для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ТСН


ТСН
Давно вже не дивлюсь телевізор, але в минулу п'ятницю вирішив порушити таки, так би мовити, табу – трохи «поклацати»… Почав з каналу «1+1» і дійсно був вражений однак. Прикро вражений…
 
Конкретніше про мої враження від випуску ТСН за 23 листопада 2012 року (о 19:30): дуже симпатична телеведуча вельми приємним мелодійним голосом почала випуск новин з повідомлення: «Вночі у столиці згорів ресторан, розташований під аркою "Дружби народів".
Загинули дві жінки, які були сестрами. Семеро людей - врятувались. Вони і розповіли про озброєний напад людей у масках. Нападники розлили бензин у залі та підпалили…»
І це в центрі нашої столиці! Що, до нас 90-і вже повернулись?!...
 
Далі – веселіше: «На Лугащині впав у кювет автобус з гірниками.
Він віз працівників шахти "Комсомольська" на ранкову зміну. Свідки кажуть – в автобуса відмовили гальма, і людям довелося рятуватися самотужки - вони вистрибували з автобуса на ходу…»
Знову гинуть шахтарі. Тепер вже не тільки в забої, але й по дорозі до того забою. Винних, як у нас з давніх давен заведено, звісно немає. Аварія трапилась сама по собі… Жах!
 
І, так би мовити, не збавляючи темпу: «Трагічне ДТП сталося на трасі поблизу Кривого Рогу.
У темряві водій ВАЗа, громадянин Росії, перевищив швидкість, виїхав на зустрічну смугу, де зіштовхнувся з мікроавтобусом. Люди, які їхали в маршрутному таксі з Кривого Рогу до Києва, зазнали травм, а от у водія та трьох пасажирів ВАЗа шансів вижити не було – легковик розплющило об мікроавтобус…»
Просто жах!
 
Наступне повідомлення: «У Запоріжжі стався вибух у шкільній роздягальні.
Двоє старшокласників напустили газ у міжвіконня і підірвали його запальничкою. Унаслідок - із численними травмами лежать у лікарні. Постраждала і вчителька - їй теж дісталось уламками скла…»
Веселяться дітки! Як можуть…
 
Ще одне «приємне і життєрадісне» повідомлення: «В жахливому ДТП у столиці, за словами свідків, винен працівник прокуратури.
Зіткнення сталося на Харківському шосе. Позашляховик марки "БМВ" рухався в бік Ленінградської площі, автомобіль "Шевроле" - у зворотному…»
Потім виявиться, що працівник прокуратури не винен… Б’юсь об заклад!
 
Переходим на міжнародний рівень: «В Одеському медуніверситеті побились іракські та українські студенти.
За словами свідків, із півтора десятка студентів-іноземців вдерлися до аудиторії і кинулися на першокурсника. За нього заступились одногрупники. Адміністрація ВИШу виявилася не готовою відразу говорити про міжнаціональний конфлікт…»
Дуже вже мені в око впало те, як ті 15 іракців сміливо забігли в аудиторію, де наших студентів було значно більше, і як вони себе нагло вели, вочевидь, для іноземних студентів вже стало нормою «товкти морди» нашим, так би мовити, українським студентам, які продемонстрували свою безпомічність, беззахисність і безпорадність. Ага, справжні козаки, як відомо, мешкають тільки в Запоріжжі, на Хортиці, а в Одесі їх катма. Сумно…
 
І знову до наших внутрішніх проблем: «Жителька села Северинівка після пожежі втратила все, і опинилася на вулиці.
У прихистку жінці всі відмовляють. Навіть ті, хто обіцяли до кінця життя самотню пенсіонерку опікати…»
Бідна пенсіонерка ночує надворі, а її міську квартиру «обіцяльники» присвоїли…
 
Повертаємось на міжнародний рівень: «Троє бангладешців побили кийками українця на ринку в Києві.
Хлопець працював у них продавцем і ненароком образив. Як наслідок – численні травми і втрата працездатності. Мігранти навпаки – і далі вільно торгують джинсами. Ні дирекція ринку, ані міліція ніяких заходів поки що не вжили…»
Бідолаха заступився за честь дівчини, а ті бангладешці – його працедавці (!). Він зараз з паличкою «клигає» до лікарні, а ті ж бангладешці і далі, як ні в чому не бувало, торгують на своїй «точці». Зрозуміло – за нього ніхто з присутніх не заступився…
 
А як же ж інакше – наших можна «товкти» і іракцям і бангладешцям. «Товчуть» нас прямо в нашій домівці, в наших містах, на нашій землі, а міліціонери, у випадку чого, ще й «на шухері» у тих «гостей наших дорогих» постоять… Нас же міліціонери не захистять. Це поза всяким сумнівом.
 
Знову «приємна» новина: «Чоловік розстріляв сусіда з мисливської рушниці через гучну музику.
А все - через гучну музику. У міліції кажуть - місцевий підприємець і раніше звертався зі скаргами на сусіда, але цього разу - вирішив побороти нічні посиденьки раз і назавжди. Чому ж так радикально - версії розходяться…»
У нашої міліції всі ті версії «в темпі вальсу» прийдуть «до спільного знаменника». Хто би сумнівався!...
 
А це дійсно приємна новина: «Сатанівську синагогу-фортецю вдалось врятувати.
Урятована синагога. Торік улітку ТСН показувала сюжет про "православного рабина". Українського пенсіонера, який безкористовно оберігав і доглядав унікальну єврейську святиню – Сатанівську синагогу-фортецю. Будівля вся у тріщинах, і будь-якої миті могла просто завалитись…»
Що ж, молодець пенсіонер із Сатанова, що на Хмельниччині. Мужня і світлої душі людина.
 
І знову про «веселе»: «На Миколаївщині матір покинула в лісі дворічного сина.
Малюка випадково знайшов чоловік, прогулюючись із собакою. Він викликав "швидку" та міліцію. Медики кажуть – одягнений малюк був не по сезону, і міг би замерзнути. Горе-матір розшукали правоохоронці. Жінка каже – сина залишила не навмисно, а загубила…»
Без коментарів.
 
Ще «веселіше»: «Чоловік вирішив налагодити особисте життя, викравши дитину жаданої дівчини.
Щоби привернути увагу жаданої жінки, - викрав у неї дитину. Поки родичі та понад сотня правоохоронців усюди шукали шестирічну дівчинку, залицяльник тримав її у своєму підвалі, і уявляв, як стурбована мати сама прийде до нього…»
Любов зла!
 
Трохи «високого» мистецтва: «Незабаром на околицях столиці та великих міст з'являться величезні язики.
Вони вказуватимуть напрямок до Києва, як про це свідчить крилатий вислів. Проект поки що в розробці. А Тетяна Лазарчук (кор.ТСН – прим.авт.) уже бачила, як буквально збираються втілити в життя приказку…»
No comment.
 
Трохи про економіку: «Українські ТОП-менеджери наслідують популярних телегероїв.
Супер-герої серед нас! Доктор Хаус, Міцний горішок, Джеймс Бонд та Дон Корлеоне - поселились в українських офісах - і керують найуспішнішими організаціями та установами. Доведено - фахівцями з підбору персоналу! Перевірено - ТСН…»
Кому це цікаво – питати, до прикладу, міністра ЖКГ чи усвідомлює він себе Доном Корлеоне?
 
Трохи про спорт: «Українці таки їдуть на "Дакар".
Єдина українська команда вже відправляє до Латинської Америки свій спортивний болід, а спортсмени і далі напружено тренуються. Потішили техніки, яким за лічені дні вдалося відремонтувати розтрощене спортивне авто...»
 
Трохи про кіно, про російське: «У Києві презентують новий фільм "Джунглі"…»
 
Моє питання: це новини дня, чи, може, це щось інше, тільки не новини – це якийсь наспіх, сяк-так, через пень-колоду, непрофесійно відрежисований низькопробний короткометражний фільм жахів, з невеличкими вставками кадриків «про  спорт і культуру»? Халтура, одним словом? Чи як це розуміти?!...
 
Та і яка мета при цьому переслідується? І ким? Хоча, зовсім не важко догадатись хто зараз контролює інформаційні потоки. І як… Отож бо і воно.
 
Точно така сама «картина маслом» на всіх інших телеканалах, за виключенням, хіба що, ТВі… Але ТВі я зрідка, вибірково, дивлюсь по нету, позаяк телетрансляція у нас дуже низької якості і часто-густо пропадає взагалі. З відомих причин…
© MVF [26.11.2012] | Переглядів: 5748

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.6/79

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook