пароль
пам’ятати
[uk] ru

Ще раз про корупцію


Ще раз про корупцію
Тема корупції експлуатується в нашому суспільстві всіма партіями, громадськими організаціями, чиновниками, депутатами з мандатами і всякими кандидатами, захисниками і ментами, багатими і бідними, слабкими і сильними, тими, що з розумом дружать і такими, що не дуже.
Корупцію засуджують всі. Створюються регіональні , державні, громадські, партійні, самодіяльні, авральні( перед виборами) органи боротьби з національним і наднаціональним злом, які навіть проходять реєстрацію в управліннях юстиції, деколи відкривають офіси,вирішують питання фінансування діяльності, випрошуючи гроші в корупціонерів, і в кінцевому результаті стають ще одною ланкою в гнучкій системі такої засуджуваної корупції.
При тотальному негативі у відношенні до корупції, корупціонерами у нас стають всі  і з певною степеню задоволення. І це задоволення не завжди отримується від величини матеріальної винагороди.
Наше суспільство можна поділити на корупціонерів - любителів, просто корупціонерів( народних хапуг) і  птахів корупції високого польоту.
В першу категорію входять всі громадяни нашої країни, яким виповнилося 18 років і які не входять у дві наступні групи. Дохід цієї групи від корупційної діяльності не має регулярного характеру або істотно не впливає на життєвий рівень отримувача хабара та  інколи в підсумку  приводить до матеріальної шкоди. До цих корупціонерів можна віднести всіх українських виборців, які ,отримуючи разові виплати , подарунки , погіршують своє матеріальне становище на період діяльності обраного, постраждалого від дачі хабарів, функціонера. Іншим прикладом подібної, не досить вдалої діяльності, є діяльність мого знайомого оператора котельні. Об’єкт, де він працює ,отримав серед певної категорії громадян назву «Готель Пекло». За винагороду в 100мл в зимовий період в приміщенні цього готелю надаються умови для нічлігу. В результаті – посаджена печінка.
Друга група має матеріальні вигоди, отримувані від діяльності в сфері корупції, на рівні одного порядку з отримуваною офіційною платнею. Сюди можна віднести рядових працівників медицини, освіти, дрібних клерків в органах влади…Частина функціонерів цієї категорії громадян вимушена свій корупційний дохід відробляти, проводячи операції, призначаючи курси лікувань, надаючи консультації, проводячи заняття з учнями та студентами і не вказуючи гроші в деклараціях про доходи.
При певній фантазії хабарі можна отримувати і без надання послуг. Наведу один приклад, який демонструє поєднання творчості в корупції з педагогічно роботою по підготовці майбутніх корупціонерів. Призовник звертається у військкомат  з проханням надати відстрочку від призову:
-Нема проблем. 200 доларів і  рік спокою.
Інший представник молоді має намір своє життя поєднати з роботою в правоохоронних органах і для цього потрібно пройти армійську підготовку.
Бажаючи прискорити процес, звертається з проханням пришвидшити призов:
-Нема проблем. 200 доларів і рішаємо.
Третя група- еліта корупційного світу. Щоб попасти в неї необхідний стартовий капітал, як і для відкриття будь- якого бізнесу. Масштаби майбутньої діяльності залежать напряму від стартового внеску. Особливістю отримання доходу тут є можливість зовсім не працювати, а деколи і не давати працювати іншим. В цій когорті спостерігається чітка ієрархія, матеріальні потоки мають чітке вертикальне спрямування , є регулярними і неперервними. Починаючи з другого рівня внутрішнього устрою ,тарифи є жорсткими і корегуються лише в окремих випадках.
Взагалі діяльність даної категорії корупціонерів мною вивчена ще недостатньо, що пов’язано з обмеженістю моїх фінансових можливостей для попадання в касту вибраних.
З викладеного напрошується висновок, що в нашому суспільстві найбільш правильним, коректним зверненням до мас є не «Уважаемые таварищи», «Любі друзі», а незвичне «Присутні корупціонери». Хоча в душі дуже хочеться, щоб ми мали право на дуже поширене в слов’янському світі «Шановні панове».
© ФВМ [23.12.2012] | Переглядів: 2488

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.3/24

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook