для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Спільний ПРОЕКТ – це об’єднавчий ПРОЦЕС


Спільний ПРОЕКТ – це об’єднавчий ПРОЦЕС
Прихильники ідеї підійшли до розпочатку спільної роботи
Ідея СПІЛЬНОГО пошуку Спільного українського проекту випливала безпосередньо з думки Ортега-і-Гассета про єднання сучасної нації: http://e-democracy.in.ua/spilnyj-proekt/651-vsi-my-pragnemo-odnogo-onovlennja-ukrajiny
 
Після зустрічі ініціаторів 26 листопада розпочалося формування спільноти прихильників ідеї. Паралельно з формуванням протягом місяця активісти обговорили і запропонували громадськості СПІЛЬНІ пропозиції з організаційно-методологічних основ співпраці: http://e-democracy.in.ua/spilnyj-proekt/679-organizacija-i-metodologija-spilnoji-roboty
 
Таким чином прихильники ідеї підійшли до безпосереднього розпочатку роботи над проектом документу. Наразі він має назву Спільний проект, але багатозначність визначення «проект», вимагає уточнити термінологію. Очевидно, що під Спільним проектом філософ розумів загальнонаціональний процес спільного досягнення достойної стратегічної мети – Візії нації-держави. Таким чином, документ, проект якого ми взялися створити, має бути Візією України. http://e-democracy.in.ua/spilnyj-proekt/674-shcho-take-spilnyj-proekt-i-jak-jogo-distatysja
 
Разом з тим, внаслідок загострення соціально-політичної та соціально-економічної кризи, однієї Візії, ІМХО, сьогодні вже замало: співпраця має перейти до спільної ж роботи над Дорожньою картою. Візія разом з Дорожньою картою утворить комплексну Пропозицію для загальнонародного руху, який і стане тим об’єднавчим процесом, що філософ визначив як Спільний проект сучасної нації.
Відтоді креативний клас України буде інтелектуально та емоційно готовим не лише дискутувати і протестувати, а й СТВОРИТИ нову державу: очолити Спільний український проект/процес.
 
Спільний український проект нація вистраждала. Зокрема, останніми роками напрацьовано багато цікавих і корисних пропозицій – від локальних новацій до проектів нової Конституції. Маємо концепції місцевого самоврядування на основі прямої демократії, соціальних реформ та політично-економічних програм розвитку окремих галузей і економіки в цілому.
 
На жаль, поки що ці напрацювання нагадують інтелектуальну комору, речі якої потрібні лише їх власникам. Немає ПОГОДЖЕНОГО критерію:
що відкинути, як непрофесійне,
що відсунути, як надлишкове,
що використати, як потрібне,
чого не вистачає до цілісності,
яким чином гармонізувати спроектовані процеси в просторі та часі.
 
Цю проблему має вирішити проект Пропозиції, яка відіграє роль концептуального дороговказу.
До контуру будуть вписані лише ті пазли-проекти, що відповідають напряму і формам руху і – створені ті, яких поки не вистачає для цілісності проекту.
Якщо таких цілісних проектів створити два чи три – то найкраще: буде з чого обирати. Але для початку – хоча би один...
 
Розпочнемо?
01.01.2013
 
http://e-democracy.in.ua/spilnyj-proekt/682-spilnyj-proekt--ce-objednavchyj-proces
© tertychnyi [01.01.2013] | Переглядів: 1457

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.9/18

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook