пароль
пам’ятати
[uk] ru

ІМІДЖ-ПЛАС


ІМІДЖ-ПЛАС
Сьогоді вранці прокинувся від гупання. Що воно таке – гупання? Це така хвігня, коли якоюсь колодою гупають по іншій колоді. Саме так і було. Стьопа у померанчовій жилєткє гупав дровенякою по деревах, які стовбичать у дворі. Чи він здурів?
 
Позирнув на термометр, який пришуруплений вже років 10 тому ззовні евровікна першого покоління. Температура близько нуля. Чи мінус нуль, чи плюс нуль – десь так.
 
Стьопа – це двірник 5-поверхівки, де я мешкаю.
 
На деревах – краса. Можна знімати фільм «Морозко». Там де: «Тепло ли тебе, девица? Тепло ли тебе, красная?» «Тепло, дедушка!»
 
Как сообщает Интерфакс-Украина со ссылкой на Кульбиду, всего за 4 дня – 3, 4, 10 и 11 декабря - в украинской столице выпало 97 миллиметров осадков, что составило 2 месячных нормы.

Уявляю того Кульбиду, який з мікрометром чотири доби поспіль ширяє вулицями та пагорбами та вимірює ці кляті «осадки».
 
Хильнувши кави, десь через годину виходжу у двір до Стьопи. Перед цим послухав по радіо страшні повідомлення про «корки» (яке слово!) на шляхах-дорогах Києва, про падіння дерев на «автівки» (капець), про аварію на одному із стратегічних мостів з правого берегу на лівий, коли лексус вдарив в жопу тойоту, та при цьому розбив їй ліхтарик (бідний ліхтарик!) з китайськими світлодіодами. Міст зупинився – стовбняк! Міст чекає ментів. Міст чекає стахувальників, які мають оцінити збитки пацанів, таратайки яких коштують кожна під 100 тисяч зельоних… Такий закон, такі правила… Менти й страхувальники не можуть дістатися місця аварії, яка сталась, через аварію, яка сталась.
 
Ну то х.. з ним. Що мені до того мосту?! Мені аби добратися до місця роботи (чертовски хочется работать!).
 
Чимчикую повз сім під’їздів (парадных)… Стьопа! Тобі респект! На деревах завдяки гупанню майже нема снігу. Вздовж будинку (а це близько 100 метрів) спокійно можна їздити автівками. Такий же самий комфортний спокій на зупинці маршруток… Тут – інший «Стьопа».
 
Їду собі у маршрутці і розмірковую. Скільки квадратних метрів снігу товщиною 20 см може прибрати за пару годин середньостатистичний двірник (як Стьопа) - 55 років, 170 см зросту, 70 кіло вагу при зарплатні 2500 грн.?
Стьопа вранці прибрав 100 метрів завширшки 4 метри. 400 квадратів.
 
…ЖД-вокзал. Ворота Європейської столиці! Ввечері мені зустрічати тут давнього знайомого з країни Естонія. Не бачились 8 років.
Площа навколо ЖД – 50 на 50 метрів, 2500 квадратів, тіпа того. Скільки «стьоп» мали тут попрацювати зранку? Аж 10! Ну, нехай 20. І трактор. Хто є на площі? Я. А також кияни і гості столиці. Двірників та тракторів нема жодного… Ну, то може ранок, зараз приберуть…
 
…Може так станеться. Бо зустрічати естонця лише ввечері. Впораються… Попов – крутий пацан. Має 7000 двірників в теплих штанях, з метьолками та люмінівими  лопатами, багато з них кремезні здоров'яки з пивними пузяками та нехудими пиками. Є й бульдозери, іцковатори, самоскиди… Льогко! За 8-годинний робочий день жодної сніжинки не залишиться!..
 
Скакаю через колдобини та калюжі до зупинки «швидкісного трамваю» (окрема тема). На вході до турнікету стоять два важковаговика з написами на куфайках «Охорона». Бабця, яка має виборче право, тіки шо єбанулась своїми старими костями об льодові перепони, верещить: «Мордовороты! Вы бы лучше почистили тротуар… Работнички, вашу мать!»
У відповідь: Ги-ги!
 
…Минув день. Радіо пиздить про падіння дерев, поламані ноги, колапс на дорогах…
В столице зафиксировано максимальное в истории налипание снега на проводах. "Осложнения погодных условий еще привели к тому, что наблюдается чрезвычайно большое налипание мокрого снега на проводах и деревьях, которое на последний час составляет 68 миллиметров. Такого за период метеорологического наблюдения с 1881 года не было".
А що у 1881 році були «провода»? 68 мм за годину?..
 
…Зворотній шлях. ЖД. Не зроблено ніхуя! Звиняйте! Ті ж самі колдобасини, ті ж самі матюки  й прокляття. Лише біля Макдональдсу (хоч його не люблю) чисто, як в Америці – два хлопця в уніформі весело й натхненно відкидають сніг…
 
…Ось і потяг… - О! Мартін! - О! Александр!..
 
…Таксі. Оберігаю Мартіна від жаху ЖД-площі. Йому треба на вулицю Волинську. Зазвичай  з ЖД туди 40 грн. Сьогодні – 120.. Зійшлися за 100.
 
Бувай, Мартін! Київ – європейське місто… Екскурсуй! Через пару днів зустрінимось. Тримайся!
 
…Згадую цифру – 46 мільйонів гривень (ну хіба  це гроші?!) у бюджеті 2013 року передбачено інтегрально на формування позитивного іміджу України.
 
ЖД – одні з головних воріт України.
 
Хочу лише два відсотки від 46 мільйонів, і я персонально зі Стьопою забезпечу позитивний імідж України в очах Мартіна з Естонії та інших гостей столиці. А може хтось з ДД долучиться?  Адже тут часто чуємо заклики зробити хоч щось!!!
Стьопа тіки що на це погодився, сказавши: Імідж-плас!
 
І півгодини я вислуховував, як він, Стьопа, керував технологічним відділом на заводі, де працювали 5000 людей. Зокрема він згадав, що коли випадав сніг, то інженери, техніки та слюсарі виходили з лопатами на вулицю і чистили сніг, а  не слухали радіо про страшне стихійне лихо. Я піддакував – так таки так, так таки так…
 
А Стьопа все питав: "Гдє дєньгі?"
--
ІМІДЖ-ПЛАС!
 
І питання - "Гдє дєньгі?"
© Аргум [11.12.2012] | Переглядів: 4762

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.3/73

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook