для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Програма уряду народної довіри


Програма уряду народної довіри
1. Придушити корупцію шляхом забезпечення максимальної прозорості роботи уряду, всіх владних установ і організацій в центрі і в регіонах, всіх виборних осіб на основі ІТ-технологій. Перший крок – рівень прозорості урядових організацій Естонії.
 
2. Застосувати спеціальні методи боротьби проти корупції у вищих ешелонах влади шляхом створення компактного Українського бюро розслідувань.
 
3. Забезпечити невідворотну політичну відповідальність всіх виборних осіб на всіх рівнях (як партій, так і депутатів-мажоритарників) запровадженням простого і надійного правового механізму дострокового відкликання на основі електронного голосування.
 
4. Реформувати Прокуратуру і Міністерство внутрішніх справ.
 
5. Демонополізувати інформаційних простір України на основі виявлення і оприлюднення фізичних осіб – фактичних власників телерадіоканалів і масових друкованих видань. Обмежити діяльність іноземних медіа.
 
6. Терміново створити суспільне мовлення за рахунок бюджету під керівництвом Громадської ради з гарантованою ротацією її складу.    
 
7. Провести судову реформу.  
 
8. Забезпечити демонополізацію економіки на основі інвентаризації усього майна та активів за аналогією відповідної реформи в Грузії. Розпочати програму «прозоризації» бізнесу.
 
9. Забезпечити дерегуляцію малого і середнього бізнесу, надати податкові канікули малим підприємствам в галузях ІТ, харчової і легкої промисловості.      
 
10. Забезпечити державне сприяння прискореному розвитку ІТ-сектору, як локомотиву сучасної економіки, виробника засобів інформаційної безпеки держави і масового громадянського контролю за діяльністю органів влади.
 
Навіщо той проект
 
1. Думку, що без Майдану-2 не обійдеться, поділяє все більше аналітиків і громадянських активістів. Коли/якщо це станеться, Майдан має отримати конструктивну Пропозицію.
 

2. Україна потребує глибоких реформ у всіх галузях, що неможливо без ДОВІРИ з боку НАРОДНИХ мас: це під силу лише уряду народної довіри. Вирішення проблеми довіри, як основи соціального капіталу, треба розпочати негайно – на основі максимальної прозорості самого уряду.
 
3. Жодна з партій не запропонувала реальної програми оновлення країни, бо це не відповідає їхнім інтересам, які інтегровані в чинну, олігархічно-феодальну монополізовану партійно-політичну Систему.
 
4. Соціальне замовлення на Програму в українських реаліях може створити лише громадянське суспільство. Фактично це замовлення вже вистигло в середовищі незалежних експертів та громадянських активістів.
 
Отже, прийшов час погодити його ключові принципи.
 
http://e-democracy.in.ua/politychna-systema/658-programa-urjadu-narodnoji-doviry
 
© tertychnyi [05.12.2012] | Переглядів: 1427

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.2/21

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook