для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Про інстинкт, який поки що рятує владу.


Про інстинкт, який поки що рятує владу.
Сьогоднішню владу можна, навіть, і не лаяти. Бо марно. Тому що на неї не сподівається вже НІХТО: ні їхні власні прихильники, ні Захід, який повірив Януковичу у 2010 році, ні підтримуюча його колись Росія.
 
Тому що, були «кинуті» ВСІ.
 
Мені дуже хотілося лаяти опозицію під час парламентської компанії. Але тоді робити цього не можна було категорично. Тепер можна. Можна, саме тому, що для мене наша опозиція, яка б вона не була, всеж-таки не безнадійна. І не тільки для мене. І потім, іншої ж нема?
 
«Великих очікувань від влади немає, оскільки її дії за два роки говорять про те, що влада віддаляє Україну від ЄС ...», - сказала на круглому столі у Інституті Горшеніна експерт Фонду Карнегі в Брюселі Ольга Тапіола. «Але великі очікування є від опозиції і українського суспільства».
 
З моєї точки зору, українське суспільство дозріло.
Але організатора - НЕМАЄ.
 
Будь-якій самоорганізації людей ЗАВЖДИ передує хороша організація. Цьому вчить історія. Це довів у 2004-му Майдан. Це приблизно, як вдалий експромт – то є завжди добре продумана і підготовлена домашня заготовка.
 
І нехай хоч хто доводить, що посадка за грати Юлі була найбільшою помилкою цієї влади, я не погоджуся. Та ця влада (завжди) чхати хотіла на свої помилки! Помилка їх була (і є) тільки в стратегії. Хоча, по-моєму, вони взагалі не знають, що це таке.
 
Їм просто потрібно було тоді вирішити питання негайно, розуміючи, що парламентські вибори їм буде виграти важко. Тому, рішення було тактичним: «сьогодні і зараз». А після цього - хоч потоп. Вони завжди вирішували (і вирішують) саме ТАК свої питання. Їхня стратегія - це і є одномоментна тактика.
На стратегію здатні лише ті, хто здатний думати і прораховувати наперед. Ті ж, хто прийшов красти і хапати, мають тільки добре розвинений інстинкт самозбереження. І саме це добре розвинене чуття «підказало» Януковичу, ХТО повинен бути ізольований.
 
І тактично, таки-так, це був найсильніший і правильний хід.
Влада «сьогодні і зараз» прибрала тих, хто був здатний досить швидко організувати її неминуче повалення.
А поки Юля сидить, влада може розслабитися і спокійно красти. Або працювати. Це з чийого боку дивитись. Ну а поки влада краде - Юля буде сидіти. І Юра - теж. І так буде нескінченно довго, поки це порочне коло хтось не розірве. А на це здатний лише народ, але ... ТІЛЬКИ ПРИ ХОРОШІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ цього народу.
 
Зсередини владу підточує, звичайно ж, іржа внутрішніх чвар. І світова криза, однозначно, є їх «ворогом». Адже ця сама криза в 2009-му «вибила із сідла» і Юлю. НАВІТЬ при виділеному МВФом кредиті, який зараз Україні, однозначно, не світить.
 
Але ключовим гравцем, все одно, є тільки сам народ. На чолі якого, не просто повинен - зобов'язаний бути лідер-організатор, якому б вірила більшість.
БЕЗ ЦЬОГО НІЧОГО НЕ ВИЙДЕ!
 
І коли мені кажуть, що це соратникам Юлі, в першу чергу, вигідно, щоб вона сиділа, мені стає смішно. Насправді, соратники просто не здатні витягнути Юлю з-за грат. І взагалі, що-небудь зробити не здатні. І ВОНИ ЦЕ ЗНАЮТЬ.
А сидіння Юлі вигідно, насамперед, владі. Саме тому, що тільки Юля здатна організувати соратників і підняти з диванів народ. Майже півторарічне її сидіння у в'язниці, чітко показали, що ніхто з решти опозиціонерів НЕ здатний нічого зробити і нікого очолити.
 
Ну не боєць Турчинов! Ну що тут вдієш? І Кролик - не боєць. І Кличко - не боєць, зрозуміло, якщо це не ринг. А ми з вами від них чогось хочемо і чекаємо. Або вже не чекаємо? А вони сидять і думають: яку б таку «бурхливу» діяльність по боротьбі з владою зімітувати, щоб народ думав, що десь-щось робиться. А влада, при цьому, думала, що не робиться нічого.
 
Але «нових» бійців суспільство поки що «наверх» не викинуло, хоча вже, я впевнена, «народило». А старим вірити вже «рука не піднімається». Хоча я думаю, і за ними б народ пішов. Ось тільки «старі бійці» самі цього не хочуть. НЕ ХОЧУТЬ, тому що НЕ МОЖУТЬ. А не тому, що НЕ ГОТОВІ. Вони ніколи і не були готові. Вони просто не здатні взяти на себе величезну відповідальність за майбутнє своєї країни і народу.
І сильно лаяти їх за це, погодьтеся, не можна. Вони просто не відповідають запитам суспільства своєю природньою нездатністю. І існують тільки тому, що немає інших.
 
А «здатні» сидять у в'язниці. Завдяки владі.
Вірніше, завдяки вчасно чітко спрацюваному у них інстинкту. Інстинкту самозбереження зграї.
 
І ось, коли я бачу добряче у півекрана обличчя  Турчинова, - я йому не вірю.
 
А Юлі - вірю! І Юрі - вірю! І, найголовніше, ЇМ ВІРИТЬ ВЛАДА! Вірить (досі!), що вони здатні організувати народ. Ось тому, САМЕ ВОНИ і за гратами.
 
А Кролик скаче. Турчинов товстішає. Кличко продовжує закінчувати свою спортивну кар'єру. Наташа бурхливо переживає поразку і продовжує сподіватися «хоч опудалом, хоч тушкою» все ж потрапити в Раду. А «відкусивший» (за сценарієм Банкової) 1% у опозиції Ющенко, продовжує відпрацьовувати свої, нажиті тяжкою працею, постпрезидентські «трофеї». І тому роз'їжджає по Європі і своїм авторитетом (ха-ха!) переконує (або шантажує по вказівці вже «нерукопожатного приемника»?) ЄС у перетворенні України у "другу Білорусь", у разі припинення діалогу.
А Тягнибок ... втім, я думаю, ніхто не чекав його появи на українській політичній сцені. Навіть він сам. Хоча він і стверджує зворотнє.
 
Зі мною багато хто не згоден, але я вважаю, що Майдан-2 не тільки можливий, але й вже неминучий. Вся справа тільки в організаторі і організації.
І ще, у мене вже давно таке відчуття, що Київський аеропорт Жуліани - це стартовий майданчик, який останнім часом підтримується в повній 24-х годинний готовності. Так, «про всяк випадок». І маленькі, блискучі, як різнокольорові цукерки, приватні гелікоптерчики, що вишикувалися в рядочок у новому-старому аеропорті Харкова, теж дають привід замислитися. Адже раніше їх там не було?!!
І вже давно ніхто не сумнівається, що у всіх власників цих літаків-гелікоптерів відкриті бізнес візи. Причому не в одну країну. Або вже другі-треті-четверті паспорти інших країн є. Теж так, «про всяк випадок».
 
І тут, знову ж таки, працює той самий інстинкт самозбереження. Який поки і рятує цю владу.
Поки ...
 
А організатор з'явиться! Обов'язково з'явиться. Єдино можливий організатор!
Ну ... якщо є так багато тих, кого вже МОЖНА і ПОТРІБНО організовувати.
© Oless [08.12.2012] | Переглядів: 2144

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.0/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook