пароль
пам’ятати
[uk] ru

ШНОБЕЛЬ УКРАЇНИ


ШНОБЕЛЬ УКРАЇНИ
Україна – велика країна. Її знають. Особливо після Євро-2012. Тут є майже все – поля, ліси гори… Є навіть Президент, Премьер… лауреати Євробачення, переможці конкурсу по збиранню кубіка Рубіка.
 
Але, здається, нема в нашій новітній історії лауреатів найпочеснішої Нобелівської премії.
 
Маю намір розшукати кандидата на цю премію, і за прикладом Сандорки, направити листа з пропозиціями до відповідного комітету, та ще забацати відкритого листа до світової общєствєнності.
 
Отже.
 
Як і в будь-якій науковій праці (а це ІМХО – саме така праця) – спочатку потрібен аналіз того, що вже було. Щоб не проколотись, або, як зараз кажуть, не лоханутись або не фраєрнутись. Простіше – потрібен патентний огляд.
 
Почнемо…
 
В 2012 році Кадзутака Куріхара и Кодзі Цукада отримали премію «за изобретение уcтройства, которое мешает говорить, воспроизводя произносимые слова с незначительной задержкой».
Отже Віктор Федорович, який би міг претендувати на премію з цього питання, вже її не отримає.
 
Франс де Валь и Дженніфер Покорні зробили відкриття, "что шимпанзе могут распознать других шимпанзе по фотографиям их спин". Можна було би висунути Чечетова на аналогічну премію: «Безпомилкове вгадування належності депутатів до фракції ПР по обрисах їх ягодичних м’язів». Але тут ми спізнились, бо депутати будуть трохи інші, та й претендент зараз в пєчалі.
 
Joseph Keller, Raymond Goldstein, Patrick Warren и Robin Ball отримали премію "за исследование сил, воздействующих на волосы, собранные в конский хвост".
Тут пролетіла Інна Германівна.
 
Пошукаємо можливість нагородження Кабміну  або хоча би Миколи Яновича за його складну титанічну роботу по подоланню наслідків папередників. Але й тут - дзуськи!
Бо Джон Перрі зі  Стенфорду вже винайшов  «теорію структурної прокрастинації» - «Чтобы достигать многого, работайте над чем-то важным и этим отлынивайте от чего-то ещё более важного».
 
Маю зізнатися, що я десь в глибині душі теж мріяв про Премію. Але мене випередили.
Група британсиких вчених під керівництвом Каріни Ацеведо-Вайтхаус вже вирішила проблему збирання соплєй.
Вони розробили "технологію збирання китовых соплей, используя дистанционно управляемый вертолёт".  Оце державний підхід! Техніка марно не простоює.
 
Ще один претендент – Олександр Попов. Це не той, хто винайшов радіо (тим більше це був не він, а чи то Макароні чи то Марадоні), а той, що керівник КМДА (для іногородніх - це Київська міська державна адміністрація, а голови у нас нема). Він саме зараз переймається бурульками та слизькими тротуарами, покладаючи ці  проблеми на перехожих, аби не стали каліками. Але й тут Україна знову пасе задніх. Бо вчені з далекої Нової Зеландії вже запропонували –  "чтобы обезопасить себя от переломов и ушибов, достаточно  в гололед  снаружи на обувь надеть носки". Бажано Житомирської фабрики, як сказав би Спікер.
 
Лавреатом міг би стати один з персоналів нашого Дурдому. Навіть знаю хто. Та от, бля, знову якась хня. Бо "группа британских ученых уже  доказала, что нецензурные ругательства снимают боль".
 
Нещодавно тут була пропозиція писати ІМХО та інші нєтлєнкі анонімно – наче би це підвищить рівень публікації. Хєрня! Бо вже доведено статистично на практиці, що навіть "корова, имеющая какую бы то ни было кличку, даёт больше молока, чем безымянная", тобто яка без ніку  (автори - Кэтрин Дуглас и Питер Роулинсон, США, Ньюкасл).
  
Що це я все про чоловіків? Наче жінок тут нема. Є ідея! Можна би було ввести в Верховній Раді правило, за яким жінка-депутат, щоби виключити будь-які фальсифікації,  мала би голосувати розмахуванням свого персонального ліфчика, як у нас на смайлику. Але що це?! Опаньки! Виявляється, що і тут нема шансів. Бо Олена Боднар, Рафаель Лі та Сандра Маріхан з мериканського Чикаго винайшли "бюстгальтер, который в случае необходимости трансформируется в пару респираторов". Тобто одна депутатка може розмахувати одночасно двома половинками, як пропелерами. А хто там розбере, чи то ліфчик, чи то половинка. Ех!  Можна лише пожалкувати. Було би цікаво…
 
Теоретично премію могла би отримати буфетниця з Верховної Ради, яка плювала в борщ депутатам з метою покращення його смакових якостей. Але цей винахід перекривається більш радикальним.  Якийсь Ямамото з Міжнародного медичного центру (Японія) розробив  "способ получения из коровьего навоза ванильных ароматизаторов,  которые добавляют в булочки и пирожные".
 
Що там ще з кулінарії? Найпопулярнішим продуктом, який виготовляється персоналом Дурдому, є лапша. Один з прикладів – це ІМХО. Але це лише невеличка порція. А є оптовики, які грузять лапшу  бочками, мішками...Задля зручності розвішування, зменшення тошнотної дії та для регулярності поставок лапшу ламають на частини. Так вона краще тримається на вухах.
Оце я зрадів! Нарешті є лауреат! Але… Ох же ці французи! Саме вони, Базиль (тіпа нашого Васі) Одолі та Себастьєн Нойкірх із (увага!) поважного  університету Пьєра та Марії Кюрі вже отримали премію "за изучение причин, почему сухие спагетти (це аналог лапши)  в большинстве случаев ломаются больше чем на две части."
 
Я впав у відчай. Невже все було? Може пошукати якісь досягнення країни в цілому? Тіпа, як у листі Сандорки до Меркель про Нобеля для Євросоюзу. А чому б ні? Це ж звучить гордо: Україна - лауреат Нобелевської премії 2013 року! Сльози в очах, рука на серці, губи самі співають...
Що би таке підібрати? Може це?... Нещодавно заснували наймасштабніший Земельний Банк, який має вивести країну з жопи, ой звиняйте, кризи. Масштаби статутного капіталу та застави дійсно вражають: поля, ліса, кучугури, навіть дно Чорного моря.
Ех, заживемо!...
Шукаю прототипи. Є! Нажаль. Це Карл Швазлер з Ліхтенштейну - "сдача всей своей страны в аренду под корпоративные собрания, вечеринки и свадьбы". Щоправда, масштаби у тому князівстві не ті, що в нашому.
 
Шукаю далі. Нарешті! Нарешті!
Варіант без варіантів.
Хулі нам Євро-2012!  Хулі нам EndWorld-2012! Ми маємо бюджет-2013! Це винахід року! Впевнений, що через рік напишемо листа у Комітет по преміях з проханням нагородити причетних до прийняття Бюджету-2013 колективною Міжнародною Шнобелівською премією з традиційним врученням лауреатам респіраторів, виготовлених із жіночих ліфчиків.
 
Впевнений, що конкурентів не буде.
 
Гарної всім неділі!
 
Читайте і балдєйтє, хто ще не читав:
http://hvylya.org/analytics/economics/byudzhet-2013-samoubiystvennyiy-final-epohi-pokrashhen.html
© Аргум [08.12.2012] | Переглядів: 4532

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.6/59

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook