для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Миколай невеселий


Миколай невеселий
Завтра Миколая. Одне з найшановніших українцями свят, яке відкриває початок різдвяно-новорічно-різдвяного циклу святкувань.
 

 
Здавалося б і снігу намело, і ялинки відповідні, і місто прикрашають, а настрою казкового катма. Тобто, відчуття, що перебуваєш у казці присутнє. Але це похмура по-андерсівськи казка. Депресивна та ще й з моторошним кінцем. І мова не про осоружний кінець світу.
 

 
Психологи запевняють «хочеш бути щасливим – будь ним». Все вірно, але людині, яка замість бутерброду з ковбасою перекусує підсоленим хлібом, запиваючи це все звичайною водою, якось важко триматися цього правила. Хіба що бути щасливим від того, що, бодай, хліб і сіль ще є.
 

 
Депресія в людини, річ жахлива.
 

 
А коли така депресія в цілої держави (за невеличким виключенням), то це ще жахливіше. Хтось від депресії вкорочує собі віку, хтось впадає в пиятику, а хтось стає неймовірно злим й зганяє цю злість на оточуючих. А як в такій ситуації поводитиметься держава? Вкоротить собі віку, чи зганятиме на комусь злість. І як цей хтось (чи ці) перенесе (перенесуть) на собі всю лють держави.
 

 
Питання «як жити?» вже не стоїть. Значно актуальнішим стає питання «як вижити?».
 

 
Тікати? Чинити опір? Пристосовуватися?
 

 
Тікати пізно, чинити опір страшно, пристосовуватися важко.
 

 
Завтра Миколая, але багато українців не знайдуть під своїми подушками омріяних подарунків. І не тому, що вони погано поводили себе весь цей рік (хоча, хто зна). Причина банальніша – у їхнього Миколая немає грошей.
 

на фото картина Jason Waskey "Хліб і вода"
© R`n`R [18.12.2012] | Переглядів: 1848

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.0/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook