для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Яка болгарка, такий й болгарин.


Яка болгарка, такий й болгарин.
Є в мене друг, мій ліпший друг, ми з ним товаришуємо вже скоро буде 30 років.
Він еврей і в 1992 році емігрував в Америку. Причина, за якої він це зробив тоді мене просто приголомшила. Він злякався, що з приходом Незалежності почнуться єврейські погроми як в 1918 році при С.Петлюрі!
Я вмовляв його, приводив аргументи, навіть казав (жартома звичайно), як що не погроми, то в євреїв не було би мами єврейського народу - Голди Меєр, все дарма. Цей страх записався в них на генному рівні. Що поробиш, що було, то було. Так от.
Потім ми з ним багато дискутували з приводу націоналізму, шовінізму, фашизму і т.п. Він он казав, що в Америці всі, типа, рівні і кожен своїм розумом і працею досягти всього, як що не буде лінуватися (от тут я з ним згоден). Я це бачу по тому як він живе там, хоча він приїхав в Америку зі 100 баксами у кішені, диплом КПІ, купою книжок, маленькою донькою, та купою боргів за квитки і т.п. Це все, що він зміг взяти з собою туди - звідси. Бо квартиру тоді йому не дали приватизувати та продати, а просто нахабно відібрали та оселили в тій квартирі якогось дрібного чиновника з прокуратури району.
Тепер в нього гарний дім, високооплачувана робота, 4 гектара землі, 3 автомобіля, але купа боргів у банку. Ну так живе уся Америка.
Я ж, багато працючи, являючись висококваліфікованим фахівцем у своїй галузі, вимушен жервіти на злидарську зарплатню.  Ні я не заздрю йому, а по доброму радію за нього, бо він ніколи не був ледарем і теж багато працював, і працює.  Але ж має таки! (та ще й, допомогає іншим нашім друзям, що живут в Україні).
Ні я не скаржусь вам,  панове, я просто констатую факт.
Це був маленький вступ. Незважайте.
Так от. Він мені каже, що в них, в Америці, не має такого, що відбувається скажімо в Росії, в них не принижують людей за національною ознакою, всім байдуже хто ти (окрім Оклахоми, що є, то, є, але всеж до погромів та ККК не доходить) ну і т.п. аргументи і факти він наводив. Але на моє питання - чому в американському уряді не має сенаторів, скажімо з племен: чіроккі, чоктау, лементів, ноупвелів, натчезів, семінолів, кроу, чеєнів, команчі, пано, сіу і т.д., ну корінних жителів Америки? Хоча в них і є так звана палата представників, та всілякі комісії з питань корінних жителів, тощо, але реально - то є декорація. Він не зміг відповісти. Бо їх, кажу я,  поневолили та винищили прийдешні "варяги-переселенці" з Европи та засунули до резервацій.
Так от, кажу я йому, що я українець, друже мій, і НЕ ХОЧУ, щоб мене, моїх дітей та онуків, на моїй землі, спідкала доля корінних жителів Північної Америки. Я НЕ ХОЧУ жити на своїй землі, як індіянці Америки в резервації, тільки тому, що вам байдуже хто є ху з якої землі, племені, краю. Ось моя відповідь.
Але, шановне панство, я першим виступлю проти якогось там дурнуватого та неосвіченого "патріота-бузинофрена" (від О.Бузина. авт.), який буде під гаслами патріотизма - грабувати, красти та вбивати тільки за те, що інша людина не така як він. Бо це вже не націоналізм, а нацизм.
Шайнуймося.
 
Ну а тепер, як водиться, за традицією, у нас тут на ДД - чекаю камінюку в свої "буряки".  :-)
© Proofer [04.12.2012] | Переглядів: 4272
Мітки: #Фарион  #Бузина 

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.8/48

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook