараться, пусть жизнь осудит". Не, есть у нас люди, есть .. Стоит только сформироваться тенденции, как находятся и активисты. Вот было ведь - УБК. Была и ПомРев. Два этапа одной удачной тенденции. Тенденция это когда звучит аккорд из трех нот: (1) "так, как есть, нас не устраивает", (2) "мы знаем, как должно быть" и (3) "мы можем устроить все иначе". Ну, тот аккорд прозвучал и стих .. Потому что только первая нота была сильной и чистой, а вторая нота оказалась иллюзорно-фальшивой, ну, а третья нота была просто детским лепетом.
 
**********
 
Отже, після занепаду тієї тенденції зачаївся піпл, сидить по кватирах і прислухається до гоміну - чи не визріває новий, але вже спроможний аккорд. Однак вже переповнюється унутрішніми коливаннями перша нота, але друга і третя ноти над гоміном не здіймаються .. І ллється нудна музика невдоволення ..
 
************
 
Да, вот кстати, кто же был выразителем первой тенденции? Кто был в активе? Так идеологически ж ангажированные субъекты и хороводили. Бывшие комсомольцы и националисты, два в одном. Ибо всякая общественная активность имеет идеологический окрас. Без идеологии постсовковые массы превращаются в толпу. Толпа бессмысленна и порой беспощадна, но всегда разгоняема. А вот идеология наполняет телодвижения нашего пипла осознанным им смыслом и ведет к намеченной цели. Адаптированная идеология выглядит простой и незамысловатой, зато она выстрадана и действенна. Например, с одной только идеологемой "Бандитам - тюрьмы!" можно было (в свое время) шеи свернуть. Но не свернули, потому что вместо ноты №3 прозвучал детский лепет.
 
****************
 
Погоджуюсь з паном Yarmannом - безглуздо обурюватися діями партії донбасів, адже вони діють адекватно їхній ординській природі. Вам не подобається жити під донбасами? Так переможіть їх. Ви ж мали не одну нагоду перемогти .. І ви тим скористалися? Ні. То чого ж ви тепер репетуєте? Виходить так, що ви поки що виявляєтесь неспроможними створити свою державу і творити в ній життя у відповідності до свої природи. Тому вчиться. У кого? Та в тих же ригів-донбасів. Чому саме вчитися? Так хоча б вмінню діяти злагоджено в інтересах своєї корпорації (країни-нації) .. Чи хоча б навчиться впорядковувати свої проблеми за ступенем їхньої важливості, хоча б навчиться, соціальні дебіли, бачити головну загрозу своєму існуванню.  Риги донбаси це вміють робити, тому і перемагають.
 
**************
 
Возможно, народ сидит по домам как пришибленный именно от осознания своей неспособности быть хозяином в своем доме? Типа - наконец до него дошло, что в деле государственного строительства он пока еще не созрел .. Так что пусть папа верховодит, пока его свои не сожрут .. А потом пусть они же своего же другого и поставят. А мы пока будем упражняться в риторике. За мову пошумим .. То-се ..
 
***************
 
То ж виникає запитання - чи коли-небудь (і за яких умов) не-донбаси ("українці") переможуть ригів-донбасів щоб налаштувати в Україні гідний спосіб життя? На мою думку це станеться не раніше, ніж в свідомості просунутих і активних прошарків суспільства затвердиться об'єднуюча націю ідеологія і в тій же свідомості визріє впевненість, що перемогти можна. Це станеться за умов набуття досвіду часткових перемог. Тобто, суспільство має підготувати і провести декілька гучних переможних акцій. Привід для перших акцій є прямо зараз - домогтися звільнення політичних в'язнів. Ви припускаєте, що в нашому суспільстві вже завтра знайдуться сили, що спроможні вчинити такі переможні акції? Я такого не припускаю.
 
************
 
Что касается идеологии, то это очень непростая проблема. С одной стороны, ведущим процесом освобождения Печерска от рыгов-донбасов будет украинский националистический натиск, а с другой стороны, идеологическое объединение страны может произойти только с учетом ( и принятием) этнического статус-кво. Принятие статус-кво предполагает государственную поддержку региональных культурных автономий.
 
**************
 
Юліна ж непокора .. На мою думку, Юля діє так, щоби зберегти власну людську гідність, отже - зберегти свою особистість від руйнації. Звичайно, при тому вона має також на увазі і піар, адже публічній особі, та ще й у в'язниці, неможливо діяти поза піаром. Та все ж таки, провідною її мотивацією я вважаю самозбереження.
 

 

© Карт [11.01.2013] | Переглядів: 2297
Мітки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.3/41

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook